În căutarea luminii

  „Căci la Tine este izvorul vieții; prin lumina Ta vedem lumina.” (Psalmii 36:9)

  
 


  Ascultă ediția audio aici.

  
 
Într-o călătorie cu familia, străbătând o zonă muntoasă, ne-am propus un joc: cine se apropia cel mai mult (în estimarea pe care o făcea lungimii tunelului pe care îl traversam) de lungimea reală a acestuia. Îți imaginezi încântarea copiilor când ei erau cei care ghiceau cel mai bine lungimea. Entuziasmul era cu atât mai mare când observau primele semne de lumină, apoi ieșirea din tunel.

  Întotdeauna în viața spirituală căutăm lumina. Trăim un timp în care internetul oferă multe oportunități, avem la dispoziție articole și videoclipuri bogate, predici la un click distanță, televiziuni creștine, cărți în bibliotecă, dar, te întreb acum, cât de luminos este drumul tău?

  Un lucru e sigur, palpabil – lumina de la capătul tunelului, Sfânta Scriptură, singurul far în întuneric, care îți luminează atât de clar și de puternic drumul spre cer.

  Tânărul călugăr augustin Martin era în căutarea luminii, a păcii sufletești. Superiorul său, dr. Johann von Staupitz, cunoscându-i zbuciumul sufletesc, i-a dat tot felul de sfaturi. Unul dintre acestea era legat de citirea Bibliei. Martin Luther nu doar a citit-o, ci chiar a memorat Noul Testament în limba latină. Încă se simțea în întuneric. Între timp a fost numit preot, dar nici activitățile strict legate de această slujbă nu l-au ajutat. Nici pelerinajul de patru săptămâni la Roma, „Orașul etern”, înaintea căruia s-a aruncat cu venerație la pământ și a strigat: „Fii salutată, Romă sfântă!”, nu i-a fost de folos. Abia atunci când a înțeles esența adevăratei relații cu Isus Hristos a putut să exclame plin de bucurie: „Mi s-a părut că mă născusem din nou pe deplin și că pătrundeam pe uși deschise în Paradis. Toată Biblia avea pentru mine o altă față” (Martin H. Kobialka, Revoluție la Vatican, Zappy’s, Câmpina, 2003, p. 14).

  Ca să vedem lumina, avem nevoie de adevărata Lumină. „Prin lumina Ta vedem lumina”, prin Cuvântul Tău avem drumul deschis.

  Doamne, celor care stau în întuneric, tineri și vârstnici, Te rugăm să le arăți lumina Ta!

  Provocare:

  Deschide-I azi lui Dumnezeu și lasă-te purtat de lumina Sa!
 


  Geo Mogheri
  Conferința Transilvania de Sud

  În căutarea luminii - Devoțional zilnic. Doamne, celor care stau în întuneric, tineri și vârstnici, Te rugăm să le arăți lumina Ta! PROVOCARE: Deschide-I azi lui Dumnezeu și lasă-te purtat de lumina Sa!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...