Roaba Domnului

  Maria a zis: „Iată, roaba Domnului, facă-mi-se după cuvintele tale!” Şi îngerul a plecat de la ea. (Luca 1:38)

  Ascultă ediția audio aici.

  Viziunea inefabilă și pură a veștii pe care i-o dă îngerul Gabriel Mariei, misterul fecioriei ei, caracterul sublim al întregului episod nu ne-au permis, uneori, să analizăm dimensiunea umană, consecințele pe care le putea suferi tânăra fată acceptând maternitatea lui Isus. Primirea nobilei misiuni anunțată de înger presupunea o serie de dificultăți și multe pericole: Maria era logodită cu Iosif și, după cum spune ea însăși, nu știa de bărbat. Și-a asumat riscul discreditării și rușinii unei sarcini ilegitime și era aproape sigură că va fi repudiată de logodnic. Mai grav încă, risca să își piardă viața din moment ce legile riguroase ale vremii condamnau la moarte tinerele femei căsătorite care rămâneau însărcinate cu un alt bărbat (Deuteronom 22:23-24).

  Maria cunoștea cauza straniei sarcini. Știa că fiul din pântecele ei era conceput prin lucrarea și harul Duhului Sfânt, dar cine ar fi crezut-o? Dacă și astăzi, în ciuda tuturor progreselor pe care le-a făcut teologia în domeniul ipotezei dublei naturi divino-umane a Fiului lui Dumnezeu, numeroși teologi pozitiviști neagă în mod absolut natura supranaturală a însărcinării Mariei cu Isus, putem să ne imaginăm cum au interpretat vecinii, familia și autoritățile religioase misterioasa ei sarcină?

  Tânăra fată și-a jucat rolul în această scenă la fel ca Fiul lui Dumnezeu, acceptând cu umilință și supunere oprobriul, batjocurile, incapacitatea oamenilor de a înțelege, disprețul tuturor (inclusiv pe cel al lui Iosif, viitorul soț) și singurătatea unei misiuni sfinte pe care doar ea o cunoștea. Fără a pune condiții, ea i-a răspuns îngerului: „Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale.”

  Uneori o așezăm pe Maria în toată splendoarea, „plină de har și binecuvântată între femei” (Luca 1:28), fără legătură cu experiența noastră, fără să ne dăm seama că și nouă ni se cere, în anumite circumstanțe, să ne acceptăm supuși îndatoririle și situarea în poziții care generează, în înțelegerea noastră, respingere, critică, dispreț, privațiuni, false acuzații, marginalizare, pierderi materiale și agresiuni fizice din partea oamenilor care ne înconjoară.

  Suntem dispuși să acceptăm, în ciuda oricărui risc, și să răspundem Domnului, ca această femeie exemplară: „Facă-mi-se după cuvintele tale”?

  https://youtu.be/Y3ilJEP33Tg

  Roaba Domnului - 2020. Suntem dispuși să acceptăm, în ciuda oricărui risc, și să răspundem Domnului, ca această femeie exemplară : „Facă-mi-se după cuvintele tale”?
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...