Articolul precedentBoldogok, akik vigyáznak
  Articolul următorEsenţa existenţei noastre

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  „Mărturisiți-vă unii altora păcatele și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați.” (Iacov 5:16)

  Ascultă ediția audio aici.

  Adesea se întâmplă ca nu rugăciunea pentru noi înșine să ne întărească credința și să ne apropie de Dumnezeu, ci rugăciunea dezinteresată înălțată pentru semenul nostru aflat în nevoie. Rugăciunea pentru aproapele nostru are puterea de a ne apropia atât de Dumnezeu, cât și de cel pentru care mijlocim.

  „Începeți să vă rugați pentru suflete; apropiați-vă de Hristos, de coasta Lui sângerândă. Împodobiți-vă viața cu un spirit blând și liniștit și lăsați ca cererile voastre umile, zdrobite, să se înalțe cu stăruință către El, pentru a primi înțelepciunea de care aveți nevoie ca să vă salvați nu doar propriul suflet, ci și sufletele altora” (1MB, p. 432).

  Ceea ce înstrăinează oamenii unii de alții nu sunt atât de mult diferențele dintre ei, cât faptul că nu sunt dispuși să accepte aceste diferențe. Dacă am reuși să acceptăm că a fi altfel e bine, că fiecare are o personalitate distinctă, alte daruri, o viziune diferită, am putea trăi în pace. Dacă ne-am da seama că nu diferențele de caracter fac uneori imposibilă conviețuirea, ci egoismul, am putea să învățăm să trăim frumos unii cu alții.

  Dumnezeu nu încetează să ne iubească din cauză că suntem diferiți de El (a se citi păcătoși). El ne iubește în ciuda păcătoșeniei noastre. Acest lucru îl cere de la noi: să iubim la fel ca El. Vom putea iubi ca Isus doar atunci când vom petrece timp în comuniune cu Tatăl, la fel cum a făcut-o El. Doar prin puterea lui Dumnezeu ne putem iubi și accepta în ciuda diferențelor dintre noi. Doar prin puterea lui Dumnezeu putem să începem să înțelegem motivațiile și împrejurările care au afectat caracterul sau comportamentul semenilor noștri.

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine!

  Provocare:

  Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Cristina Capră
  Conferința Oltenia

   

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...