Articolul precedentJézus első eljövetele
  Articolul următorCreați ca Dumnezeu

  Urmează-L pe tânărul Isus!

  „«N-ai nici cincizeci de ani», I-au zis iudeii, «și ai văzut pe Avraam?!»” (Ioan 8:57)

  Ascultă ediția audio aici.

  Lucrarea principală a lui Isus Hristos s-a desfășurat în anii tinereții. Faptul că avea o vârstă ușor imatură i-a fost reproșat cu subînțeles de către mai-marii iudeilor, oameni încărunțiți și experimentați. Acești bătrâni priveau la Isus ca la un tânăr necăsătorit și fără educație, crescut într-o regiune rău famată și fără istoric spiritual (Ioan 1:46; 7:15,52), înconjurat de discipoli chiar mai tineri.

  Motivul pentru care Dumnezeirea a plănuit ca Hristos să lucreze mântuirea oamenilor în anii tinereții poate fi înțeles în parte din istoria și administrația evreiască. Vârsta prevăzută pentru leviții care activau la Templu era de la 25 la 50 de ani sau chiar de la 30 la 50 de ani, în cazul celor care aveau cea mai onorabilă slujbă (Numeri 8:24,25; 4:3). Cei ce aveau obligația să poarte armă și oamenii în putere se numărau de la vârsta de 20 de ani până la 60 de ani (Numeri 1:2,3; Leviticul 27:1-7), o perioadă de lucru aproape dublă față de cea pretinsă preoților.

  În jur de 30 de ani (Luca 3:23), Isus din Nazaret devine o persoană publică și trăiește foarte intens anii hotărâți în sfatul Celui Preaînalt. Domnul Isus a lucrat cel mai mult ca adult tânăr. Nu era nici copil, dar nici obosit de bătăliile vieții. În acest răstimp al veșniciei, înainte de a atinge maturitatea deplină – după cum considerau iudeii –, Hristos ne-a dat cel mai frumos model de umanitate și jertfă.

  De astăzi, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România își îndreaptă atenția în mod deosebit către generațiile de copii și tineri. Ei sunt soluția pentru cele mai mari provocări și pentru cele mai grele timpuri. La vârsta bătrâneții, profetul bisericii ne-a îndemnat să le spunem tinerilor că „ne găsim acum în crize periculoase și vrem să știm cum să discernem evlavia cea adevărată” (MN, p. 454).

  Să ne rugăm ca tinerii noștri să fie ajutați, înălțați și încurajați, „dar într-un mod corect, poate nu așa cum doresc ei, ci într-un mod care-i va ajuta să aibă minți sfințite. Ei au nevoie de o religie bună, sfințitoare mai mult decât orice altceva” (Ibidem, pp. 454–455).

  Provocare:

  Când numeri anii, nu uita că, uneori, mai puțin înseamnă mai mult! Renunță la prejudecata față de cei neexperimentați!

  Aurel Neațu
  Uniunea de Conferințe

   

  Urmează-L pe tânărul Isus! - Devoțional zilnic. Să ne rugăm ca tinerii noștri să fie ajutați, înălțați și încurajați, „dar într-un mod corect, poate nu așa cum doresc ei, ci într-un mod care-i va ajuta să aibă minți sfințite. Ei au nevoie de o religie bună, sfințitoare mai mult decât orice altceva”.

PROVOCARE:
Când numeri anii, nu uita că, uneori, mai puțin înseamnă mai mult! Renunță la prejudecata față de cei neexperimentați!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...