Articolul precedentAz igazság diadalt arat
  Articolul următorEgalitate deplină

  Mentori sau păzitori?

  „Puneți-vă dar în inimă și în suflet aceste cuvinte pe care vi le spun. […] Să învățați pe copiii voștri în ele și să le vorbești despre ele când vei fi acasă, când vei merge în călătorie, când te vei culca și când te vei scula.” (Deuteronomul 11:18,19)

  Ascultă ediția audio aici.

  Atunci când ne naștem și începem să descoperim lumea, una dintre cele mai frecvente impresii este aceea că lumea începe cu noi. Cu greu reușim să concepem că lucrurile au o istorie foarte vastă, iar noi suntem doar o piesă într-un puzzle imens. De înțelegerea și asumarea acestui concept depinde modul de desfășurare a vieții noastre. Înțelegerea istoriei și a cursului lucrurilor care au ajuns până la noi astăzi oferă o perspectivă cu totul nouă asupra realității pe care o trăim.

  În versetul de astăzi, Dumnezeu poruncește ca adevărul să fie dat mai departe în fiecare generație. Așa se face că adevărul adus de Isus acum două mii de ani a ajuns până la noi astăzi și noi ne putem bucura de el. Generații întregi de creștini și-au asumat cu brio această responsabilitate. Urmărind realitatea de astăzi, constatăm că ne aflăm într-o criză de desfășurare a acestui proces de transmitere a adevărului. Un număr din ce în ce mai mare de tineri nu mai preiau adevărul pentru a-l duce mai departe. Sunt mai multe cauze pentru care se întâmplă acest lucru, însă astăzi ne vom uita doar la una dintre ele.

  Ceea ce face ca adevărul să fie îmbrățișat de tineri nu sunt neapărat argumentele teoretice, ci entuziasmul și pasiunea celui care îl prezintă. Tinerii au nevoie de oameni care sunt atât de convinși de adevăr, încât aceasta se vede în viața lor și în bucuria cu care îl prezintă. Entuziasmul față de adevăr va produce adevărați ucenici. Mulți membri și-au asumat rolul de păzitori ai adevărului, fiind gata să penalizeze pe oricine calcă adevărul. Adevărul nu are nevoie de păzitori, ci de propovăduitori. Dacă membrii și-ar propune mai degrabă să vorbească cu entuziasm și bucurie despre adevăr decât să fie păzitori (paznici) ai adevărului, cu siguranță că biserica va avea un viitor strălucit prin noua generație care va duce stindardul mai departe.

  Doamne, fă-ne mesageri plini de bucurie ai adevărului Tău și fă ca entuziasmul nostru, împreună cu lucrarea Duhului Sfânt, să aducă multe roade!

  Provocare:

  Propune-ți astăzi să începi să parcurgi o carte despre doctrina bisericii! Asigură-te că înțelegi exact fiecare punct din mărturisirea de credință!

  Gabriel Iarca
  Conferința Muntenia

   

  Mentori sau păzitori? - Devoțional zilnic. Doamne, fă-ne mesageri plini de bucurie ai adevărului Tău și fă ca entuziasmul nostru, împreună cu lucrarea Duhului Sfânt, să aducă multe roade! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să începi să parcurgi o carte despre doctrina bisericii! Asigură-te că înțelegi exact fiecare punct din mărturisirea de credință!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...