Articolul precedentIsten drágakövei
  Articolul următorEl mă va face iar să pot alerga!

  Azi mai mult ca ieri și mai puțin ca mâine

  Domnul să vă facă să creşteţi tot mai mult în dragoste unii faţă de alţii şi faţă de toţi, cum facem şi noi înşine pentru voi. (1 Tesaloniceni 3:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu, fără nicio urmă de rău, de pată sau înclinație spre păcat, a fost dotat cu capacitatea de a se dezvolta și de a crește; adică Dumnezeu a creat omul perfect, diferit de animale, care nu își pot schimba instinctele atavice. Ellen White spune: „«Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său» (Geneza 1:27), iar scopul Lui a fost ca omul să descopere cu atât mai mult acest chip, cu cât trăia mai mult, să reflecte din ce în ce mai fidel slava Creatorului. Toate facultățile sale puteau fi dezvoltate; capacitatea și vigoarea lor trebuia să crească neîncetat” (Educație, p. 11).

  După păcat, omul și-a pierdut treptat capacitatea de a reflecta perfecțiunea divină, de care se bucurase atunci când ieșise din mâinile Creatorului; astăzi, deși păstrăm rămășițe prăpădite din perfecțiunea originală, imaginea lui Dumnezeu este profund alterată, sărăcită și desfigurată de consecințele fatale ale păcatului. Noi, oamenii, suntem incapabili să atingem prin noi înșine idealul divin din Eden: „Idealul lui Dumnezeu pentru copiii Săi este mai înalt decât gândirea omenească cea mai înaltă. Evlavia – asemănarea cu Dumnezeu – este scopul care trebuie atins” (Educație, p. 14). În tot acest proces de degradare cauzat de imperiul răului, am pierdut perfecțiunea. În același fel în care ne-am păstrat individualitatea, modul de a gândi și de a acționa, liberul-arbitru, deci responsabilitatea morală și spirituală care ne caracterizează, ne-am păstrat și capacitatea de a progresa și de a ne dezvolta. Iar în veșnicie vom continua să creștem: „În ceruri va trebui să continuăm să progresăm” (Ellen White, Solii pentru tineret, p. 98).

  Duhul Sfânt folosește perfecțiunea pentru a lucra cu noi, ea fiind fundamentul oricărei creșteri morale și spirituale. Dacă luăm ca exemplu iubirea conjugală, unii gravează pe coliere aforismul: „Azi mai mult ca ieri și mai puțin ca mâine.” Același lucru îl putem spune și noi despre creșterea iubirii dintre frați și despre sfințire, la fel cum Pavel vorbește în versetul de astăzi despre creșterea în credință, creșterea în cunoașterea lui Dumnezeu, creșterea în lucrarea lui Dumnezeu. La fel putem vorbi și despre creșterea în perfecțiune, știind că perfecțiunea este o cale progresivă care va culmina cu asemănarea cu Isus la revenirea Lui (1 Ioan 3:2).

  Să nu uităm că acest drum este anevoios, dar, la final, se va dovedi cel mai sigur.

  Azi mai mult ca ieri și mai puțin ca mâine - 2020. Noi, oamenii, suntem incapabili să atingem prin noi înșine idealul divin din Eden: „Idealul lui Dumnezeu pentru copiii Săi este mai înalt decât gândirea omenească cea mai înaltă. Evlavia – asemănarea cu Dumnezeu – este scopul care trebuie atins”.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...