Articolul precedentImádkozzunk egymásért!
  Articolul următorBărcuţa recuperată

  Dumnezeu te cheamă la luptă

  „Eu deci alerg, dar nu ca și cum n-aș ști încotro alerg. Mă lupt cu pumnul, dar nu ca unul care lovește în vânt.” (1 Corinteni 9:26)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ellen White scria: „Am un interes profund pentru tineri și cea mai mare dorință a mea este să-i văd străduindu-se să-și perfecționeze caracterele creștine, căutând ca prin studiu plin de râvnă și rugăciune stăruitoare să dobândească acea pregătire esențială pentru a sluji cu demnitate cauza lui Dumnezeu. Sper și îmi doresc din tot sufletul să-i văd ajutându-se unul pe altul să atingă un nivel mai înalt al experienței creștine. […] Dumnezeu dorește ca tinerii să devină bărbați și femei plini de seriozitate, pentru a fi pregătiți să lucreze în nobila Sa lucrare și pentru a fi capabili să poarte responsabilități. Domnul cheamă oameni tineri, cu inimi neîntinate, puternici, curajoși și hotărâți să lupte bărbătește în bătălia ce le stă înainte, prin care Îl pot proslăvi pe Dumnezeu și pot fi o binecuvântare pentru omenire” (SPT, pp. 11, 17).

  În caz de conflict armat, sunt trimiși în bătălie cei mai puternici, mai pregătiți și mai devotați soldați. Când Dumnezeu ne cheamă în lucrarea Sa, o face pentru că are încredere în noi. El nu are nevoie atât de mult de talentele noastre, cât de devotamentul și hotărârea noastră. Chiar dacă nu suntem „geniali” în ce privește anumite abilități, El poate să suplinească stângăciile noastre. Dumnezeul nostru perfect poate completa ceea ce lipsește din capacitățile noastre, dar are nevoie de hotărârea noastră, de tăria unui caracter încercat în foc, de umilința unui copil ascultător. Aceasta ne cere El acum, când timpul acestei planete expiră.

  Suntem la marginea timpului, iar lupta care se dă pentru omenire este crâncenă. Dumnezeu are nevoie de noi pentru bătălia finală; are nevoie de viteji purtători de steag, de tineri neînfricați care să umple Pământul cu strigătul de la miezul nopții. Nu este timp pentru delăsare, frică sau distracții.

  Tată, îți mulțumim pentru vigoarea tinereții noastre și pentru că ne-ai ales să Îți slujim! Întărește-ne pașii timizi, inimile neexperimentate și umple-ne cu Duhul Sfânt ca să împlinim voia Ta!

  Provocare:

  Alege ca în fiecare săptămână să faci ceva care să te ajute să îți clădești un caracter mai puternic! Ai putea să citești o carte pe săptămână, să te oferi voluntar pentru o organizație sau chiar pentru vecini, să te rogi pentru eliminarea unor defecte de caracter etc.

  Cristina Capră
  Conferința Oltenia

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...