Articolul precedentA megmérettetés ideje
  Articolul următorÎmpreună-moştenitoare

  Luminezi tu oare?

  „Căci așa ne-a poruncit Domnul: «Te-am pus ca să fii Lumina neamurilor, ca să duci mântuirea până la marginile pământului.»” (Faptele apostolilor 13:47)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ca urmași ai lui Hristos, chemarea noastră înseamnă mai mult decât a fi membrii unei comunități religioase. Dumnezeu ne spune: „Te pun să fii Lumina neamurilor” (Isaia 49:6).

  Din păcate, unii se vor mulțumi să fie doar niște lămpi care lucesc când mai tare, când mai slab, în funcție de starea lor spirituală, la fel de alternantă. Alții se aseamănă cu niște lanterne, care sunt pornite dacă sunt văzuți de alții sau oprite dacă nu. Lumina poate veni de la surse diferite, iar calitatea „bateriei” se vede în intensitatea strălucirii.

  Interiorul se poate cultiva, se poate „încărca” printr-o relație strânsă, permanentă cu Sursa: Isus Hristos. Denumirea de „urmaș al Lui” atrage după sine o relație mântuitoare cu El, ce va fi reflectată în vorbele noastre, în comportamentul nostru, în ființa noastră. Aceasta înseamnă acceptarea unei responsabilități sfinte și solemne, pentru că este posibil ca tu să fii singura oportunitate a aproapelui tău de a afla despre Mântuitorul. De aceea, aderarea noastră la standardele creștine să nu fie limitată la un spațiu de închinare, la anumite evenimente publice, să nu fie doar un instrument de „orbire”, după care să ne retragem în propria beznă. Doar lumina poate lumina – iar noi suntem chemați la strălucire.

  Tendința noastră umană este să minimalizăm importanța acestei chemări divine, mulțumindu-ne doar cu licăriri ocazionale de la poalele muntelui, confundând imperativul ceresc cu un standard coborât, ieftin, mult prea accesibil. Parafrazând o zicală cunoscută, oamenii nu se vor ghida după ce spui, ci după lumina ta. Tu ești chemat să fii la înălțime, vizibil, demn de urmat. Accepți provocarea divină? Fii un bun reflector al lui Isus prin viața ta!

  Doamne, ajută-mă să reflect lumina Ta celor din jurul meu, astfel ca prin mine să Te vadă pe Tine!

  Provocare:

  Discutați un plan de familie în cadrul căruia fiecare dintre voi să fie o lumină azi în activitatea zilnică! Seara, faceți o autoevaluare!

  Mutnean Rezso Károly
  Conferința Banat

  Luminezi tu oare? - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să reflect lumina Ta celor din jurul meu, astfel ca prin mine să Te vadă pe Tine! PROVOCARE: Discutați un plan de familie în cadrul căruia fiecare dintre voi să fie o lumină azi în activitatea zilnică! Seara, faceți o autoevaluare!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...