Articolul precedentTestvérek közti viselkedés
  Articolul următorTotul

  Naufragiul Titanicului

  Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. (1 Corinteni 10:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe 15 aprilie 1912, Titanicul s-a scufundat în mijlocul Atlanticului, după ce s-a ciocnit de un aisberg. S-au pierdut 1 500 de vieți. Se estimează că numai 705 persoane au supraviețuit. Coliziunea s-a produs în mod imprevizibil în partea dreaptă, generând o breșă de 75 până la 90 de metri; două ore și cinci minute mai târziu, a fost înghițit de ocean. Rămășițele acestei ambarcațiuni, considerată de nescufundat de către tehnologia epocii, se află la 4 000 de metri adâncime, ca o mărturie fantomă a unui exces de încredere.

  O organizație de consultanți în managementul resurselor umane, Hay Group, a extras zece lecții din tragedia Titanicului, lecții pe care aș vrea să le rezum aici în cinci principii aplicabile la noi, cei care navigăm în această lume furtunoasă, plină de capcane și pericole, în drum spre portul mântuirii:

  1. Aroganța are un preț. „De nescufundat!”, au spus, constructorii, până acolo încât să Îl sfideze pe Dumnezeu în blasfemie. Umilința, dependența de Dumnezeu sunt întotdeauna bune și ne ocrotesc.

  2. Experiența se poate dovedi periculoasă. Căpitanul Titanicului, Edward J. Smith, era pentru ultima dată la cârmă, înainte de pensionare. Nu avusese niciun accident în toată cariera, dar, sigur de el, în acea zi nu a luat în considerare radiogramele care semnalau prezența aisbergurilor în zonă.

  3. Ce e cel mai periculos nu e vizibil. Aisbergul a lovit brusc sub linia de plutire. Dimensiunile sale reale nu erau vizibile. Uneori, cele mai mari pericole care amenință viața spirituală nu sunt perceptibile și pot interveni cu o violență așa de mare încât ne pot distruge.

  4. Nu este întotdeauna suficient să respecți regulile. Nava trecuse de toate inspecțiile regulamentare. Dar în momentul naufragiului, s-a constatat cu oroare că numărul de bărci de salvare stabilit nu era suficient. Umplând toate bărcile, numai jumătate din pasageri și echipaj ar fi putut fi salvați.

  5. Momentele dificile sunt un test al credincioșiei noastre. Trei sferturi din echipaj a pierit în naufragiu, ajutând pasagerii. Credincioșia noastră este dovedită în momentele de maximă dificultate. Uneori este nevoie de o criză care să scoată la iveală adevărata noastră stare.

  Să fim prudenți cu excesul de încredere. Să Îi cerem astăzi Domnului să ne ajute să fim umili.

  Naufragiul Titanicului - 2020. Ce e cel mai periculos nu e vizibil. Aisbergul a lovit brusc sub linia de plutire. Dimensiunile sale reale nu erau vizibile. Uneori, cele mai mari pericole care amenință viața spirituală nu sunt perceptibile și pot interveni cu o violență așa de mare încât ne pot distruge.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...