Articolul precedentEgy jobb és nemesebb út
  Articolul următorFiul risipitor

  Imposibil să nu dai. Dar ce dai?

  „Atunci, Petru i-a zis: «Argint și aur n-am, dar ce am, îți dau: În Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te și umblă!»” (Faptele apostolilor 3:6)

  
 


  Ascultă ediția audio aici.

  
 
Cu sau fără intenție, conștienți de efecte sau nu, după un plan bine stabilit sau la întâmplare, indiferent cine suntem, în fiecare zi oferim. Oferim multora, și mai ales copiilor. Ei cresc prin ceea ce le oferim.

  Marea întrebare este ce le oferim. În afara lucrurilor materiale necesare susținerii vieții, ce alte domenii vizăm ca zone în care să investim? Știm că lumea noastră este parte a marii lupte dintre Hristos și Lucifer. În acest context în care Diavolul depune eforturi susținute pentru pierderea copiilor și tinerilor noști, ceea ce oferim ca părinți, ca membri ai bisericii și ca slujbași poate fi decisiv.

  Ce ofertă avem astăzi pentru lumea celor ce vin după noi? Cu ce încercăm să luăm fața concurenței obraznice a răului? Astăzi e șansa noastră să oferim ceva ce nu poate fi egalat.

  „Nu există o lucrare mai nobilă pe care am putea s-o facem, nu putem aduce un folos mai mare societății decât acela de a le da copiilor noștri o educație corespunzătoare, întipărind în mintea lor, prin cuvânt și exemplu, principiul important că în viață curăția și sinceritatea țintelor îi vor califica cel mai bine pentru a-și face partea lor în lume” (PFEC, p. 153).

  Oferă astăzi:

  ‒ o încurajare copilului biruit de ispită, deznădăjduit sau celui ce încearcă să facă un pas mai aproape de Cer; copiii au nevoie de încurajarea noastră pentru a alege și a merge pe drumul cel bun;

  ‒ un zâmbet de acceptare și bunăvoință celui ce a dezamăgit sau un zâmbet de încurajare celui ce se îndreaptă spre înalt;

  ‒ o îmbrățișare caldă și curată celui ce dă semne că vrea să dezerteze sau celui ce are nevoie de-o asigurare că face bine ceea ce face;

  ‒ o rugăciune tainică, un dar neștiut, dar eficient și recunoscut de Cer.

  Azi este ziua darurilor ce construiesc veșnicia în inimi de copil. Roagă-te și dăruiește-te!

  Doamne, fă-ne astăzi mai atenți la nevoile celor din jur și ajută-ne să le venim în ajutor cu înțelepciune și dragoste!

  Provocare:

  Oferă din timpul tău unui persoane care are nevoie de ajutor!
 


  Romică Sîrbu
  Uniunea de Conferințe

  Imposibil să nu dai. Dar ce dai? - Devoțional zilnic. Doamne, fă-ne astăzi mai atenți la nevoile celor din jur și ajută-ne să le venim în ajutor cu înțelepciune și dragoste! PROVOCARE: Oferă din timpul tău unui persoane care are nevoie de ajutor!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...