Articolul precedentEgy jobb és nemesebb út
  Articolul următorFiul risipitor

  Imposibil să nu dai. Dar ce dai?

  „Atunci, Petru i-a zis: «Argint și aur n-am, dar ce am, îți dau: În Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te și umblă!»” (Faptele apostolilor 3:6)

  
 


  Ascultă ediția audio aici.

  
 
Cu sau fără intenție, conștienți de efecte sau nu, după un plan bine stabilit sau la întâmplare, indiferent cine suntem, în fiecare zi oferim. Oferim multora, și mai ales copiilor. Ei cresc prin ceea ce le oferim.

  Marea întrebare este ce le oferim. În afara lucrurilor materiale necesare susținerii vieții, ce alte domenii vizăm ca zone în care să investim? Știm că lumea noastră este parte a marii lupte dintre Hristos și Lucifer. În acest context în care Diavolul depune eforturi susținute pentru pierderea copiilor și tinerilor noști, ceea ce oferim ca părinți, ca membri ai bisericii și ca slujbași poate fi decisiv.

  Ce ofertă avem astăzi pentru lumea celor ce vin după noi? Cu ce încercăm să luăm fața concurenței obraznice a răului? Astăzi e șansa noastră să oferim ceva ce nu poate fi egalat.

  „Nu există o lucrare mai nobilă pe care am putea s-o facem, nu putem aduce un folos mai mare societății decât acela de a le da copiilor noștri o educație corespunzătoare, întipărind în mintea lor, prin cuvânt și exemplu, principiul important că în viață curăția și sinceritatea țintelor îi vor califica cel mai bine pentru a-și face partea lor în lume” (PFEC, p. 153).

  Oferă astăzi:

  ‒ o încurajare copilului biruit de ispită, deznădăjduit sau celui ce încearcă să facă un pas mai aproape de Cer; copiii au nevoie de încurajarea noastră pentru a alege și a merge pe drumul cel bun;

  ‒ un zâmbet de acceptare și bunăvoință celui ce a dezamăgit sau un zâmbet de încurajare celui ce se îndreaptă spre înalt;

  ‒ o îmbrățișare caldă și curată celui ce dă semne că vrea să dezerteze sau celui ce are nevoie de-o asigurare că face bine ceea ce face;

  ‒ o rugăciune tainică, un dar neștiut, dar eficient și recunoscut de Cer.

  Azi este ziua darurilor ce construiesc veșnicia în inimi de copil. Roagă-te și dăruiește-te!

  Doamne, fă-ne astăzi mai atenți la nevoile celor din jur și ajută-ne să le venim în ajutor cu înțelepciune și dragoste!

  Provocare:

  Oferă din timpul tău unui persoane care are nevoie de ajutor!
 


  Romică Sîrbu
  Uniunea de Conferințe

  Imposibil să nu dai. Dar ce dai? - Devoțional zilnic. Doamne, fă-ne astăzi mai atenți la nevoile celor din jur și ajută-ne să le venim în ajutor cu înțelepciune și dragoste!

PROVOCARE:
Oferă din timpul tău unui persoane care are nevoie de ajutor!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...