Articolul precedentAz angyalok szolgálata
  Articolul următorSfaturile

  Nu sunt perfect

  Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit, dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus. (Filipeni 3:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  În nicio altă epistolă nu își deschide Pavel inima și nu le descoperă credincioșilor secretele vieții sale spirituale, ca în Epistola către filipeni. Acest text, numit „epistola bucuriei” și scris într-un mod amical, este cea mai intimă și personală, cea mai pastorală scrisoare a sa către o congregație. Pavel le transmite fraților săi devizele, provocările, dificultățile și obiectivele care îi ghidează experiența creștină.

  În Filipeni 3:12-14, Pavel ne spune că abordează căutarea perfecțiunii și creșterea spirituală în cinci etape progresive:

  1. Recunoașterea sinceră și umilă a condiției noastre individuale: „Nimeni nu a ajuns deja desăvârșit.”

  2. Eforturile și preocupările noastre trebuie canalizate asupra a ceea ce este cel mai important: „Un singur lucru contează.”

  3. Evaluarea trecutului și a viitorului: „Uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte.”

  4. Valoarea perspectivei: „Alerg spre țintă.”

  5. Aprecierea recompensei promise la sfârșitul drumului: „premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.”

  Admiterea propriei imperfecțiuni este o declarație gravă, încărcată de consecințe.

  Nimeni nu trebuie să se conformeze propriei condiții spirituale, întotdeauna există un țel mai înalt. Nimeni nu este superior, nu se poate erija în model pentru alții; imperfecțiunea fiecăruia ne face pe toți egali, nimeni nu trebuie să își fixeze atenția asupra altor oameni pentru a-i judeca, critica sau imita, dimpotrivă, trebuie să ne amintim: „Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus” (Evrei 12:2). Suntem chemați cu toții să fim mai buni; pentru aceasta, avem obligația de a ne cerceta conștiința în permanență.

  Contrar a ceea ce s-ar putea deduce, nu este vorba despre o viziune pesimistă a credinciosului, cum se afirmă adesea. În viețile noastre, imperfecțiunea se transformă în motorul progresului și creșterii spirituale. Din recunoașterea ei se naște spiritul de luptă și de progres, creștinul fiind o ființă care progresează, care se înnoiește și avansează în mod constant, pentru că Dumnezeu nu are „copii mici”, care trăiesc din tradiții și din ceea ce au moștenit de la părinți fără niciun efort, ci doar copii care, cu ajutorul Său, trebuie să-și modeleze experiența personală și să-și administreze propria avere spirituală. Deoarece nu suntem perfecți, trebuie să progresăm!

  Nu sunt perfect - 2020. În viețile noastre, imperfecțiunea se transformă în motorul progresului și creșterii spirituale. Din recunoașterea ei se naște spiritul de luptă și de progres, creștinul fiind o ființă care progresează, care se înnoiește și avansează în mod constant.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...