Și timpul nu va mai fi

  Şi îngerul pe care-l văzusem stând în picioare pe mare şi pe pământ şi-a ridicat mâna dreaptă spre cer şi a jurat pe Cel ce este viu în vecii vecilor, care a făcut cerul şi lucrurile din el, pământul şi lucrurile de pe el, marea şi lucrurile din ea, că nu va mai fi nicio zăbavă. (Apocalipsa 10:5-6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Există trei dimensiuni importante ale timpului, care ne privesc în mod deosebit pe noi, creștinii. În primul rând, timpul pus deoparte ca sfânt, binecuvântat, de odihnă, timpul de păzit: Sabatul, pus deoparte de Creator pentru ca omenirea să se apropie în mod periodic de El, să I se închine. Timp care să stea, între oameni și Dumnezeu, ca un semn al sfințirii. Din moment ce astăzi ziua de odihnă păzită este duminica, Sabatul a devenit un semn distinctiv al celor ce continuă să îi respecte caracterul irevocabil, de memorial al actului creator și de legătură sfințitoare a credinciosului, dobândind pentru acesta o indiscutabilă valoare apologetică și de identificare.

  Atât în Vechiul, cât și în Noul Testament, se vorbește despre timpul sfârșitului sau despre un timp escatologic. Este timpul judecății de cercetare, al împlinirii tuturor lucrurilor, timpul în care se vor manifesta semne spectaculoase și care va lua sfârșit odată cu revenirea Domnului în această lume. Pentru Biserica Adventistă, este un timp de acțiune, de urgentă proclamare a mesajului. Pavel se adresează bisericii: „Cu atât mai mult cu cât ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn, căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut” (Romani 13:11). Timpul care ne rămâne este scurt; semnele sfârșitului se grăbesc vertiginos, iar predicarea Evangheliei în toată lumea nu este încă realizată. De câte ori va mai bate încă orologiul lui Dumnezeu înainte de a se opri pentru totdeauna?

  Îngerul din Apocalipsa ne vestește că timpul creației s-a consumat, că paranteza deschisă la veșnicie se închide. Timpul de har și de mântuire ia sfârșit, marea zi a Dumnezeului Atotputernic a sosit; este sfârșitul istoriei, al făgăduinței și al așteptării, este sfârșitul morții, este viața veșnică. Cei răscumpărați sunt deja la marea de cristal; totul reintră în dimensiunea incomensurabilă a eternității. Pentru că timpul măsurabil, krônos, și timpul oportunității, kairós, nu vor mai fi…

  Să acceptăm astăzi planul lui Dumnezeu pentru viața noastră. Mâine ar putea fi prea târziu.

  Și timpul nu va mai fi - 2020. Timpul de har și de mântuire ia sfârșit, marea zi a Dumnezeului Atotputernic a sosit; este sfârșitul istoriei, al făgăduinței și al așteptării, este sfârșitul morții, este viața veșnică. Să acceptăm astăzi planul lui Dumnezeu pentru viața noastră. Mâine ar putea fi prea târziu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...