Drama nașterii nu s-a terminat

  Aceste lucruri li s-au întâmplat ca să ne slujească drept pilde şi au fost scrise pentru învăţătura noastră, peste care au venit sfârşiturile veacurilor. (1 Corinteni 10:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  Drama nașterii nu s-a terminat. Printr-o consecvență a inimii omenești, aceste atitudini, reprezentări, scenarii sunt un exemplu care se repetă și astăzi, în alte circumstanțe, în viețile a milioane de persoane. În ce fel? Nu mă refer la reluarea lor în cadrul dramatizărilor sau al ieslei instalată odată cu apropierea Crăciunului, ci la reacțiile, căutările, respingerile și disconfortul pe care le simţim și astăzi în relație cu Pruncul Dumnezeu din Betleem. La fel ca altădată, există și azi:

  1. Marii umile, resemnate, dispuse să sufere oprobriul, lipsa de înțelegere și afrontul, pentru cauza lui Hristos. Marii care, la fel ca Maria din Nazaret, acceptă misiunea pe care le-a propus-o Dumnezeu.

  2. Oameni ca Iosif, cu conștiință, care dau dovadă de credincioșie și supunere, dispuşi să accepte revelațiile lui Dumnezeu care îşi pun în discuție îndoielile, fac front comun cu Domnul, crezând și păstrând în tăcere, cu devotament, misterele întrupării.

  3. Oameni simpli, ca păstorii, fără prejudecăți, acceptă vestea îngerilor, I se închină cu bucurie, Îl proclamă cu entuziasm, Îl adoră și Îi slujesc cu inimă curată.

  4. Oameni educați, ca magii, a căror credință este de nezdruncinat. Siguri de revelația divină, sunt dispuși să meargă până la capăt în ciuda obstacolelor. Ei se pleacă înaintea lui Isus, I se închină și Îi aduc ofrande cu generozitate.

  Fără îndoială că și astăzi există:

  1. Oameni ca locuitorii Betleemului, prea ocupați și absorbiți de îndatoriri și griji cotidiene, ca să Îi mai ofere și lui Isus atenția sau iubirea pe care El le așteaptă.

  2. Intelectuali și cunoscători, ca preoții și cărturarii, îmbibați de știința lor, mândri de privilegiile lor, dispuși să apere mai degrabă ceea ce le oferă pozițiile de cinste decât să apere adevărul, incapabili să înțeleagă și să le pese de credința simplă a altora.

  3. Irozi ipocriți, care acționează contrar cu ceea ce spun. Cruzi și perfizi, care fac uz de putere numai pentru a împiedica venirea Mântuitorului și proclamarea venirii Lui.

  Scena nașterii se repetă în marele teatru al lumii. Noi cu cine ne identificăm?

  Drama nașterii nu s-a terminat - 2020. La fel ca altădată, există și azi oameni educați, ca magii, a căror credință este de nezdruncinat. Siguri de revelația divină, sunt dispuși să meargă până la capăt în ciuda obstacolelor. Ei se pleacă înaintea lui Isus, I se închină și Îi aduc ofrande cu generozitate.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...