Spiritul de critică

  „Vă rugăm, fraților, să priviți bine pe cei ce se ostenesc între voi, care vă cârmuiesc în Domnul și care vă sfătuiesc. Să-i prețuiți foarte mult, în dragoste.” (1 Tesaloniceni 5:12,13)

  Ascultă ediția audio aici.

  Am fost dezamăgit de pastori în care mi-am pus mari speranțe. Am fost dezamăgit de prezbiteri care încercau să manipuleze alegerile după bunul lor plac. Am fost dezamăgit de comitete întregi unde parcă nu era loc de Dumnezeu. Și am criticat! Doar uneori constructiv…

  Îmi dau acum seama că cel mai dezamăgit am fost de mine însumi. Visam să am diferite slujbe în biserică în care să mă implic, să fac, să schimb… Dar, când am avut ocazia, nu m-am implicat suficient, nu am făcut destul, am eșuat. Și asta m-a făcut și mai critic la adresa altora, pentru că, atunci când ne concentrăm asupra neajunsurilor altora, ale noastre tind să dispară undeva la periferie.

  Adesea exprimăm aceste critici în familie, în fața soției, a soțului, a copiilor. Încet, încet, la mesele noastre de prânz din Sabat discutăm doar despre cât de slabă a fost predica și cum nimeni nu face nimic în biserică.

  Textul de astăzi descrie clar relația creștinului cu liderii bisericii. Un spirit de critică nu este compatibil cu o viață dedicată lui Hristos. Eu am libertatea de a ignora textul și de a-mi risca mântuirea, dar spiritul acesta de critică e devastator pentru copiii mei! Când ne ia valul criticismului, le prezentăm copiilor noștri o biserică pur omenească, plină de probleme și de oameni lipsiți de Dumnezeu. De ce ar vrea ei să facă parte dintr-o astfel de biserică? Cele zece iscoade, la intrarea în Canaan, vedeau doar oameni obosiți, lideri contestabili și un Moise pe care nu-l prea asculta lumea. Iosua și Caleb vedeau și ei toate acestea, dar ei Îl vedeau și pe Dumnezeul pregătit să aducă izbândă poporului Său.

  Te invit să Îl redescoperim pe Dumnezeu în biserica Sa și această biserică să o prezentăm copiilor noștri.

  Roagă-te mereu împreună cu copiii tăi pentru liderii bisericii voastre!

  Provocare:

  Transmite-i astăzi un mesaj de apreciere pastorului tău sau unui slujbaș din biserica ta!

  Ovidiu Pescar
  Conferința Banat

  Spiritul de critică - Devoțional zilnic. Roagă-te mereu împreună cu copiii tăi pentru liderii bisericii voastre! PROVOCARE: Transmite-i astăzi un mesaj de apreciere pastorului tău sau unui slujbaș din biserica ta!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...