Rugă pentru părinți

  „Purtați-vă sarcinile unii altora și veți împlini astfel legea lui Hristos.” (Galateni 6:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Biblia și Spiritul Profetic abundă de îndemnuri pentru părinți de a-și susține copiii în rugăciune. Peste tot găsim pasaje care îi învață pe părinți cum să îi sprijine în rugăciune pe cei care le-au fost dați în îngrijire pentru o vreme. Nicăieri însă nu găsim sfaturi adresate copiilor în care sunt îndemnați să îi susțină pe părinți în rugăciune. Am ajuns la un punct al maturității în care ne dăm seama că acești supereroi ai copilăriei noastre nu sunt atotștiutori, atotputernici. Vedem în ochii lor oboseala de la atâta veghere, chiar dacă buzele lor nu o spun. Le vedem mâinile trudite de atâta slujire. Dar acești îngeri cu chip de om sunt limitați și uneori depășiți de lumea în care trăim și care se mișcă așa de repede pe lângă ei.

  Noi, mugurii credinței lor, lumina ochilor lor, avem datoria să îi purtăm în rugăciune. Și ei sunt ispitiți, încercați, în fel de fel de moduri. Uneori, chiar și noi îi punem la încercare! Cu cât înaintăm în vârstă, noi, copiii lor, devenim parteneri ai lor în viața de credință. A ne susține reciproc este ceva natural pentru semenii care merg împreună spre Cer.

  „Dumnezeu dorește ca familiile noastre să fie simboluri ale familiei cerești. Fie ca părinții și copiii să aibă în minte acest lucru în fiecare zi, raportându-se unii la alții ca membri ai familiei lui Dumnezeu. Atunci viețile lor vor constitui pentru lume o imagine a ceea ce pot fi familiile care Îl iubesc pe Dumnezeu și păzesc poruncile Sale” (CA, p. 16). Împreună, susținându-ne reciproc, vom înainta spre casa cerească și vom fi o lumină și pentru cei din jurul nostru.

  Și ce se întâmplă dacă părinții mei nu sunt temători de Dumnezeu? Din proprie experiență, vă spun că ei au nevoie cu atât mai mult să fie susținuți în rugăciune. Rugăciunea de mijlocire le deschide îngerilor ușa să poată să acționeze și să îi protejeze pe cei care nu cer asta ei înșiși.

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită!

  Provocare:

  Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  Cristina Capră
  Conferința Oltenia

   

  Rugă pentru părinți - Devoțional zilnic. Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...