Ucenici activi, nu spectatori!

  „Cine este chemat la o slujbă să se țină de slujba lui. Cine învață pe alții să se țină de învățătură. Cine îmbărbătează pe alții să se țină de îmbărbătare. Cine dă să dea cu inimă largă. Cine cârmuiește să cârmuiască cu râvnă. Cine face milostenie s-o facă cu bucurie.” (Romani 12:7,8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Astăzi, majoritatea lucrurilor sunt la un click distanță de noi. Avem acces rapid la aproape orice. Și totuși, prea puține lucruri ne mai plac și ne mai atrag până la implicare.

  Acest lucru se întâmplă și pe plan spiritual și în viața de biserică. Ne plictisim repede! Cărțile religioase ni se par neatrăgătoare! Serviciile de închinare ne lasă reci, mai bine stăm acasă! Cât despre a ne implica în slujire… nici vorbă! Să fie de mirare că bisericile sunt tot mai goale?

  E drept că și acasă ne plictisim, așa că, dacă prindem ocazia, pentru a ne simți bine, suntem gata să alergăm după senzațional. Avem agenda plină de evenimente, concerte, botezuri, inaugurări de biserici… Acolo unde se întâmplă ceva, hop și noi, pentru că am devenit mari consumatori de spectacol religios. E foarte frumos să vezi bisericile pline până la refuz la aceste evenimente, dar în Sabatele următoare, la programele obișnuite, abia dacă mai ai pe cine chema la amvon pentru o rugăciune!

  Trebuie să ne întrebăm sincer: Eu cu ce mă implic în viața bisericii? Cu ce contribui? Sunt doar un consumator și atât? Mă pricep la a-i critica dur pe cei care mai fac câte ceva prin biserică, dar eu nu mă implic cu nimic în slujire?

  Mai există o problemă, a cărei seriozitate poate că nu o percepem acum. Copiii noștri ne calcă pe urme, vor deveni asemenea nouă. Să nu uităm că suntem exemple pentru tinerii și copiii bisericii. Îi formăm ca ucenici activi sau ca spectatori plictisiți? Ce îi învățăm cu privire la contribuția pe care trebuie să o aibă în bisericile locale?

  Domnul Hristos te-a chemat să fii ucenic, nu spectator. Așadar, IMPLICĂ-TE! Cântă un cântec, recită o poezie, roagă-te, predică, slujește ca diacon! Fă ceva, orice! Dacă toți ne vom implica după darul primit, se va schimba pulsul în biserici, va fi viață.

  Doamne, dă-ne inimi slujitoare de ucenici activi!

  Provocare:

  Fă-ți un test de descoperire a darurilor spirituale și, pe baza rezultatelor obținute, implică-te în slujire!

  Ciprian Tăutan
  Conferința Banat

   

  Ucenici activi, nu spectatori! - Devoțional zilnic. Doamne, dă-ne inimi slujitoare de ucenici activi! PROVOCARE: Fă-ți un test de descoperire a darurilor spirituale și, pe baza rezultatelor obținute, implică-te în slujire!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...