Articolul precedentÖnhitt, gondtalan késlekedés
  Articolul următorTitluri de nobleţe

  Mulțumesc, Tată!

  „Tu ești Dumnezeul meu, și eu Te voi lăuda; Dumnezeule, Te voi preamări.” (Psalmii 118:28)

  Ascultă ediția audio aici.

  Când încercările sau vremurile tulburi vin asupra noastră, avem tendința să Îl bombardăm pe Dumnezeu cu diferite cereri. O facem fără să ne dăm seama. E un reflex de supraviețuire. Știm că doar la El e salvarea și soluția pentru problemele noastre. Și nu știu dacă e și cazul tău, dar la mine se aplică vorba aceea: „Un necaz nu vine niciodată singur.” De cele mai multe ori, când am o problemă, după ea mai vin și altele, de parcă s-au vorbit! Este foarte greu să mergi mai departe și să fii optimist când sufletul tău e inundat de îngrijorare, de gânduri nu tocmai pozitive. Tocmai de aceea în momente ca acestea e important să fim recunoscători, să găsim motive să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ce e bun și frumos în viața noastră.

  Dacă treci printr-un moment dificil în viața ta, rugăciunile tale s-ar putea să semene mai mult cu o listă de plângeri și cereri decât cu un cântec de mulțumire. Dumnezeu vrea să Îi predai durerea ta, dar te și invită să Îi oferi mulțumire pentru lucrurile frumoase de care te bucuri. În felul acesta, El îți amintește că tu și situația în care te afli sunteți în mâna Lui atotputernică. Fii recunoscător că Dumnezeu e prezent în viața Ta la fiecare pas pentru a te mângâia și a te sprijini!

  Mulțumirile pe care I le aducem lui Dumnezeu în timp de criză au, de fapt, scopul de a ne încuraja pe noi, de a ne ajuta să vedem că mai există și luminițe în viața noastră, că nu e totul pierdut, că Dumnezeu e încă acolo. Chiar dacă pare că am ajuns la capătul puterilor, El este acolo, iar brațele Sale puternice ne vor purta și mai departe.

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu!

  Provocare:

  Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Cristina Capră
  Conferința Oltenia

   

  Mulțumesc, Tată! - Devoțional zilnic. Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu!

PROVOCARE:
Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...