Articolul precedentHűséges munkás
  Articolul următorHint de căutare

  Unsul Cirus

  Aşa vorbeşte Domnul către unsul Său, către Cirus, pe care-l ţine de mână ca să doboare neamurile înaintea lui şi să dezlege brâul împăraţilor, să-i deschidă porţile, ca să nu se mai închidă. (Isaia 45:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  Am fost adesea surprins că, în Noul Testament, atât Pavel, cât și Petru ne încurajează: „Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii” (1 Timotei 2:1-2); să îi considerăm trimiși ai lui Dumnezeu (1 Petru 2:13-14), pentru că „nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt au fost rânduite de Dumnezeu. […] El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. […] De aceea, trebuie să fiţi supuşi nu numai de frica pedepsei, ci şi din îndemnul cugetului” (Romani 13:1-5). Cum este posibil ca apostolii să facă astfel de propuneri într-o vreme când, cel mai probabil, Imperiul Roman era condus de Nero, un nebun care a făcut atâția martiri? Să fie autoritățile și monarhiile „de drept divin”?

  Dumnezeu nu este niciodată complicele crimelor, războaielor fratricide, folosirii armelor de distrugere în masă, de care fac uz unii conducători ai lumii. La întrebarea mea nu există răspuns, în afară de cazul în care acceptăm realitatea tragică a conflictului de pe pământ dintre Hristos și Satana și filosofia providențialistă a istoriei, conform căreia Dumnezeu dă autorităților oportunitatea de a guverna în mod drept, punându-le astfel la încercare, ținând sub control acțiunile lor de conducere și determinându-le deciziile, legile și rezoluțiile, după înțeleapta Sa providență, pentru a sluji împlinirii finale a planurilor Sale.

  Cirus a reușit să pună punct supremației Babilonului, o națiune care distrusese Ierusalimul și luase ca prizonieri foarte mulți evrei. A promulgat un decret pentru reconstruirea Casei lui Dumnezeu la Ierusalim (2 Cronici 36:22-23) și a finanțat o mare parte din acest proiect. În timpul primului an al domniei sale, a autorizat prin decret repatrierea unui prim contingent de evrei, pentru reconstruirea Templului (Ezra 1:1-4). Cu aproape două sute de ani înainte, profetul Isaia spusese că Cirus avea să fie „unsul Său”, „păstorul” care va împlini voia divină, cel care „va împlini voia Lui împotriva Babilonului” (Isaia 45:1; 44:28; 48:14).

  Așa au fost și așa sunt planurile providențiale ale lui Dumnezeu, chiar și cu cei care nu fac parte din poporul Său. Să nu uităm că, dacă nu o facem noi, Dumnezeu poate folosi un necredincios pentru a vesti Cuvântul Său în aceste zile.

  Unsul Cirus - 2020. Așa au fost și așa sunt planurile providențiale ale lui Dumnezeu, chiar și cu cei care nu fac parte din poporul Său. Să nu uităm că, dacă nu o facem noi, Dumnezeu poate folosi un necredincios pentru a vesti Cuvântul Său în aceste zile.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...