Articolul precedentA vitatkozás szelleme a gonosztól van
  Articolul următorDiscriminare

  Cumpărarea unei pietre prețioase

  Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase. Şi, când găseşte un mărgăritar de mare preţ, se duce de vinde tot ce are şi-l cumpără. (Matei 13:45-46)

  Ascultă ediția audio aici.

  Victor a devenit, la un moment dat, membru în Biserica Adventistă din Zaragoza (Spania). Aparținea unei familii catolice foarte bogate și cu rang înalt în delegația provincială a Ministerului Dezvoltării. O tânără adventistă lucrase în casa lor ca internă. Victor, care era un tânăr curios, un „căutător de perle rare”, a dorit să știe mai multe despre credința unică a fetei care nu lucra sâmbăta. Așa a aflat că ea făcea parte din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. A trecut mult timp.

  Victor s-a căsătorit, s-a mutat la Zaragoza și, călăuzit de amintirea tinerei care lucrase pentru părinții lui, s-a hotărât să viziteze Biserica Adventistă. Așa am ajuns să îl cunosc. A urmat studii biblice și a descoperit perla prețioasă pe care o căuta.

  Atunci au început problemele: soția i-a întors spatele și, fiind sfătuit greșit de duhovnicul său, el a divorțat. Pe plan profesional, nu i s-a permis să aibă Sabatul ca zi de odihnă și a fost demis. Ca o încoronare a tot ce se întâmpla, pentru mulți dintre prietenii săi a încetat să mai fie un om onorabil. Plătea un preț foarte mare pentru a deține „mărgăritarul de preț”, dar el nu a ezitat. A acceptat adevărul, a cumpărat perla dorită și a „vândut”, în schimbul ei, tot ce avusese: căsătorie, familie, prieteni, poziție socială.

  „Noi trebuie să căutăm Mărgăritarul de mare preț, dar nu în târgurile lumii sau pe căi lumești. Prețul pe care ni se cere să-l plătim nu constă în aur sau argint, pentru că de fapt aurul și argintul aparțin lui Dumnezeu. Trebuie să abandonăm ideea că avantajele temporare sau spirituale vor putea să câștige mântuirea pentru noi. Dumnezeu cere ascultarea noastră de bunăvoie. El ne cere să ne părăsim păcatele. Sunt unii care se pare că întotdeauna caută Mărgăritarul ceresc, dar ei nu abandonează, nu părăsesc cu totul vechile lor obiceiuri rele. Ei nu mor față de sine, pentru ca Domnul Hristos să poată trăi în ei. De aceea, ei nu găsesc Mărgăritarul de mare preț.

  Ei n-au ajuns să biruiască ambiția nesfântă și iubirea lor pentru plăcerile păcatului. Ei nu și-au luat crucea și nu L-au urmat pe Domnul Hristos pe calea renunțării de sine și a sacrificiului. Aproape creștini, dar nu pe deplin creștini, deși se simt aproape de Împărăția cerurilor, ei nu vor putea intra în ea. Aproape, dar nu pe deplin mântuit înseamnă a fi nu aproape, ci cu totul pierdut” (Parabolele lui Isus, p. 75).

  Ce preț suntem dispuși să plătim pentru mărgăritarul de mare preț?

  Cumpărarea unei pietre prețioase - 2020. Dumnezeu cere ascultarea noastră de bunăvoie. El ne cere să ne părăsim păcatele. Sunt unii care se pare că întotdeauna caută Mărgăritarul ceresc, dar ei nu abandonează, nu părăsesc cu totul vechile lor obiceiuri rele.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...