Articolul precedentValódi és hamis ébredés
  Articolul următorCăsătoria interzisă

  Din nou și din nou

  „Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață!” (Plângerile lui Ieremia 3:22,23)

  Ascultă ediția audio aici.

  Bunătatea Domnului nu are margini, iar iubirea Sa față de făpturile Sale nu cunoaște limite, totuși dreptatea Sa este la fel de statornică. Despărțiți de El, noi suntem fără acoperire, fără putere. De aceea, în fiecare dimineață ne cheamă la o întâlnire cu El, la o adăpare din izvorul nesecat al harului Său. În fiecare zi, Dumnezeu ne adresează invitația să Îl întâlnim în locul secret al inimii noastre pentru a ne umple de putere și iubire pentru ziua respectivă.

  De multe ori auzim îndemnuri la redeșteptare și reformă. Este nevoie de astfel de momente. Ce ar fi însă dacă fiecare dintre noi ar beneficia de această redeșteptare în fiecare zi prin comuniune profundă cu Dumnezeu? Ce ar fi dacă, în loc să alergăm năuci din zori de zi, ne-am lua timp să ne umplem sufletele de liniștea Cerului, dacă, în loc să pornim grăbiți în fiece dimineață, ne-am programa o întâlnire cu Prietenul nostru cel mai bun? Nu-i așa că zilele noastre ar trece mult mai lin, mai pline de sens? Nimic nu mai doare la fel de mult, nu te mai agită, nu te mai duce la capătul răbdării atunci când știi că lângă tine e Dumnezeul universului, când știi că la dreapta ta stă Cel care a purtat povara lumii și a ieșit biruitor pentru tine.

  În fiecare dimineață, Dumnezeul universului este dispus să stea de vorbă cu noi și să ne umple cu Duhul Său cel Sfânt. Să profităm din plin de această ofertă! Bunătatea și îndurarea lui Dumnezeu se înnoiesc în fiecare dimineață. Să ne înnoim și noi legământul de loialitate față de El!

  Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta!

  Provocare:

  Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!

  Cristina Capră
  Conferința Oltenia

   

  Din nou și din nou - Devoțional zilnic. Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta! PROVOCARE: Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...