Articolul precedentA tanács szerepe
  Articolul următorÎn căutarea înțelepciunii

  Construirea sau ipotecarea viitorului

  Uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte… (Filipeni 3:13)

  Ascultă ediția audio aici.

  Frank Crane (1861–1928), pastor prezbiterian, prezentator, conferențiar, cronicar și autor a scris El Credo del Necio [Crezul nebunului], ca o denunțare a celor care idolatrizează prezentul, fără a se gândi la viitor: „Ei cred în prezent. Cred că poftele au fost făcute pentru a fi satisfăcute, nu controlate. Cred în distracție, motivând că tânăr ești doar o dată. Cred că pot să pună ipotecă pe viitor în schimbul prezentului…”

  Despre prezent, Pavel spune tocmai contrariul: ce am de făcut astăzi este urgent și sunt responsabil și consecvent. Prezentul este examinare, reflecție; în același timp, creez, proiectez, acționez. Așa cum spune versetul de astăzi: privind înapoi, uit toate aspectele negative ale trecutului; privind înainte, văd și proiectez posibilitățile pe care mi le oferă viitorul.

  Apostolul recunoaște cu umilință că nu a atins mereu perfecțiunea, așa că trecutul a fost dezamăgitor, motiv pentru care vrea să îl uite, nepermițând ca experiențele frustrante pe care le-a trăit să îl condiționeze, să îi aducă amărăciune și să îl facă incapabil de a merge înainte. Trebuie să evităm să ne martirizăm, înăcriți de ceea ce am făcut sau de ceea ce nu am făcut, de ceea ce am pătimit din cauza altora în trecut. Întâmplările nefericite, eșecurile, greșelile trecutului care au rămas în urmă nu trebuie să fie un balast pe care să îl cărăm după noi. Hristos spune: „Oricine pune mâna pe plug şi se uită înapoi nu este destoinic pentru Împărăţia lui Dumnezeu” (Luca 9:62). Suntem bărbați noi, femei noi, cu planuri noi, cu forțe proaspete și cu o și mai mare încredere.

  Preocuparea cu privire la ce ne stă înainte este un act de speranță și de încredere în viitor; înseamnă a vedea în mod pozitiv viitorul, fără temeri și presimțiri rele. Înseamnă a vedea noi providențe care deschid drumul către perfecțiune și către prelungirea harului sfințitor; înseamnă oportunitate, ocazie, conjunctură sau circumstanțe favorabile; înseamnă a începe din nou, cu o nouă viziune, cu o nouă consacrare, o nouă comuniune cu Hristos, o nouă dragoste și o nouă credincioșie, toate datorate regenerării produse de Duhul Sfânt.

  Să nu ne abatem astăzi de la scopul nostru de a-L urma pe Isus. El ne va călăuzi.

  Construirea sau ipotecarea viitorului - 2020. Întâmplările nefericite, eșecurile, greșelile trecutului care au rămas în urmă nu trebuie să fie un balast pe care să îl cărăm după noi. Hristos spune: „Oricine pune mâna pe plug şi se uită înapoi nu este destoinic pentru Împărăţia lui Dumnezeu”.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...