Articolul precedentÖnhitt, gondtalan késlekedés
  Articolul următorTitluri de nobleţe

  Mulțumesc, Tată!

  „Tu ești Dumnezeul meu, și eu Te voi lăuda; Dumnezeule, Te voi preamări.” (Psalmii 118:28)

  Ascultă ediția audio aici.

  Când încercările sau vremurile tulburi vin asupra noastră, avem tendința să Îl bombardăm pe Dumnezeu cu diferite cereri. O facem fără să ne dăm seama. E un reflex de supraviețuire. Știm că doar la El e salvarea și soluția pentru problemele noastre. Și nu știu dacă e și cazul tău, dar la mine se aplică vorba aceea: „Un necaz nu vine niciodată singur.” De cele mai multe ori, când am o problemă, după ea mai vin și altele, de parcă s-au vorbit! Este foarte greu să mergi mai departe și să fii optimist când sufletul tău e inundat de îngrijorare, de gânduri nu tocmai pozitive. Tocmai de aceea în momente ca acestea e important să fim recunoscători, să găsim motive să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ce e bun și frumos în viața noastră.

  Dacă treci printr-un moment dificil în viața ta, rugăciunile tale s-ar putea să semene mai mult cu o listă de plângeri și cereri decât cu un cântec de mulțumire. Dumnezeu vrea să Îi predai durerea ta, dar te și invită să Îi oferi mulțumire pentru lucrurile frumoase de care te bucuri. În felul acesta, El îți amintește că tu și situația în care te afli sunteți în mâna Lui atotputernică. Fii recunoscător că Dumnezeu e prezent în viața Ta la fiecare pas pentru a te mângâia și a te sprijini!

  Mulțumirile pe care I le aducem lui Dumnezeu în timp de criză au, de fapt, scopul de a ne încuraja pe noi, de a ne ajuta să vedem că mai există și luminițe în viața noastră, că nu e totul pierdut, că Dumnezeu e încă acolo. Chiar dacă pare că am ajuns la capătul puterilor, El este acolo, iar brațele Sale puternice ne vor purta și mai departe.

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu!

  Provocare:

  Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Cristina Capră
  Conferința Oltenia

   

  Mulțumesc, Tată! - Devoțional zilnic. Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...