Rugă pentru părinți

  „Purtați-vă sarcinile unii altora și veți împlini astfel legea lui Hristos.” (Galateni 6:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Biblia și Spiritul Profetic abundă de îndemnuri pentru părinți de a-și susține copiii în rugăciune. Peste tot găsim pasaje care îi învață pe părinți cum să îi sprijine în rugăciune pe cei care le-au fost dați în îngrijire pentru o vreme. Nicăieri însă nu găsim sfaturi adresate copiilor în care sunt îndemnați să îi susțină pe părinți în rugăciune. Am ajuns la un punct al maturității în care ne dăm seama că acești supereroi ai copilăriei noastre nu sunt atotștiutori, atotputernici. Vedem în ochii lor oboseala de la atâta veghere, chiar dacă buzele lor nu o spun. Le vedem mâinile trudite de atâta slujire. Dar acești îngeri cu chip de om sunt limitați și uneori depășiți de lumea în care trăim și care se mișcă așa de repede pe lângă ei.

  Noi, mugurii credinței lor, lumina ochilor lor, avem datoria să îi purtăm în rugăciune. Și ei sunt ispitiți, încercați, în fel de fel de moduri. Uneori, chiar și noi îi punem la încercare! Cu cât înaintăm în vârstă, noi, copiii lor, devenim parteneri ai lor în viața de credință. A ne susține reciproc este ceva natural pentru semenii care merg împreună spre Cer.

  „Dumnezeu dorește ca familiile noastre să fie simboluri ale familiei cerești. Fie ca părinții și copiii să aibă în minte acest lucru în fiecare zi, raportându-se unii la alții ca membri ai familiei lui Dumnezeu. Atunci viețile lor vor constitui pentru lume o imagine a ceea ce pot fi familiile care Îl iubesc pe Dumnezeu și păzesc poruncile Sale” (CA, p. 16). Împreună, susținându-ne reciproc, vom înainta spre casa cerească și vom fi o lumină și pentru cei din jurul nostru.

  Și ce se întâmplă dacă părinții mei nu sunt temători de Dumnezeu? Din proprie experiență, vă spun că ei au nevoie cu atât mai mult să fie susținuți în rugăciune. Rugăciunea de mijlocire le deschide îngerilor ușa să poată să acționeze și să îi protejeze pe cei care nu cer asta ei înșiși.

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită!

  Provocare:

  Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  Cristina Capră
  Conferința Oltenia

   

  Rugă pentru părinți - Devoțional zilnic. Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită!

PROVOCARE:
Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...