Roagă-te ca un părinte!

  „Pentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam.” (1 Samuel 1:27)

  Ascultă ediția audio aici.

  În relația cu noi, oamenii, Dumnezeu Se prezintă pe Sine ca părinte. El este tată (Maleahi 1:6; Matei 6:9) și mamă (Isaia 66:13; Matei 23:37), un părinte ideal. Dragostea lui Dumnezeu ca părinte al nostru nu poate fi egalată de nimic.

  Tot astfel, dragostea noastră de părinți ar trebui să facă totul pentru copiii noștri. Acest tot înseamnă printre altele să-i porți în rugăciune ca părinte înaintea Părintelui ceresc. Cum să te rogi și ce să te rogi când vine vorba de rugăciunea pentru copii?

  Este potrivit ca, atunci când vii înaintea Lui pentru copilul tău, să te rogi specific, să-I spui Domnului lucruri concrete. De exemplu: „Doamne, Te rog, ajută-mi copilul să nu o mai jignească pe sora lui mai mică, să nu-i mai spună: «Urâto!»”

  Un alt lucru important este să unești rugăciunea cu acțiunea, ca semn al credinței tale în intervenția lui Dumnezeu. Dacă te rogi pentru copilul tău ca el să fie mai atent la curățenie, atunci ajută-l, apreciază-i strădaniile, puneți-vă ținte specifice în acest sens! Nu te da bătut, fii perseverent în rugăciune!

  Crede câtă vreme trăiești, trăiește cu credința că minunea se poate întâmpla!

  Pentru ce să ne rugăm? Să ne însușim câteva perspective inspirate:

  ‒ „Părinții să mediteze și să se roage cu stăruință pentru înțelepciune și pentru ajutorul divin de care au nevoie pentru a-i educa pe copiii lor, ca să dezvolte un caracter pe care Dumnezeu îl va aproba” (ÎC, p. 135; sublinierea noastră, R. S.).

  ‒ „Să nu fiți mulțumiți niciodată să-i creșteți pe copii despărțiți de Hristos. […] Strigați către Dumnezeu zi și noapte. Rugați-vă și lucrați pentru mântuirea copiilor voștri” (Ibidem, p. 558; sublinierea noastră, R. S.).

  Copiii au un loc special pe lista de rugăciune a părinților, a membrilor și a slujbașilor bisericii. Rugăciunea e ținta zilei de astăzi. Roagă-te pentru copiii tăi, pentru prietenii copiilor tăi și pentru copiii bisericii!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru copiii din familia mea și din biserica mea! Ajută-mă să prețuiesc acest dar și să îi port mereu în rugăciune către Tine!

  Provocare:

  Roagă-te astăzi pentru copiii din familia ta și din biserica ta! Îi știi pe toți pe nume? Amintește fiecare nume înaintea lui Dumnezeu! Propune-ți ca măcar o dată pe săptămână să te rogi pentru fiecare în parte!

  Romică Sîrbu
  Uniunea de Conferințe

   

  Roagă-te ca un părinte! - Devoțional zilnic. Doamne, Îți mulțumesc pentru copiii din familia mea și din biserica mea! Ajută-mă să prețuiesc acest dar și să îi port mereu în rugăciune către Tine!

PROVOCARE:
Roagă-te astăzi pentru copiii din familia ta și din biserica ta! Îi știi pe toți pe nume? Amintește fiecare nume înaintea lui Dumnezeu! Propune-ți ca măcar o dată pe săptămână să te rogi pentru fiecare în parte!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...