Biruința prin Cuvânt

  „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Psalmii 119:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  Isus este în grădina Ghetsimani împreună cu ucenicii Săi. La ceas târziu de noapte și de istorie, ucenicii sunt extrem de obosiți și fizic, și spiritual. Isus are nevoie de împreună-simțire. Nu pentru că este slab, ci pentru că asupra sufletului Său apasă povara păcatelor omenirii. Îi găsește pe ucenici dormind, iar mâhnirea din sufletul Său este atât de puternică: „Ce, un ceas n-ați putut să vegheați împreună cu Mine!” (Matei 26:40). Chinul păcatului era copleșitor chiar și pentru El, Fiul lui Dumnezeu. Ceea ce Îl face să iasă biruitor în cea mai lungă noapte este relația strânsă cu Tatăl, ajungând până la predarea totală a vieții: „Facă-se voia Ta!” (Matei 26:42).

  Când în lupta noastră spirituală simțim chinul păcatului, adică „zidul de despărțire” dintre noi și Dumnezeu nostru (Isaia 59:2), este importantă relația pe care am clădit-o zi de zi cu Tatăl ceresc. Cât de puternică este? De soliditatea legăturii noastre spirituale cu Cerul depinde reușita noastră în lupta cu păcatul. Cum vom face să avem o legătură solidă cu Dumnezeu? „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc…” Isus făcea lucrul acesta zilnic. Pe tine ce te împiedică?

  Consecvența cu care studiem Cuvântul lui Dumnezeu, adunându-l în mințile și inimile noastre, va determina succesul nostru pe plan spiritual. A-ți preda viața cu totul în mâna Sa înseamnă a cunoaște și a accepta voia Sa, iar aceasta vine doar în urma unei relații puternice, a unei încrederi totale. Copilul se aruncă în brațele tatălui pentru că știe că va fi prins.

  Roagă-te pentru un prieten care a uitat cât de bine este în brațele lui Dumnezeu! Roagă-te pentru copii și tineri ca, în tumultul agitației cotidiene, să nu neglijeze strângerea Cuvântului lui Dumnezeu în inimile lor.

  Provocare:

  Oferă-ți șansa unei noi vieți prin predare totală! Dumnezeu stă cu brațele întinse. Ai încrederea unui copil!

  Geo Mogheri
  Conferința Transilvania de Sud

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...