O călătorie lungă în urmărirea unei stele

  După ce S-a născut Isus în Betleemul din Iudeea, în zilele împăratului Irod, iată că au venit nişte magi din Răsărit la Ierusalim şi au întrebat: „Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în Răsărit şi am venit să ne închinăm Lui.” (Matei 2:1-2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Acești înțelepți din Răsărit erau filosofi. Ei aparțineau unei clase mari și influente, care cuprindea oameni de viță nobilă și care deținea mare parte din bogăția și știința națiunii lor. Printre aceștia erau mulți care îi înșelau pe cei creduli. Alții însă, care erau sinceri, studiau descoperirile lui Dumnezeu din natură și erau onorați pentru integritatea și înțelepciunea lor. Un astfel de caracter aveau și înțelepții care au venit la Isus. […] Magii au aflat cu bucurie că venirea Sa era aproape și că lumea întreagă avea să fie plină de cunoașterea slavei Domnului” (Hristos, Lumina lumii, p. 37).

  Ellen White afirmă că Dumnezeu le-a descoperit înțelepților faptul că sosise momentul să Îl caute pe Prințul nou-născut. Au văzut o stea care nu corespundea niciunei planete și niciunui alt astru cunoscut. Steaua s-a oprit pe cer reținându-le cu insistență atenția și s-a transformat, în cele din urmă, în călăuza care le-a indicat drumul către Betleem. Ea precizează că: „Pe lângă faptul că aveau steaua în fața lor ca un semn exterior, aveau și dovada lăuntrică din partea Duhului Sfânt, care lucra asupra inimii lor și le insufla speranță” (Hristos, Lumina lumii, p. 38).

  După o călătorie lungă, înțelepții au ajuns la destinație. Ce au găsit acolo? Aparent, totul era menit să îi dezamăgească: steaua a dispărut când au intrat în Ierusalim. În oraș, niciun indiciu că s-ar fi născut un rege; la palat au găsit un tiran în loc de Fiul lui Dumnezeu; scribii și cărturarii Legii, pe care i-au consultat, i-au tratat cu indiferență pentru că erau străini, după care au fost conduși către o casă umilă. Ar fi putut considera că au toate motivele să se îndoiască de această descoperire și că periplul lor s-a soldat cu un eșec. Dar niciun obstacol nu a putut să clatine credința acestor înțelepți. Au intrat în casă, s-au plecat și s-au închinat Pruncului și și-au deschis comorile. I-au oferit aur, smirnă și tămâie Celui pe care Îl căutaseră cu dragoste și Îl găsiseră cu bucurie.

  Magii de la Răsărit îi reprezintă pe toți acei oameni iluștri, bogați sau puternici ai lumii, care depășesc cu o puternică încredere în Dumnezeu prejudecățile naționaliste sau de clasă, care știu să renunțe la îndoielile ridicate de rațiune și care, împotriva tuturor evidențelor, manifestă o credință simplă, dar hotărâtă.

  Să Îl urmăm astăzi pe Isus acolo unde este voia Lui, și El ne va arăta drumul.

  O călătorie lungă în urmărirea unei stele - 2020. Magii de la Răsărit îi reprezintă pe toți acei oameni iluștri, bogați sau puternici ai lumii, care depășesc cu o puternică încredere în Dumnezeu prejudecățile naționaliste sau de clasă, care, împotriva tuturor evidențelor, manifestă o credință simplă, dar hotărâtă.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...