Spiritul de critică

„Vă rugăm, fraților, să priviți bine pe cei ce se ostenesc între voi, care vă cârmuiesc în Domnul și care vă sfătuiesc. Să-i prețuiți foarte mult, în dragoste.” (1 Tesaloniceni 5:12,13)

Ascultă ediția audio aici.

Am fost dezamăgit de pastori în care mi-am pus mari speranțe. Am fost dezamăgit de prezbiteri care încercau să manipuleze alegerile după bunul lor plac. Am fost dezamăgit de comitete întregi unde parcă nu era loc de Dumnezeu. Și am criticat! Doar uneori constructiv…

Îmi dau acum seama că cel mai dezamăgit am fost de mine însumi. Visam să am diferite slujbe în biserică în care să mă implic, să fac, să schimb… Dar, când am avut ocazia, nu m-am implicat suficient, nu am făcut destul, am eșuat. Și asta m-a făcut și mai critic la adresa altora, pentru că, atunci când ne concentrăm asupra neajunsurilor altora, ale noastre tind să dispară undeva la periferie.

Adesea exprimăm aceste critici în familie, în fața soției, a soțului, a copiilor. Încet, încet, la mesele noastre de prânz din Sabat discutăm doar despre cât de slabă a fost predica și cum nimeni nu face nimic în biserică.

Textul de astăzi descrie clar relația creștinului cu liderii bisericii. Un spirit de critică nu este compatibil cu o viață dedicată lui Hristos. Eu am libertatea de a ignora textul și de a-mi risca mântuirea, dar spiritul acesta de critică e devastator pentru copiii mei! Când ne ia valul criticismului, le prezentăm copiilor noștri o biserică pur omenească, plină de probleme și de oameni lipsiți de Dumnezeu. De ce ar vrea ei să facă parte dintr-o astfel de biserică? Cele zece iscoade, la intrarea în Canaan, vedeau doar oameni obosiți, lideri contestabili și un Moise pe care nu-l prea asculta lumea. Iosua și Caleb vedeau și ei toate acestea, dar ei Îl vedeau și pe Dumnezeul pregătit să aducă izbândă poporului Său.

Te invit să Îl redescoperim pe Dumnezeu în biserica Sa și această biserică să o prezentăm copiilor noștri.

Roagă-te mereu împreună cu copiii tăi pentru liderii bisericii voastre!

Provocare:

Transmite-i astăzi un mesaj de apreciere pastorului tău sau unui slujbaș din biserica ta!

Ovidiu Pescar
Conferința Banat

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video