În căutarea luminii

  „Căci la Tine este izvorul vieții; prin lumina Ta vedem lumina.” (Psalmii 36:9)

  
 


  Ascultă ediția audio aici.

  
 
Într-o călătorie cu familia, străbătând o zonă muntoasă, ne-am propus un joc: cine se apropia cel mai mult (în estimarea pe care o făcea lungimii tunelului pe care îl traversam) de lungimea reală a acestuia. Îți imaginezi încântarea copiilor când ei erau cei care ghiceau cel mai bine lungimea. Entuziasmul era cu atât mai mare când observau primele semne de lumină, apoi ieșirea din tunel.

  Întotdeauna în viața spirituală căutăm lumina. Trăim un timp în care internetul oferă multe oportunități, avem la dispoziție articole și videoclipuri bogate, predici la un click distanță, televiziuni creștine, cărți în bibliotecă, dar, te întreb acum, cât de luminos este drumul tău?

  Un lucru e sigur, palpabil – lumina de la capătul tunelului, Sfânta Scriptură, singurul far în întuneric, care îți luminează atât de clar și de puternic drumul spre cer.

  Tânărul călugăr augustin Martin era în căutarea luminii, a păcii sufletești. Superiorul său, dr. Johann von Staupitz, cunoscându-i zbuciumul sufletesc, i-a dat tot felul de sfaturi. Unul dintre acestea era legat de citirea Bibliei. Martin Luther nu doar a citit-o, ci chiar a memorat Noul Testament în limba latină. Încă se simțea în întuneric. Între timp a fost numit preot, dar nici activitățile strict legate de această slujbă nu l-au ajutat. Nici pelerinajul de patru săptămâni la Roma, „Orașul etern”, înaintea căruia s-a aruncat cu venerație la pământ și a strigat: „Fii salutată, Romă sfântă!”, nu i-a fost de folos. Abia atunci când a înțeles esența adevăratei relații cu Isus Hristos a putut să exclame plin de bucurie: „Mi s-a părut că mă născusem din nou pe deplin și că pătrundeam pe uși deschise în Paradis. Toată Biblia avea pentru mine o altă față” (Martin H. Kobialka, Revoluție la Vatican, Zappy’s, Câmpina, 2003, p. 14).

  Ca să vedem lumina, avem nevoie de adevărata Lumină. „Prin lumina Ta vedem lumina”, prin Cuvântul Tău avem drumul deschis.

  Doamne, celor care stau în întuneric, tineri și vârstnici, Te rugăm să le arăți lumina Ta!

  Provocare:

  Deschide-I azi lui Dumnezeu și lasă-te purtat de lumina Sa!
 


  Geo Mogheri
  Conferința Transilvania de Sud

  În căutarea luminii - Devoțional zilnic. Doamne, celor care stau în întuneric, tineri și vârstnici, Te rugăm să le arăți lumina Ta!

PROVOCARE:
Deschide-I azi lui Dumnezeu și lasă-te purtat de lumina Sa!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...