Drama nașterii nu s-a terminat

  Aceste lucruri li s-au întâmplat ca să ne slujească drept pilde şi au fost scrise pentru învăţătura noastră, peste care au venit sfârşiturile veacurilor. (1 Corinteni 10:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  Drama nașterii nu s-a terminat. Printr-o consecvență a inimii omenești, aceste atitudini, reprezentări, scenarii sunt un exemplu care se repetă și astăzi, în alte circumstanțe, în viețile a milioane de persoane. În ce fel? Nu mă refer la reluarea lor în cadrul dramatizărilor sau al ieslei instalată odată cu apropierea Crăciunului, ci la reacțiile, căutările, respingerile și disconfortul pe care le simţim și astăzi în relație cu Pruncul Dumnezeu din Betleem. La fel ca altădată, există și azi:

  1. Marii umile, resemnate, dispuse să sufere oprobriul, lipsa de înțelegere și afrontul, pentru cauza lui Hristos. Marii care, la fel ca Maria din Nazaret, acceptă misiunea pe care le-a propus-o Dumnezeu.

  2. Oameni ca Iosif, cu conștiință, care dau dovadă de credincioșie și supunere, dispuşi să accepte revelațiile lui Dumnezeu care îşi pun în discuție îndoielile, fac front comun cu Domnul, crezând și păstrând în tăcere, cu devotament, misterele întrupării.

  3. Oameni simpli, ca păstorii, fără prejudecăți, acceptă vestea îngerilor, I se închină cu bucurie, Îl proclamă cu entuziasm, Îl adoră și Îi slujesc cu inimă curată.

  4. Oameni educați, ca magii, a căror credință este de nezdruncinat. Siguri de revelația divină, sunt dispuși să meargă până la capăt în ciuda obstacolelor. Ei se pleacă înaintea lui Isus, I se închină și Îi aduc ofrande cu generozitate.

  Fără îndoială că și astăzi există:

  1. Oameni ca locuitorii Betleemului, prea ocupați și absorbiți de îndatoriri și griji cotidiene, ca să Îi mai ofere și lui Isus atenția sau iubirea pe care El le așteaptă.

  2. Intelectuali și cunoscători, ca preoții și cărturarii, îmbibați de știința lor, mândri de privilegiile lor, dispuși să apere mai degrabă ceea ce le oferă pozițiile de cinste decât să apere adevărul, incapabili să înțeleagă și să le pese de credința simplă a altora.

  3. Irozi ipocriți, care acționează contrar cu ceea ce spun. Cruzi și perfizi, care fac uz de putere numai pentru a împiedica venirea Mântuitorului și proclamarea venirii Lui.

  Scena nașterii se repetă în marele teatru al lumii. Noi cu cine ne identificăm?

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...