Articolul precedentIsten ítéletei
  Articolul următorDrahma pierdută

  Cu totul destoinic

  „Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred în El.” (Proverbele 30:5)

  
 


  Ascultă ediția audio aici.

  
 
Poate că ne-am simți mai confortabil dacă am avea libertatea de a decide ce sau cât anume din Biblie este inspirat. Ori de câte ori am da de pasaje care ne tulbură confortul spiritual, am avea libertatea de a pune eticheta „neinspirat”, „fără putere pentru zilele noastre”, „demodat”, „mit” etc. Din păcate, lucrul acesta s-a întâmplat în istorie prin „înalta critică”, ale cărei roade le culegem până în ziua de azi, însă cei care L-au crezut pe Dumnezeu „pe Cuvânt” au avut parte de schimbarea inimii.

  Dwight L. Moody (1837–1899) și-a început viața de slujire fiind implicat în atât de multe activități bune, încât nu mai avea timp să se pregătească pentru cele trei întâlniri spirituale pe care le avea zilnic cu credincioșii. Era conștient că sufletul lui era gol și că predica din amintiri și din ideile pe care le mai auzea pe la prieteni. El mărturisea: „Nu apuc să studiez nici măcar cinci minute pe zi, așa încât trebuie să vorbesc la întâmplare.”

  Moody l-a întâlnit pe predicatorul Henry Moorehouse, care l-a introdus în fascinanta lume a Bibliei. Acesta i-a spus cu tristețe: „Navighezi pe o rută greșită. Dacă îți vei schimba calea și dacă vei învăța să predici cuvintele lui Dumnezeu, și nu pe ale tale, El va face din tine o mare putere spre bine.” Un lucru este cert: Moody a descoperit cu adevărat că „toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos” (2 Timotei 3:16). El s-a lăsat transformat de Cuvântul lui Dumnezeu. Se spune despre el că a influențat mai multe vieți decât oricare alt evanghelist de până la el (Harold L. Calkins, Mari predicatori, Prisma, Târgu-Mureș, 1998, pp. 101–112).

  Doamne, deschide-mi ochii și inima pentru mesajul Tău de azi!

  Provocare:

  Fă din Cuvântul lui Dumnezeu ghidul călătoriei tale spre cer!
 


  Geo Mogheri
  Conferința Transilvania de Sud

  Cu totul destoinic - Devoțional zilnic. Doamne, deschide-mi ochii și inima pentru mesajul Tău de azi! PROVOCARE: Fă din Cuvântul lui Dumnezeu ghidul călătoriei tale spre cer!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...