Ucenici activi, nu spectatori!

  „Cine este chemat la o slujbă să se țină de slujba lui. Cine învață pe alții să se țină de învățătură. Cine îmbărbătează pe alții să se țină de îmbărbătare. Cine dă să dea cu inimă largă. Cine cârmuiește să cârmuiască cu râvnă. Cine face milostenie s-o facă cu bucurie.” (Romani 12:7,8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Astăzi, majoritatea lucrurilor sunt la un click distanță de noi. Avem acces rapid la aproape orice. Și totuși, prea puține lucruri ne mai plac și ne mai atrag până la implicare.

  Acest lucru se întâmplă și pe plan spiritual și în viața de biserică. Ne plictisim repede! Cărțile religioase ni se par neatrăgătoare! Serviciile de închinare ne lasă reci, mai bine stăm acasă! Cât despre a ne implica în slujire… nici vorbă! Să fie de mirare că bisericile sunt tot mai goale?

  E drept că și acasă ne plictisim, așa că, dacă prindem ocazia, pentru a ne simți bine, suntem gata să alergăm după senzațional. Avem agenda plină de evenimente, concerte, botezuri, inaugurări de biserici… Acolo unde se întâmplă ceva, hop și noi, pentru că am devenit mari consumatori de spectacol religios. E foarte frumos să vezi bisericile pline până la refuz la aceste evenimente, dar în Sabatele următoare, la programele obișnuite, abia dacă mai ai pe cine chema la amvon pentru o rugăciune!

  Trebuie să ne întrebăm sincer: Eu cu ce mă implic în viața bisericii? Cu ce contribui? Sunt doar un consumator și atât? Mă pricep la a-i critica dur pe cei care mai fac câte ceva prin biserică, dar eu nu mă implic cu nimic în slujire?

  Mai există o problemă, a cărei seriozitate poate că nu o percepem acum. Copiii noștri ne calcă pe urme, vor deveni asemenea nouă. Să nu uităm că suntem exemple pentru tinerii și copiii bisericii. Îi formăm ca ucenici activi sau ca spectatori plictisiți? Ce îi învățăm cu privire la contribuția pe care trebuie să o aibă în bisericile locale?

  Domnul Hristos te-a chemat să fii ucenic, nu spectator. Așadar, IMPLICĂ-TE! Cântă un cântec, recită o poezie, roagă-te, predică, slujește ca diacon! Fă ceva, orice! Dacă toți ne vom implica după darul primit, se va schimba pulsul în biserici, va fi viață.

  Doamne, dă-ne inimi slujitoare de ucenici activi!

  Provocare:

  Fă-ți un test de descoperire a darurilor spirituale și, pe baza rezultatelor obținute, implică-te în slujire!

  Ciprian Tăutan
  Conferința Banat

   

  Ucenici activi, nu spectatori! - Devoțional zilnic. Doamne, dă-ne inimi slujitoare de ucenici activi!

PROVOCARE:
Fă-ți un test de descoperire a darurilor spirituale și, pe baza rezultatelor obținute, implică-te în slujire!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...