Articolul precedentIsten ítéletei
  Articolul următorDrahma pierdută

  Cu totul destoinic

  „Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred în El.” (Proverbele 30:5)

  
 


  Ascultă ediția audio aici.

  
 
Poate că ne-am simți mai confortabil dacă am avea libertatea de a decide ce sau cât anume din Biblie este inspirat. Ori de câte ori am da de pasaje care ne tulbură confortul spiritual, am avea libertatea de a pune eticheta „neinspirat”, „fără putere pentru zilele noastre”, „demodat”, „mit” etc. Din păcate, lucrul acesta s-a întâmplat în istorie prin „înalta critică”, ale cărei roade le culegem până în ziua de azi, însă cei care L-au crezut pe Dumnezeu „pe Cuvânt” au avut parte de schimbarea inimii.

  Dwight L. Moody (1837–1899) și-a început viața de slujire fiind implicat în atât de multe activități bune, încât nu mai avea timp să se pregătească pentru cele trei întâlniri spirituale pe care le avea zilnic cu credincioșii. Era conștient că sufletul lui era gol și că predica din amintiri și din ideile pe care le mai auzea pe la prieteni. El mărturisea: „Nu apuc să studiez nici măcar cinci minute pe zi, așa încât trebuie să vorbesc la întâmplare.”

  Moody l-a întâlnit pe predicatorul Henry Moorehouse, care l-a introdus în fascinanta lume a Bibliei. Acesta i-a spus cu tristețe: „Navighezi pe o rută greșită. Dacă îți vei schimba calea și dacă vei învăța să predici cuvintele lui Dumnezeu, și nu pe ale tale, El va face din tine o mare putere spre bine.” Un lucru este cert: Moody a descoperit cu adevărat că „toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos” (2 Timotei 3:16). El s-a lăsat transformat de Cuvântul lui Dumnezeu. Se spune despre el că a influențat mai multe vieți decât oricare alt evanghelist de până la el (Harold L. Calkins, Mari predicatori, Prisma, Târgu-Mureș, 1998, pp. 101–112).

  Doamne, deschide-mi ochii și inima pentru mesajul Tău de azi!

  Provocare:

  Fă din Cuvântul lui Dumnezeu ghidul călătoriei tale spre cer!
 


  Geo Mogheri
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...