Să mergem la Betleem

  După ce au plecat îngerii de la ei, ca să se întoarcă în cer, păstorii au zis unii către alţii: „Haidem să mergem până la Betleem şi să vedem ce ni s-a spus şi ce ne-a făcut cunoscut Domnul.” (Luca 2:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Momentul în care intră în scenă păstorii, acest al patrulea act al nașterii, este cel mai popular, cel mai grandios și spectaculos: îngerul care aduce vestea, splendoarea cerului care îi înconjoară pe păstori, veștile bune, de mare bucurie, prilejuite de nașterea Mântuitorului; corul de îngeri format din mulțimea de oaste cerească, intonând: „Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui” (Luca 2:14). Toată splendoarea de lumină și cântec a cerului înstelat al acestei nopți contrastează cu apariția umilă, sărăcăcioasă și simplă a păstorilor, clasa insignifiantă a ţăranilor, slujitori ai lui Dumnezeu. Ei își petreceau noaptea în preajma celor trei coline care se află la 1 500 de metri de Betleem, păzindu-și turma, cu capetele acoperite de turbane negre, cu piei de miel pe umeri, desculți sau încălțați cu niște sandale mizerabile, cu toiege de sicomor în mâini, așezați pe pietre în jurul unui foc mare, făcând de pază cu rândul.

  Aceste suflete simple și receptive, spontane și vesele, fără prejudecăți de clasă, fără mari pretenții intelectuale, fără neliniști politice, au fost atât de impresionate de mesajul îngerilor, încât, fără să manifeste vreo urmă de suspiciune, fără ezitare și cu entuziasm, au exclamat: „Să mergem până la Betleem!” Și, în grabă mare, păstorii au mers la staul, unde i-au întâlnit pe Iosif și Maria, alături de Copil. Încântați, I S-au închinat. Întorcându-se la turme, au vestit tuturor locuitorilor Betleemului ceea ce văzuseră și auziseră, stârnind admirația și uimirea celor care îi ascultau.

  După Iosif și Maria, păstorii au fost primii martori ai nașterii Mântuitorului. Primii care au dus lumii vestea bună, Evanghelia mântuirii pe care o primiseră de la îngerii din ceruri și ai căror martori fuseseră pe pământ. În scena nașterii, ei sunt interpreții atitudinii fericite și sincere a oamenilor simpli și discreți care ieri, astăzi și întotdeauna, își manifestă religiozitatea și își exprimă credința fără mari discuții teologice; ei îi reprezintă pe aceia care cred și urmează cu entuziasm și bucurie Cuvântul Domnului.

  Astăzi, avem nevoie să urmăm exemplul nobililor păstori, fiind martori ai măreției lui Isus și împărtășind-o vecinilor noștri.

  Să mergem la Betleem - 2020. Astăzi, avem nevoie să urmăm exemplul nobililor păstori, fiind martori ai măreției lui Isus și împărtășind-o vecinilor noștri.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...