Roagă-te ca un părinte!

  „Pentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam.” (1 Samuel 1:27)

  Ascultă ediția audio aici.

  În relația cu noi, oamenii, Dumnezeu Se prezintă pe Sine ca părinte. El este tată (Maleahi 1:6; Matei 6:9) și mamă (Isaia 66:13; Matei 23:37), un părinte ideal. Dragostea lui Dumnezeu ca părinte al nostru nu poate fi egalată de nimic.

  Tot astfel, dragostea noastră de părinți ar trebui să facă totul pentru copiii noștri. Acest tot înseamnă printre altele să-i porți în rugăciune ca părinte înaintea Părintelui ceresc. Cum să te rogi și ce să te rogi când vine vorba de rugăciunea pentru copii?

  Este potrivit ca, atunci când vii înaintea Lui pentru copilul tău, să te rogi specific, să-I spui Domnului lucruri concrete. De exemplu: „Doamne, Te rog, ajută-mi copilul să nu o mai jignească pe sora lui mai mică, să nu-i mai spună: «Urâto!»”

  Un alt lucru important este să unești rugăciunea cu acțiunea, ca semn al credinței tale în intervenția lui Dumnezeu. Dacă te rogi pentru copilul tău ca el să fie mai atent la curățenie, atunci ajută-l, apreciază-i strădaniile, puneți-vă ținte specifice în acest sens! Nu te da bătut, fii perseverent în rugăciune!

  Crede câtă vreme trăiești, trăiește cu credința că minunea se poate întâmpla!

  Pentru ce să ne rugăm? Să ne însușim câteva perspective inspirate:

  ‒ „Părinții să mediteze și să se roage cu stăruință pentru înțelepciune și pentru ajutorul divin de care au nevoie pentru a-i educa pe copiii lor, ca să dezvolte un caracter pe care Dumnezeu îl va aproba” (ÎC, p. 135; sublinierea noastră, R. S.).

  ‒ „Să nu fiți mulțumiți niciodată să-i creșteți pe copii despărțiți de Hristos. […] Strigați către Dumnezeu zi și noapte. Rugați-vă și lucrați pentru mântuirea copiilor voștri” (Ibidem, p. 558; sublinierea noastră, R. S.).

  Copiii au un loc special pe lista de rugăciune a părinților, a membrilor și a slujbașilor bisericii. Rugăciunea e ținta zilei de astăzi. Roagă-te pentru copiii tăi, pentru prietenii copiilor tăi și pentru copiii bisericii!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru copiii din familia mea și din biserica mea! Ajută-mă să prețuiesc acest dar și să îi port mereu în rugăciune către Tine!

  Provocare:

  Roagă-te astăzi pentru copiii din familia ta și din biserica ta! Îi știi pe toți pe nume? Amintește fiecare nume înaintea lui Dumnezeu! Propune-ți ca măcar o dată pe săptămână să te rogi pentru fiecare în parte!

  Romică Sîrbu
  Uniunea de Conferințe

   

  Roagă-te ca un părinte! - Devoțional zilnic. Doamne, Îți mulțumesc pentru copiii din familia mea și din biserica mea! Ajută-mă să prețuiesc acest dar și să îi port mereu în rugăciune către Tine! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii din familia ta și din biserica ta! Îi știi pe toți pe nume? Amintește fiecare nume înaintea lui Dumnezeu! Propune-ți ca măcar o dată pe săptămână să te rogi pentru fiecare în parte!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....