Autoritățile religioase Îl resping

  A adunat pe toţi preoţii cei mai de seamă şi pe cărturarii norodului şi a căutat să afle de la ei unde trebuia să Se nască Hristosul. „În Betleemul din Iudeea”, i-au răspuns ei. (Matei 2:4-5)

  Ascultă ediția audio aici.

  Majoritatea preoților și cărturarilor pe care i-a consultat Irod erau reprezentanți ai religiei oficiale, interpreți autorizați ai profeției mesianice și, bineînțeles, cunoscători ai profeției lui Mica despre locul nașterii lui Mesia. Dar acești paznici ai sfintelor profeții și ai dreptei credințe nu au manifestat simpatie față de „intrușii” străini; i-au ascultat cu o indiferență totală cum povesteau despre detaliile călătoriei și despre caracterul supranatural al stelei care i-a călăuzit. Nu acordaseră credit nici mărturiei păstorilor din Betleem, despre care auziseră între timp, considerând toate acestea ca fiind zvonuri și bârfeli ale unora avizi de senzațional. Nu au manifestat niciun interes față de un eveniment atât de important, despre care se spunea că este nașterea și manifestarea Celui pe care Îl așteptau, Mesia. Se ridică o întrebare: De ce?

  Răspunsul este tulburător: „Dacă s-ar fi dat ascultare veștilor aduse de păstori și de magi, acest fapt i-ar fi pus pe preoți și pe rabini în poziția cea mai de neinvidiat, dovedind falsitatea pretenției lor că sunt exponenții adevărului lui Dumnezeu. Acești învățători erudiți n-au fost dispuși să se plece pentru a fi îndrumați de aceia pe care ei îi numeau păgâni. Nu se putea, ziceau ei, ca Dumnezeu să-i fi dat pe ei la o parte și să comunice cu niște păstori inculți sau cu neamuri necircumcise. Ei se hotărâră să-și arate disprețul pentru veștile care au agitat pe împăratul Irod și tot Ierusalimul. Nu voiau nici măcar să meargă la Betleem, pentru a vedea dacă lucrurile erau astfel. Și i-au determinat pe oameni să considere orice interes manifestat pentru Isus ca o agitație fanatică. De aici a început lepădarea lui Hristos de către preoți și rabini. Din acest moment, îngâmfarea și încăpățânarea lor s-au transformat într-o ură înverșunată împotriva Mântuitorului” (Hristos, Lumina lumii, p. 40).

  În relatarea nașterii, preoții și cărturarii reprezintă orgoliul, invidia și prejudecățile de clasă care foarte frecvent închid ușa luminii. Ei joacă rolul acelora care, și astăzi, își canalizează mai mult atenția asupra modului în care pot „conserva” sistemul, religia oficială, decât asupra adevărului care le este revelat. Clasica paradigmă a claselor privilegiate, care nu vor să renunțe la prestigiu și influență. Dramatic este că opoziția care s-a născut îi va fi dus la macabrul paroxism al crucii.

  Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu suficientă sensibilitate ca să ascultăm și să acceptăm mesajele Sale pentru noi. El să ne inspire să nu respingem lumina Sa.

  Autoritățile religioase Îl resping - 2020. Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu suficientă sensibilitate ca să ascultăm și să acceptăm mesajele Sale pentru noi. El să ne inspire să nu respingem lumina Sa.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...