Articolul precedentA harmadik angyal utolsó intései
  Articolul următorUn nou look

  Un dar de calitate

  „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta.” (Deuteronomul 6:5)

  Ascultă ediția audio aici.

  Să-L iubești pe Domnul pare cel mai ușor lucru. Iubirea e atât de ușor de mărturisit, dar poate deveni o problemă atunci când trebuie să o și demonstrezi.

  Obișnuim ca, din când în când, să facem o triere a jucăriilor pe care le avem, ca să le oferim altor copii. Într-o astfel de zi, după ce le-am reamintit băieților că nimic din ceea ce este defect nu trebuie să fie pus în punga cu daruri, s-au dus la jucăriile lor și au început să selecteze. După un timp au venit cu brațele pline și cu zâmbete până la urechi. La un moment dat am înlemnit! Una dintre cele mai frumoase jucării se afla printre cele ce urmau să fie „sacrificate”. Atunci, cu un aer serios, l-am întrebat pe mezin dacă este sigur de alegerea făcută. I-am adus aminte cât de mult iubește el „mașinuța cu ochi” și că, odată oferită, nu o mai putem lua înapoi etc. Parcă mi-aș fi dorit să renunțe. S-a întâmplat exact opusul. Dorința de a o oferi era tot mai puternică. În final, am admirat hotărârea lui de a dărui ceva de calitate.

  Să-L iubești pe Domnul cu toată inima ta, să fii dispus să Îi oferi ceva bun, util, nestricat… Tu ești dispus să Îi oferi inima? Dar ai putea spune că inima nu e nici bună, nici nestricată; ce poate face din ea? Pentru ea Și-a dat Isus viața, fiindcă o vrea schimbată, transformată, blândă și iubitoare. Să-I dai inima așa cum este ea e cel mai de preț lucru de oferit, pentru că El o poate face perfectă.

  Henry Varley îi spunea lui Moody, înainte ca acesta să devină celebru: „Până acum, lumea încă nu a văzut ce poate face Dumnezeu printr-un om care I se consacră Lui pe deplin.”

  Ai oferit totul? Roagă-L acum pe Tatăl ceresc să facă din inima Ta una perfectă pentru Împărăția Sa!

  Provocare:

  Lumea mai are încă multe de văzut la tine, pentru că Îl iubești pe Dumnezeu „cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta”, nu-i așa?

  Geo Mogheri
  Conferința Transilvania de Sud

  Un dar de calitate - Devoțional zilnic. Ai oferit totul? Roagă-L acum pe Tatăl ceresc să facă din inima Ta una perfectă pentru Împărăția Sa! PROVOCARE: Lumea mai are încă multe de văzut la tine, pentru că Îl iubești pe Dumnezeu „cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta”, nu-i așa?
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...