Articolul precedentAz egyház szerepe
  Articolul următoriLive

  Un singur lucru contează

  Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua. (Luca 10:41-42)

  Ascultă ediția audio aici.

  După ce și-a recunoscut propria nevrednicie, Pavel ne îndreaptă atenția către propria responsabilitate în a descoperi ce este cel mai important pe drumul perfecțiunii: „Un singur lucru contează” (Filipeni 3:13). Printre cele mai profunde învățături ale Sale, se află, cu siguranță, cuvintele lui Isus adresate Martei: „Pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie.”

  „Un singur lucru contează.” „Eu”, spune Pavel, „trebuie să fac ceva pentru a atinge perfecțiunea”. Pentru apărătorii neprihănirii prin credință, fără nicio altă implicație sau datorie, pentru cei care postulează un har „ieftin”, aceste cuvinte pot deveni o provocare, o contrazicere sau o greșeală. Dar nu este cazul. Într-un alt pasaj al aceleiași epistole, Pavel pune alături îndemnul „duceţi până la capăt mântuirea voastră, cu frică şi cutremur” și implicarea ambelor părți: „Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea”, toate acestea „ca să fiţi fără prihană şi curaţi, copii ai lui Dumnezeu, fără vină” (Filipeni 2:12-15).

  Perfecțiunea pe care Dumnezeu vrea să o lucreze în omul convertit cere cooperare responsabilă. Dumnezeu nu îl salvează pe om fără consimțământul lui; credinciosul este mai degrabă activ împreună cu Dumnezeu la mântuire.

  Când este vorba despre perfecțiune, nu putem privi de la distanță, ca și cum nu ar fi responsabilitatea noastră. Nu îi putem face pe alții responsabili; Dumnezeu așteaptă ca noi, în mod personal, să fim consecvenți în determinarea noastră, să răspundem, să ne exprimăm adeziunea: Am descoperit direcția în care e imperativ necesar să acționez sau mă împrăștii în continuare în „multe lucruri”? Sunt conștient de obstacolul care stă în calea creșterii mele spirituale? Ce am de făcut ca să urc treptele perfecțiunii și să nu stagnez? Nu întotdeauna este vorba de decizii și de schimbări majore. Uneori sunt lucruri aparent nesemnificative. Un celebru globetrotter care își propusese să traverseze pe jos Statele Unite, de la coasta de est la coasta de vest, a fost intervievat de jurnaliști pe când era pe la jumătatea drumului. Unul dintre reporteri l-a întrebat: „Spuneți-ne, care este cea mai mare dificultate pe care ați întâmpinat-o până acum în tentativa dumneavoastră?” După un moment de tăcere, sportivul a răspuns: „Nisipul care îmi intră în pantofi.”

  Ați mers vreodată cu nisip sau cu pietricele în pantofi? La fel este și în viața spirituală. Scuturați nisipul care v-a intrat în viață și calitatea experienței spirituale se va îmbunătăți.

  Un singur lucru contează - 2020. Perfecțiunea pe care Dumnezeu vrea să o lucreze în omul convertit cere cooperare responsabilă. Dumnezeu nu îl salvează pe om fără consimțământul lui; credinciosul este mai degrabă activ împreună cu Dumnezeu la mântuire.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...