Articolul precedentValódi és hamis ébredés
  Articolul următorCăsătoria interzisă

  Din nou și din nou

  „Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață!” (Plângerile lui Ieremia 3:22,23)

  Ascultă ediția audio aici.

  Bunătatea Domnului nu are margini, iar iubirea Sa față de făpturile Sale nu cunoaște limite, totuși dreptatea Sa este la fel de statornică. Despărțiți de El, noi suntem fără acoperire, fără putere. De aceea, în fiecare dimineață ne cheamă la o întâlnire cu El, la o adăpare din izvorul nesecat al harului Său. În fiecare zi, Dumnezeu ne adresează invitația să Îl întâlnim în locul secret al inimii noastre pentru a ne umple de putere și iubire pentru ziua respectivă.

  De multe ori auzim îndemnuri la redeșteptare și reformă. Este nevoie de astfel de momente. Ce ar fi însă dacă fiecare dintre noi ar beneficia de această redeșteptare în fiecare zi prin comuniune profundă cu Dumnezeu? Ce ar fi dacă, în loc să alergăm năuci din zori de zi, ne-am lua timp să ne umplem sufletele de liniștea Cerului, dacă, în loc să pornim grăbiți în fiece dimineață, ne-am programa o întâlnire cu Prietenul nostru cel mai bun? Nu-i așa că zilele noastre ar trece mult mai lin, mai pline de sens? Nimic nu mai doare la fel de mult, nu te mai agită, nu te mai duce la capătul răbdării atunci când știi că lângă tine e Dumnezeul universului, când știi că la dreapta ta stă Cel care a purtat povara lumii și a ieșit biruitor pentru tine.

  În fiecare dimineață, Dumnezeul universului este dispus să stea de vorbă cu noi și să ne umple cu Duhul Său cel Sfânt. Să profităm din plin de această ofertă! Bunătatea și îndurarea lui Dumnezeu se înnoiesc în fiecare dimineață. Să ne înnoim și noi legământul de loialitate față de El!

  Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta!

  Provocare:

  Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!

  Cristina Capră
  Conferința Oltenia

   

  Din nou și din nou - Devoțional zilnic. Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta!

PROVOCARE:
Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...