Copiii noștri – ucenicii Lui

„Toți fiii tăi vor fi ucenici ai Domnului și mare va fi propășirea fiilor tăi.” (Isaia 54:13)


 


Ascultă ediția audio aici.


 
Relația dintre părinte și copil se „joacă” de obicei pe extreme: fie sufocare, fie distanțare; fie presiune și constrângere exagerată (că doar e copilul meu și fac ce vreau cu el), fie dezinteres și plictis (e treaba lui, face ce vrea, el alege). Amestec de adevăr și eroare în fiecare extremă. Dar puținul adevăr din fiecare extremă nu face extrema adevărată!

Copiii noștri sunt ai noștri ca dar din partea Lui și sunt ai Lui pentru că El este Creatorul și Răscumpărătorul lor. Între ai noștri și ai Lui, ne găsim adevărata responsabilitate față de ei. Noi avem o responsabilitate uriașă față de ei, iar ei, la rândul lor, sunt responsabili față de El.

Responsabilitatea noastră față de ei ține de cât de mult ne asemănăm în iubirea noastră pentru ei cu iubirea Tatălui ceresc pentru noi. Astfel, ne oferim ca exemple nu ca să avem motiv să le „scoatem” ochii, ci ca, atunci când privesc la noi, să Îl vadă pe Hristos, Domnul nostru și al lor.

Astăzi e ziua pe care o avem la dispoziție ca să-L descoperim pe El și valorile Lui în vorbirea și gândirea noastră, în faptele și criteriile după care alegem, în regulile pe care le discutăm și implementăm în familie și biserică, în felul în care gestionăm consecințele pentru alegerile lor greșite, astfel încât să-i ajutăm să înțeleagă harul și dreptatea.

„Părinții ar trebui să păstreze mereu în minte lucrul acesta, dându-și seama că copiii lor sunt micuții răscumpărați ai Domnului, care trebuie să fie educați pentru a fi utili în slujba Domnului și pentru un cămin în lumea veșnică viitoare. Tatăl și mama, ca învățători în școala din cămin, ar trebui să consacre mâinile, limba, creierul și toate puterile ființei lor lui Dumnezeu ca să-și poată îndeplini misiunea cea înaltă și sfântă” (MN, p. 267).

Acționează și roagă-te astăzi pentru copiii tăi și ai bisericii! Ei sunt ai Lui. Roagă-te să fie ucenicii Domnului!

Doamne, ajută-ne să nu uităm că toți copiii din familia noastră și din jurul nostru sunt ai Tăi! Ajută-ne să le arătăm dragoste și bunătate!

Provocare:

Oferă-le copiilor din jurul tău o carte care să le vorbească despre Dumnezeu! Spune-le că El îi iubește și este interesat de ei!
 


Romică Sîrbu
Uniunea de Conferințe

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor