Un calcul profetic împlinit matematic

  Şaptezeci de săptămâni au fost hotărâte asupra poporului tău şi asupra cetăţii tale celei sfinte, până la încetarea fărădelegilor, până la ispăşirea păcatelor, până la ispăşirea nelegiuirii, până la aducerea neprihănirii veşnice, până la pecetluirea vedeniei şi prorociei şi până la ungerea Sfântului sfinţilor. (Daniel 9:24)

  Ascultă ediția audio aici.

  Una dintre cele mai extraordinare profeții ale Bibliei este cea a celor șaptezeci de săptămâni. Ea ne permite să stabilim data botezului lui Mesia și data morții Sale. Pavel dă mărturie despre aceasta, scriind: „Când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său.” (Galateni 4:4) și: „Pe când eram noi încă fără putere, Hristos, la vremea cuvenită, a murit pentru cei nelegiuiţi” (Romani 5:6). Însuși Isus, după ce a fost botezat în Iordan, și-a început slujirea vestind: „S-a împlinit vremea” (Marcu 11:15), iar evreii care cunoșteau profeția celor șaptezeci de săptămâni așteptau venirea lui Mesia în acele timpuri (Ioan 1:19; Luca 3:15).

  Această descoperire făcută profetului Daniel a fost răspunsul la rugăciunea de mijlocire pentru poporul său. Rămăsese perplex, crezând că cele 2 300 de seri și dimineți din viziunea anterioară se aplicau perioadei de captivitate în Babilon: „Am stat leşinat şi bolnav mai multe zile… Eram uimit de vedenia aceasta şi nimeni nu ştia” (Daniel 8:27). Când îngerul Gabriel este trimis la Daniel pentru a-i dezvălui misterul calculului profetic, îi spune: „Ia aminte dar la cuvântul acesta şi înţelege vedenia!” (Daniel 9:23). Ce vedenie? Un element de natură filologică ne lămurește cu privire la vedenia despre care vorbește îngerul. Termenul evreiesc folosit pentru cuvântul „vedenie” în Daniel 8:27 este mar’eh, vedenia cu serile și diminețile (Daniel 8:26). Adică singura parte care rămăsese fără explicație din vedenia anterioară, cronograma celor 2 300 de zile profetice.

  În felul acesta, capitolele 8 și 9 ale cărții lui Daniel au legătură, fiind părți ale aceleiași vedenii, și lor li se aplică principiul de interpretare zi-an, care este cheia înțelegerii sensului profeției. Interpretarea celor șaptezeci de săptămâni este centrată pe ultima, cea mai importantă. Admițând începutul profeției în toamna anului 457 î.Hr., se poate stabili data botezului lui Isus, în toamna anului 27 d.Hr., data crucificării Sale, în primăvara anului 31 și începutul predicării Evangheliei neamurilor sau universalizarea legământului divin, în toamna anului 34.

  Nu poate fi pus la îndoială faptul că profeția confirmă providența divină în istorie și că profetul Daniel este inspirat.

  Un calcul profetic împlinit matematic - 2020. Nu poate fi pus la îndoială faptul că profeția confirmă providența divină în istorie și că profetul Daniel este inspirat.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...