Articolul precedentTestvérek közti viselkedés
  Articolul următorTotul

  Naufragiul Titanicului

  Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. (1 Corinteni 10:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe 15 aprilie 1912, Titanicul s-a scufundat în mijlocul Atlanticului, după ce s-a ciocnit de un aisberg. S-au pierdut 1 500 de vieți. Se estimează că numai 705 persoane au supraviețuit. Coliziunea s-a produs în mod imprevizibil în partea dreaptă, generând o breșă de 75 până la 90 de metri; două ore și cinci minute mai târziu, a fost înghițit de ocean. Rămășițele acestei ambarcațiuni, considerată de nescufundat de către tehnologia epocii, se află la 4 000 de metri adâncime, ca o mărturie fantomă a unui exces de încredere.

  O organizație de consultanți în managementul resurselor umane, Hay Group, a extras zece lecții din tragedia Titanicului, lecții pe care aș vrea să le rezum aici în cinci principii aplicabile la noi, cei care navigăm în această lume furtunoasă, plină de capcane și pericole, în drum spre portul mântuirii:

  1. Aroganța are un preț. „De nescufundat!”, au spus, constructorii, până acolo încât să Îl sfideze pe Dumnezeu în blasfemie. Umilința, dependența de Dumnezeu sunt întotdeauna bune și ne ocrotesc.

  2. Experiența se poate dovedi periculoasă. Căpitanul Titanicului, Edward J. Smith, era pentru ultima dată la cârmă, înainte de pensionare. Nu avusese niciun accident în toată cariera, dar, sigur de el, în acea zi nu a luat în considerare radiogramele care semnalau prezența aisbergurilor în zonă.

  3. Ce e cel mai periculos nu e vizibil. Aisbergul a lovit brusc sub linia de plutire. Dimensiunile sale reale nu erau vizibile. Uneori, cele mai mari pericole care amenință viața spirituală nu sunt perceptibile și pot interveni cu o violență așa de mare încât ne pot distruge.

  4. Nu este întotdeauna suficient să respecți regulile. Nava trecuse de toate inspecțiile regulamentare. Dar în momentul naufragiului, s-a constatat cu oroare că numărul de bărci de salvare stabilit nu era suficient. Umplând toate bărcile, numai jumătate din pasageri și echipaj ar fi putut fi salvați.

  5. Momentele dificile sunt un test al credincioșiei noastre. Trei sferturi din echipaj a pierit în naufragiu, ajutând pasagerii. Credincioșia noastră este dovedită în momentele de maximă dificultate. Uneori este nevoie de o criză care să scoată la iveală adevărata noastră stare.

  Să fim prudenți cu excesul de încredere. Să Îi cerem astăzi Domnului să ne ajute să fim umili.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...