Articolul precedentTestvérek közti viselkedés
  Articolul următorTotul

  Naufragiul Titanicului

  Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. (1 Corinteni 10:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe 15 aprilie 1912, Titanicul s-a scufundat în mijlocul Atlanticului, după ce s-a ciocnit de un aisberg. S-au pierdut 1 500 de vieți. Se estimează că numai 705 persoane au supraviețuit. Coliziunea s-a produs în mod imprevizibil în partea dreaptă, generând o breșă de 75 până la 90 de metri; două ore și cinci minute mai târziu, a fost înghițit de ocean. Rămășițele acestei ambarcațiuni, considerată de nescufundat de către tehnologia epocii, se află la 4 000 de metri adâncime, ca o mărturie fantomă a unui exces de încredere.

  O organizație de consultanți în managementul resurselor umane, Hay Group, a extras zece lecții din tragedia Titanicului, lecții pe care aș vrea să le rezum aici în cinci principii aplicabile la noi, cei care navigăm în această lume furtunoasă, plină de capcane și pericole, în drum spre portul mântuirii:

  1. Aroganța are un preț. „De nescufundat!”, au spus, constructorii, până acolo încât să Îl sfideze pe Dumnezeu în blasfemie. Umilința, dependența de Dumnezeu sunt întotdeauna bune și ne ocrotesc.

  2. Experiența se poate dovedi periculoasă. Căpitanul Titanicului, Edward J. Smith, era pentru ultima dată la cârmă, înainte de pensionare. Nu avusese niciun accident în toată cariera, dar, sigur de el, în acea zi nu a luat în considerare radiogramele care semnalau prezența aisbergurilor în zonă.

  3. Ce e cel mai periculos nu e vizibil. Aisbergul a lovit brusc sub linia de plutire. Dimensiunile sale reale nu erau vizibile. Uneori, cele mai mari pericole care amenință viața spirituală nu sunt perceptibile și pot interveni cu o violență așa de mare încât ne pot distruge.

  4. Nu este întotdeauna suficient să respecți regulile. Nava trecuse de toate inspecțiile regulamentare. Dar în momentul naufragiului, s-a constatat cu oroare că numărul de bărci de salvare stabilit nu era suficient. Umplând toate bărcile, numai jumătate din pasageri și echipaj ar fi putut fi salvați.

  5. Momentele dificile sunt un test al credincioșiei noastre. Trei sferturi din echipaj a pierit în naufragiu, ajutând pasagerii. Credincioșia noastră este dovedită în momentele de maximă dificultate. Uneori este nevoie de o criză care să scoată la iveală adevărata noastră stare.

  Să fim prudenți cu excesul de încredere. Să Îi cerem astăzi Domnului să ne ajute să fim umili.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...