Articolul precedentImádkozzunk egymásért!
  Articolul următorBărcuţa recuperată

  Dumnezeu te cheamă la luptă

  „Eu deci alerg, dar nu ca și cum n-aș ști încotro alerg. Mă lupt cu pumnul, dar nu ca unul care lovește în vânt.” (1 Corinteni 9:26)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ellen White scria: „Am un interes profund pentru tineri și cea mai mare dorință a mea este să-i văd străduindu-se să-și perfecționeze caracterele creștine, căutând ca prin studiu plin de râvnă și rugăciune stăruitoare să dobândească acea pregătire esențială pentru a sluji cu demnitate cauza lui Dumnezeu. Sper și îmi doresc din tot sufletul să-i văd ajutându-se unul pe altul să atingă un nivel mai înalt al experienței creștine. […] Dumnezeu dorește ca tinerii să devină bărbați și femei plini de seriozitate, pentru a fi pregătiți să lucreze în nobila Sa lucrare și pentru a fi capabili să poarte responsabilități. Domnul cheamă oameni tineri, cu inimi neîntinate, puternici, curajoși și hotărâți să lupte bărbătește în bătălia ce le stă înainte, prin care Îl pot proslăvi pe Dumnezeu și pot fi o binecuvântare pentru omenire” (SPT, pp. 11, 17).

  În caz de conflict armat, sunt trimiși în bătălie cei mai puternici, mai pregătiți și mai devotați soldați. Când Dumnezeu ne cheamă în lucrarea Sa, o face pentru că are încredere în noi. El nu are nevoie atât de mult de talentele noastre, cât de devotamentul și hotărârea noastră. Chiar dacă nu suntem „geniali” în ce privește anumite abilități, El poate să suplinească stângăciile noastre. Dumnezeul nostru perfect poate completa ceea ce lipsește din capacitățile noastre, dar are nevoie de hotărârea noastră, de tăria unui caracter încercat în foc, de umilința unui copil ascultător. Aceasta ne cere El acum, când timpul acestei planete expiră.

  Suntem la marginea timpului, iar lupta care se dă pentru omenire este crâncenă. Dumnezeu are nevoie de noi pentru bătălia finală; are nevoie de viteji purtători de steag, de tineri neînfricați care să umple Pământul cu strigătul de la miezul nopții. Nu este timp pentru delăsare, frică sau distracții.

  Tată, îți mulțumim pentru vigoarea tinereții noastre și pentru că ne-ai ales să Îți slujim! Întărește-ne pașii timizi, inimile neexperimentate și umple-ne cu Duhul Sfânt ca să împlinim voia Ta!

  Provocare:

  Alege ca în fiecare săptămână să faci ceva care să te ajute să îți clădești un caracter mai puternic! Ai putea să citești o carte pe săptămână, să te oferi voluntar pentru o organizație sau chiar pentru vecini, să te rogi pentru eliminarea unor defecte de caracter etc.

  Cristina Capră
  Conferința Oltenia

   

  Dumnezeu te cheamă la luptă - Devoțional zilnic. Tată, îți mulțumim pentru vigoarea tinereții noastre și pentru că ne-ai ales să Îți slujim! Întărește-ne pașii timizi, inimile neexperimentate și umple-ne cu Duhul Sfânt ca să împlinim voia Ta!

PROVOCARE:
Alege ca în fiecare săptămână să faci ceva care să te ajute să îți clădești un caracter mai puternic! Ai putea să citești o carte pe săptămână, să te oferi voluntar pentru o organizație sau chiar pentru vecini, să te rogi pentru eliminarea unor defecte de caracter etc.
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...