Articolul precedentAz illési prófécia
  Articolul următorNu văd nimic bun în ei

  Cât mai devreme!

  „Ia aminte la strigătele mele, Împăratul meu și Dumnezeul meu, căci către Tine mă rog! Doamne, auzi-mi glasul dimineața! Dimineața, eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine și aștept.” (Psalmii 5:2,3)

  
 


  Ascultă ediția audio aici.

  
 
Care sunt primele lucruri pe care le faci dimineața când te trezești? Te uiți la știri? Te apuci imediat de treabă? Iei în mână o carte de citit, poate chiar Biblia?

  Sunt două lucruri foarte importante amintite în acest pasaj în care psalmistul ne dezvăluie filozofia sa de viață și obiceiurile sale în primele momente ale zilei. În primul rând, David recunoaște că există un Împărat mai mare decât el. Nu era o practică obișnuită pentru ceilalți conducători de popoare din jurul său. Cei mai mulți dintre ei se considerau zei (faraonii) sau de sorginte divină. David recunoaște că depinde de Împăratul ceresc.

  În al doilea rând, descoperim că David Îi oferă primele momente ale zilei lui Dumnezeu. Atunci când mintea este odihnită și limpede, primul lucru pe care îl face este acela de a se pune la dispoziția Creatorului, așa cum o coală albă este gata să primească însemnările pline de inspirație ale unui scriitor. Interesant! Se roagă și așteaptă. Ce așteaptă? Firește, răspunsul lui Dumnezeu! Ce lecție prețioasă într-o lume în care răbdarea devine un lux! Din păcate, nu mai știm ce înseamnă lucrul acesta.

  Martin Luther, în cartea Un mod simplu de a ne ruga (1535), ne oferă un sfat practic cu privire la rugăciune. El recomandă ca rugăciunea „să fie prima îndeletnicire a dimineții și ultima a serii. Păzește-te cu atenție de acele false și amăgitoare idei care îți spun: «Mai așteaptă un pic! Mă voi ruga într-o oră, prima dată să fac asta sau cealaltă.» Astfel de gânduri te îndepărtează de la rugăciune spre alte treburi care îți captează atât de mult atenția, încât nu se mai alege nimic din rugăciunea pentru acea zi.”

  Doamne, ajută-ne ca împreună – copii, părinți și bunici – să-Ți oferim cel mai bun moment al zilei!

  Provocare:

  Pune deoparte un timp de calitate pe care să îl petreci cu Dumnezeu! Fă lucrul acesta în mod regulat în următoarea săptămână!
 


  Geo Mogheri
  Conferința Transilvania de Sud

  Cât mai devreme! - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-ne ca împreună – copii, părinți și bunici – să-Ți oferim cel mai bun moment al zilei! PROVOCARE: Pune deoparte un timp de calitate pe care să îl petreci cu Dumnezeu! Fă lucrul acesta în mod regulat în următoarea săptămână!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...