Articolul precedentA kesergő-bízó
  Articolul următorAlegeri corecte

  Cine știe?

  Dacă vei tăcea acum, ajutorul şi izbăvirea vor veni din altă parte pentru iudei, şi tu şi casa tatălui tău veţi pieri. Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie? (Estera 4:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  În timpul Evului Mediu, în Spania, perioadele de depresiune economică au fost caracterizate de persecuții și promulgarea de legi antisemite, precum și de expulzarea și masacrarea acestei părți a populației. În mod regretabil, încă din timpul împărătesei Estera, acest fapt a fost o constantă a istoriei evreilor care, din cauza invidiei suscitată de bogățiile pe care le acumulaseră, a faptului că erau asociați cu noțiunea de cămătari și a religiei lor deosebite, au suportat, mult prea frecvent, ura maselor și a conducătorilor lor.

  Deși numele lui Dumnezeu nu apare în mod explicit în cartea Esterei, cred că providența divină și atenția salvatoare a lui Dumnezeu pentru poporul Său s-au manifestat pe tot parcursul evenimentelor relatate, cu condiția să nu dăm o importanță dominantă hazardului și „norocului”, în această istorie. Estera avea o frumusețe unică, atât fizică, precum și morală. Chiar și așa, cum a putut Mardoheu să îndrăznească să o prezinte la castingul făcut de casa regală, din moment ce erau evrei? Cine i-a dat ideea? Și apoi, de ce a ales-o regele asirian pe Estera, dintre toate tinerele cele mai frumoase ale împărăției? Cine i-a ghidat alegerea? Nici faptul că Mardoheu a auzit despre complotul împotriva regelui și l-a putut dejuca nu este providențial? Nici că fapta lui a fost înregistrată în cronicile palatului? Și când decretul de exterminare dat de Haman apăsa deja evreii, cine a atins inima Esterei pentru ca ea să meargă la împărat fără să fie chemată, cu riscul propriei vieți? De ce i-a întins regele sceptrul de aur, în loc să fie iritat de îndrăzneala ei? De ce a semnat decretul prin care permitea evreilor să se înarmeze și să se apere de dușmani? Un singur răspuns: Estera ajunsese regină tocmai pentru un astfel de moment.

  Sunt prea multe întâmplări și momente imprevizibile în istoria Esterei, ca să nu vedem că Dumnezeu acționează, prevăzând și dirijând evenimentele pentru a-Și salva poporul. La fel ca în zilele Esterei și ale lui Mardoheu, Providența divină va promulga decrete de protecție şi amnistii, va avea avocați ai apărării curajoși, va strica planurile criminale prin sfetnicii Săi atunci când va veni timpul marii strâmtorări pentru biserica rămășiței.

  Să ne amintim astăzi că și noi avem pe lume o misiune. Suntem conștienți de ea?

  Cine știe? - 2020. La fel ca în zilele Esterei și ale lui Mardoheu, Providența divină va promulga decrete de protecție şi amnistii, va avea avocați ai apărării curajoși, va strica planurile criminale prin sfetnicii Săi atunci când va veni timpul marii strâmtorări pentru biserica rămășiței.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...