Articolul precedent„Sok népem van ebben a városban”
  Articolul următorAurul vorbelor

  Profeția mesianică

  Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.” (Isaia 9:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Am fost cândva în Gibraltar, pentru a mă ocupa în timpul vacanței de vară de cele două mici biserici din La Línea de la Concepción și Algeciras (Cadiz, Spania). Printre persoanele care participau la studiile biblice era şi o doamnă cultivată, cu o situație bună. Într-o zi, pe când studiam împreună despre profeția biblică, a fost foarte mișcată de împlinirea minunată a profețiilor mesianice ale lui Isaia: „Când au fost scrise?” a întrebat ea. „Cu șapte sute de ani înainte de Hristos”, i-am răspuns. „Poate este vorba despre o extrapolare, adică un fel de profeție post eventum?” a continuat. „Imposibil, pentru că într-o copie din anul 150 î.Hr. a cărții lui Isaia, găsită printre manuscrisele de la Marea Moartă, se aflau deja aceste texte.” „Și nu este vorba despre intuiții înțelepte sau de o idee inteligentă întâmplătoare a lui Isaia?” „Nu, doar prin inspirație divină ar fi putut profetul să facă preziceri atât de precise și detaliate”, i-am răspuns amabil.

  Profeția mesianică a cărei împlinire se realizează în Noul Testament este una dintre cele mai convingătoare mărturii ale originii divine a Scripturilor și a autenticității mântuitoare a lui Isus. Conform lui Henry Parry Lindon, există 332 de predicții diferite în Vechiul Testament, a căror împlinire este, în mod literal, Isus Hristos. Atât în evanghelii, cât și în predicile din cartea Faptele apostolilor și în epistole, fraza privitoare la Isus: „ca să se împlinească ce fusese vestit prin proroci” (Matei 2:23) are valoare de dovadă. Nașterea, la fel ca patimile Fiului lui Dumnezeu, lucrarea Sa și profunda semnificație teologică și mântuitoare a morții Sale au fost prezise de profeții biblici.

  Isaia, profetul mesianic contemporan cu regele Ezechia, a anunțat nașterea din fecioară a lui Mesia (7:14), titulaturile și numele Sale (9:6), duhul cu care L-a insuflat Dumnezeu (11:1,2), bucuria venirii Lui (25:9), lucrarea precursorilor Săi (40:3-5), caracterul spiritual al lucrării Sale (61:1-3), caracterul înlocuitor al suferințelor și morții Sale (53:2-9). Profetul Daniel a prezis data botezului și data morții Sale (9:24-27); Mica, locul nașterii (5:2); Zaharia, intrarea triumfală în Ierusalim și scena crucii (9:9; 12:10); Hagai, venirea comorilor tuturor popoarelor (2:7).

  Să Îi mulțumim astăzi lui Dumnezeu pentru certitudinea cuvântului profetic.

  Profeția mesianică - 2020. Atât în evanghelii, cât și în predicile din cartea Faptele apostolilor și în epistole, fraza privitoare la Isus: „ca să se împlinească ce fusese vestit prin proroci” are valoare de dovadă. Să Îi mulțumim astăzi lui Dumnezeu pentru certitudinea cuvântului profetic.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...