Articolul precedentIsten ítéletei
  Articolul următorDrahma pierdută

  Cu totul destoinic

  „Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred în El.” (Proverbele 30:5)

  
 


  Ascultă ediția audio aici.

  
 
Poate că ne-am simți mai confortabil dacă am avea libertatea de a decide ce sau cât anume din Biblie este inspirat. Ori de câte ori am da de pasaje care ne tulbură confortul spiritual, am avea libertatea de a pune eticheta „neinspirat”, „fără putere pentru zilele noastre”, „demodat”, „mit” etc. Din păcate, lucrul acesta s-a întâmplat în istorie prin „înalta critică”, ale cărei roade le culegem până în ziua de azi, însă cei care L-au crezut pe Dumnezeu „pe Cuvânt” au avut parte de schimbarea inimii.

  Dwight L. Moody (1837–1899) și-a început viața de slujire fiind implicat în atât de multe activități bune, încât nu mai avea timp să se pregătească pentru cele trei întâlniri spirituale pe care le avea zilnic cu credincioșii. Era conștient că sufletul lui era gol și că predica din amintiri și din ideile pe care le mai auzea pe la prieteni. El mărturisea: „Nu apuc să studiez nici măcar cinci minute pe zi, așa încât trebuie să vorbesc la întâmplare.”

  Moody l-a întâlnit pe predicatorul Henry Moorehouse, care l-a introdus în fascinanta lume a Bibliei. Acesta i-a spus cu tristețe: „Navighezi pe o rută greșită. Dacă îți vei schimba calea și dacă vei învăța să predici cuvintele lui Dumnezeu, și nu pe ale tale, El va face din tine o mare putere spre bine.” Un lucru este cert: Moody a descoperit cu adevărat că „toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos” (2 Timotei 3:16). El s-a lăsat transformat de Cuvântul lui Dumnezeu. Se spune despre el că a influențat mai multe vieți decât oricare alt evanghelist de până la el (Harold L. Calkins, Mari predicatori, Prisma, Târgu-Mureș, 1998, pp. 101–112).

  Doamne, deschide-mi ochii și inima pentru mesajul Tău de azi!

  Provocare:

  Fă din Cuvântul lui Dumnezeu ghidul călătoriei tale spre cer!
 


  Geo Mogheri
  Conferința Transilvania de Sud

  Cu totul destoinic - Devoțional zilnic. Doamne, deschide-mi ochii și inima pentru mesajul Tău de azi!

PROVOCARE:
Fă din Cuvântul lui Dumnezeu ghidul călătoriei tale spre cer!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...