Noaptea în care am redevenit oameni

  Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac şi în veci de veci. (Daniel 12:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  José Luis González, scriitor portorican, a scris o poveste intitulată „La noche que volvimos a ser gente” [Noaptea în care am redevenit oameni], în care relatează peripețiile unui Boricua (nume indigen al celor născuți în Puerto Rico) aflat în drum spre reședința sa dintr-o suburbie a New York-ului, în ziua în care a avut loc marea pană generală de curent din 13 iulie 1977: oprirea metroului, a oricărui lift și a oricărui serviciu electric, haosul comunicațiilor etc. Situația era cu atât mai gravă pentru protagonist cu cât în acea zi urma să se nască fiul său, iar el ar fi vrut să fie prezent la naștere… A ajuns, în cele din urmă, dar bebelușul se născuse deja.

  Chiar și așa, el și alți portoricani s-au hotărât să urce pe acoperișul casei pentru a sărbători nașterea. De acolo au putut vedea, cu surprindere, cerul plin de stele, o enormă lună plină, foarte asemănătoare cu cea a nopților minunate din orașul lor natal. Și așa au redevenit oameni, aceiași ca atunci când își părăsiseră insula.

  Povestea nu este numai o revendicare a rădăcinilor și mărturia mândriei imigranților portoricani, ci subliniază și ambianța impersonală, nonsolidară și ostilă care exista la New York pe vremea aceea, un oraș în care a saluta sau a zâmbi unui necunoscut aproape că era perceput ca o ofensă. New York, Las Vegas și alte mari orașe ale lumii sunt iluminate de nenumărate spoturi electrice și panouri luminoase; e adevărat că strălucesc și iau ochii, dar sunt lumini artificiale, care acoperă strălucirea stelelor și împiedică splendoarea firmamentului să ajungă la noi. Ați observat focurile de artificii de la sărbători? Se sting luminile electrice, pe cer explodează focuri strălucitoare, opere de lumină și culoare, capricii cromatice pictate în nori și destul de zgomotoase. Dar ce se vede când s-a terminat spectacolul și liniștea nopții a revenit? Nimic, doar fum. Ba nu! După câteva minute, același cer strălucește din nou, cam șters, dar cu aceeași sclipire palidă și îndepărtată a stelelor, care au fost acolo dintotdeauna.

  Această imagine poate avea și o aplicație spirituală. Cerul înstelat al idealurilor autentice strălucește în spatele focurilor de artificii și a luminilor de neon, dar el există, nu este nici miraj, nici vis. Este realitatea permanentă care va continua să strălucească atunci când toate luminile lumii se vor stinge.

  Pentru a redeveni oameni, persoane care răspândesc lumină, este suficient să ne ridicăm capetele și să privim stelele strălucind.

  Noaptea în care am redevenit oameni - 2020. Pentru a redeveni oameni, persoane care răspândesc lumină, este suficient să ne ridicăm capetele și să privim stelele strălucind.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...