Articolul precedentImádkozzunk egymásért!
  Articolul următorBărcuţa recuperată

  Dumnezeu te cheamă la luptă

  „Eu deci alerg, dar nu ca și cum n-aș ști încotro alerg. Mă lupt cu pumnul, dar nu ca unul care lovește în vânt.” (1 Corinteni 9:26)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ellen White scria: „Am un interes profund pentru tineri și cea mai mare dorință a mea este să-i văd străduindu-se să-și perfecționeze caracterele creștine, căutând ca prin studiu plin de râvnă și rugăciune stăruitoare să dobândească acea pregătire esențială pentru a sluji cu demnitate cauza lui Dumnezeu. Sper și îmi doresc din tot sufletul să-i văd ajutându-se unul pe altul să atingă un nivel mai înalt al experienței creștine. […] Dumnezeu dorește ca tinerii să devină bărbați și femei plini de seriozitate, pentru a fi pregătiți să lucreze în nobila Sa lucrare și pentru a fi capabili să poarte responsabilități. Domnul cheamă oameni tineri, cu inimi neîntinate, puternici, curajoși și hotărâți să lupte bărbătește în bătălia ce le stă înainte, prin care Îl pot proslăvi pe Dumnezeu și pot fi o binecuvântare pentru omenire” (SPT, pp. 11, 17).

  În caz de conflict armat, sunt trimiși în bătălie cei mai puternici, mai pregătiți și mai devotați soldați. Când Dumnezeu ne cheamă în lucrarea Sa, o face pentru că are încredere în noi. El nu are nevoie atât de mult de talentele noastre, cât de devotamentul și hotărârea noastră. Chiar dacă nu suntem „geniali” în ce privește anumite abilități, El poate să suplinească stângăciile noastre. Dumnezeul nostru perfect poate completa ceea ce lipsește din capacitățile noastre, dar are nevoie de hotărârea noastră, de tăria unui caracter încercat în foc, de umilința unui copil ascultător. Aceasta ne cere El acum, când timpul acestei planete expiră.

  Suntem la marginea timpului, iar lupta care se dă pentru omenire este crâncenă. Dumnezeu are nevoie de noi pentru bătălia finală; are nevoie de viteji purtători de steag, de tineri neînfricați care să umple Pământul cu strigătul de la miezul nopții. Nu este timp pentru delăsare, frică sau distracții.

  Tată, îți mulțumim pentru vigoarea tinereții noastre și pentru că ne-ai ales să Îți slujim! Întărește-ne pașii timizi, inimile neexperimentate și umple-ne cu Duhul Sfânt ca să împlinim voia Ta!

  Provocare:

  Alege ca în fiecare săptămână să faci ceva care să te ajute să îți clădești un caracter mai puternic! Ai putea să citești o carte pe săptămână, să te oferi voluntar pentru o organizație sau chiar pentru vecini, să te rogi pentru eliminarea unor defecte de caracter etc.

  Cristina Capră
  Conferința Oltenia

   

  Dumnezeu te cheamă la luptă - Devoțional zilnic. Tată, îți mulțumim pentru vigoarea tinereții noastre și pentru că ne-ai ales să Îți slujim! Întărește-ne pașii timizi, inimile neexperimentate și umple-ne cu Duhul Sfânt ca să împlinim voia Ta! PROVOCARE: Alege ca în fiecare săptămână să faci ceva care să te ajute să îți clădești un caracter mai puternic! Ai putea să citești o carte pe săptămână, să te oferi voluntar pentru o organizație sau chiar pentru vecini, să te rogi pentru eliminarea unor defecte de caracter etc.
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...