Nu era loc pentru ei

  Şi a născut pe Fiul ei cel întâi născut, L-a înfăşat în scutece şi L-a culcat într-o iesle, pentru că în casa de poposire nu era loc pentru ei. (Luca 2:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Locuitorii Betleemului erau foarte ocupați. Recensământul lui Cezar Augustus presupunea înregistrarea tuturor persoanelor și a bunurilor lor, pentru a facilita strângerea impozitelor. Fiecare trebuia să se înregistreze în locul de origine, nu în locul de reședință. Așa că în localități ca Betleemul era un tranzit și o mulțime de oameni sosiți din toate colțurile Palestinei, cărora trebuia să li se asigure hrană și adăpost. Erau zile de muncă pentru locuitori, aducătoare de câștiguri enorme. Iosif și Maria sosiseră din Nazaret și căutau un loc în care să se odihnească. Ea era însărcinată în nouă luni și erau stresați de posibilitatea ca nașterea să survină în orice moment. Au bătut la porți, au făcut apel la ospitalitatea oamenilor din Betleem, dar porțile și inimile s-au închis cu indiferență și, probabil, cu egoism. Versetul spune: „În casa de poposire nu era loc pentru ei.”

  Casele de atunci erau mari incinte construite din piatră. Aveau o curte interioară, unde se aflau animalele, și de jur împrejur erau camere. Dar totul era ocupat. Nu le-a oferit nimeni nici măcar un colț în care să se așeze. Nu i-a fost nimănui milă de cuplul sfânt. Neliniștea lor creștea din ce în ce, pentru că Maria începuse să aibă contracții. Cu fiecare pas, cu fiecare răspuns negativ, cu fiecare gest de indiferență, cu fiecare durere a Mariei și cu fiecare strângere de inimă a lui Iosif se apropiau de nașterea lui Isus și de mântuirea lumii. În cele din urmă, le-a oferit cineva un grajd aflat într-una din peșterile din spatele caselor, unde erau ținute animalele în nopțile foarte răcoroase. Dumnezeul cerurilor, Regele regilor și Domnul domnilor, s-a născut acolo.

  De ce erau locuitorii Betleemului așa de insensibili și indiferenți și manifestau atâta respingere? În zilele acelea în care se adunaseră atât de mulți călători, inimile sătenilor erau prea ocupate de grijile vieții acesteia, de muncă și câștig, ca să mai descopere și urgența presantă a cuplului. Inimi ocupate de materialism, capabile să respingă și să dea afară din viețile și căminurile lor pe Mântuitorul lumii. Cât de mulți sunt și astăzi animați de același spirit!

  Să ne pregătim inimile și să Îl primim pe Isus în viața noastră. Să nu Îl lăsăm să treacă mai departe!

  Nu era loc pentru ei - 2020. Să ne pregătim inimile și să Îl primim pe Isus în viața noastră. Să nu Îl lăsăm să treacă mai departe!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...