Articolul precedentKeressétek az Urat!
  Articolul următorCopii adoptaţi

  Sindromul Stockholm

  „Iau azi cerul și pământul martori împotriva voastră că ți-am pus înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viața, ca să trăiești, tu și sămânța ta.” (Deuteronomul 30:19)

  Ascultă ediția audio aici.

  În 1973, Jan-Erik Olsson încerca să jefuiască o bancă în Stockholm. Jaful nu i-a reușit, însă ce a reușit să obțină a fost afecțiunea și devotamentul celor patru angajați ai băncii pe care i-a luat ostatici. După un timp așa de scurt petrecut împreună cu agresorul, cei patru angajați s-au atașat emoțional de acesta, refuzând, după eliberarea din captivitate, să depună mărturie împotriva lui. Mai mult, ei au decis să strângă fonduri pentru a-l ajuta pe Olsson să scape de pedeapsă.

  De la Adam și Eva, noi locuim cu agresorul pe aceeași planetă. Suntem sub asediu continuu. În cazul primilor părinți, Satana a reușit să-i câștige omului încrederea prin vorbele pe care i le-a spus. Pe parcursul istoriei, situația s-a schimbat. Agresorul a folosit când violența, când lingușirea, când ademenirea cu vorbe dulci și avantaje care mai de care, dar toate cu același scop. De mii de ani ne ține captivi cu bomboanele glazurate ale minciunii lui.

  Mă întreb dacă nu cumva am dezvoltat și noi aceeași afecțiune bolnavă față de agresorul nostru, uitând de Binefăcătorul nostru.

  La șase mii de ani de la căderea în păcat, am fi crezut că oamenii de pe această planetă s-au săturat să trăiască o viață de captivi ai tatălui minciunii. Și totuși, suntem încă aici! Oare am ajuns să credem despre cel care Îl acuză pe Dumnezeu în fața întregului univers că nu este așa de rău, că poate și el suferă și din durere face rău? Oare am dezvoltat sentimente de afecțiune, de compasiune pentru cel care chinuie omenirea de milenii? Oare am ajuns atât de orbiți, încât să acceptăm valorile lui ca fiind ale noastre și să nu ne mai oripileze lumea în care trăim? Se poate să fi devenit atât de amorțiți în simțuri, încât să nu ne mai deranjeze caracterul bolnav al societății în care trăim și care este condusă de marele amăgitor?

  Tată, prin mila Ta, Te rugăm să ne ascuți simțurile spirituale, să ne trezești cât încă nu e târziu și să ne dai putere să deosebim binele de rău, adevărul de minciună, agresorul de Binefăcător!

  Provocare:

  Te invit astăzi să îți analizezi poziția în cadrul marii lupte și să decizi de care parte dorești să slujești!

  Cristina Capră
  Conferința Oltenia

   

  Sindromul Stockholm - Devoțional zilnic. Tată, prin mila Ta, Te rugăm să ne ascuți simțurile spirituale, să ne trezești cât încă nu e târziu și să ne dai putere să deosebim binele de rău, adevărul de minciună, agresorul de Binefăcător! PROVOCARE: Te invit astăzi să îți analizezi poziția în cadrul marii lupte și să decizi de care parte dorești să slujești!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...