Alerg spre țintă

  Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. (Filipeni 3:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  Punctul culminant al experienței perfecțiunii relatată de Pavel filipenilor este expresia emfatică „alerg spre țintă”. Putea adopta patru atitudini diferite atunci când și-a admis, cu sinceritate, imperfecțiunea și a creionat un viitor:

  1. Abandonul. Eșecurile trecutului și recunoașterea propriei neputințe nu îi permit să continue lupta, vrând să se elibereze de tensiunea provocată de căutarea perfecțiunii.

  2. Nesiguranța. În fața micilor progrese și a marilor regrese, nu îndrăznește nici să abandoneze, nici să avanseze. Situația este de fiecare dată mai rea și e din ce în ce mai secătuit.

  3. Justificarea greșelilor. Încercarea de a găsi vinovați și de a-i face responsabili pentru propria stare. A se simți victima circumstanțelor. Departe de a-l dezvinovăți, această atitudine îl înjosește.

  4. Continuarea luptei, perseverența, în ciuda dificultăților și eșecurilor anterioare. Este ceea ce face Pavel. Cu noi încurajări, el spune: „Doamne, voi continua, poți conta pe mine, ai răbdare și ajută-mă să devin mai bun.”

  Când a spus aceste cuvinte, apostolul Pavel se afla la Roma, privat de libertate. Din închisoare, din celula suferinței, le scrie filipenilor că, încă o dată, Îi spune „da” lui Dumnezeu şi își reînnoiește angajamentul de a căuta perfecțiunea. Este contextul suferinței necesar pentru a continua lupta pentru perfecțiune? Când totul ne merge bine, ne complăcem și cedăm păcatului? Unele suferințe sunt veritabile providențe divine care ne ajută să devenim mai buni și să depindem mai mult de Dumnezeu.

  Așa cum spune Petru: „Cel ce a pătimit în trup a sfârşit-o cu păcatul” (1 Petru 4:1). Care este ținta sau scopul luptei pentru perfecțiune? Ce speră Pavel la capătul drumului în căutarea sfințirii? În mod literal, premiul pentru luptă; la fel ca la jocurile olimpice, recompensa pentru câștigători. În mod curios, acest premiu este „chemarea cerească a lui Dumnezeu, în Isus Hristos”. Altfel spus, reînnoirea chemării lui Dumnezeu. Pentru Pavel, repetarea acelei întâlniri pe drumul Damascului, când a auzit pentru prima dată chemarea cerului.

  În același fel, în experiența noastră creștină, trebuie să reînnoim frecvent aderarea noastră la Dumnezeu și să Îi spunem de multe ori, în multe situații: „Da, Doamne, urmăresc ținta, poți conta pe mine.” Domnul Își reiterează cu insistență vocația sfântă, făgăduința, siguranța sfințirii în Hristos.

  Alerg spre țintă - 2020. În experiența noastră creștină, trebuie să reînnoim frecvent aderarea noastră la Dumnezeu și să Îi spunem de multe ori, în multe situații: „Da, Doamne, urmăresc ținta, poți conta pe mine.” Domnul Își reiterează cu insistență vocația sfântă, făgăduința, siguranța sfințirii în Hristos.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...