Articolul precedentA megmérettetés ideje
  Articolul următorÎmpreună-moştenitoare

  Luminezi tu oare?

  „Căci așa ne-a poruncit Domnul: «Te-am pus ca să fii Lumina neamurilor, ca să duci mântuirea până la marginile pământului.»” (Faptele apostolilor 13:47)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ca urmași ai lui Hristos, chemarea noastră înseamnă mai mult decât a fi membrii unei comunități religioase. Dumnezeu ne spune: „Te pun să fii Lumina neamurilor” (Isaia 49:6).

  Din păcate, unii se vor mulțumi să fie doar niște lămpi care lucesc când mai tare, când mai slab, în funcție de starea lor spirituală, la fel de alternantă. Alții se aseamănă cu niște lanterne, care sunt pornite dacă sunt văzuți de alții sau oprite dacă nu. Lumina poate veni de la surse diferite, iar calitatea „bateriei” se vede în intensitatea strălucirii.

  Interiorul se poate cultiva, se poate „încărca” printr-o relație strânsă, permanentă cu Sursa: Isus Hristos. Denumirea de „urmaș al Lui” atrage după sine o relație mântuitoare cu El, ce va fi reflectată în vorbele noastre, în comportamentul nostru, în ființa noastră. Aceasta înseamnă acceptarea unei responsabilități sfinte și solemne, pentru că este posibil ca tu să fii singura oportunitate a aproapelui tău de a afla despre Mântuitorul. De aceea, aderarea noastră la standardele creștine să nu fie limitată la un spațiu de închinare, la anumite evenimente publice, să nu fie doar un instrument de „orbire”, după care să ne retragem în propria beznă. Doar lumina poate lumina – iar noi suntem chemați la strălucire.

  Tendința noastră umană este să minimalizăm importanța acestei chemări divine, mulțumindu-ne doar cu licăriri ocazionale de la poalele muntelui, confundând imperativul ceresc cu un standard coborât, ieftin, mult prea accesibil. Parafrazând o zicală cunoscută, oamenii nu se vor ghida după ce spui, ci după lumina ta. Tu ești chemat să fii la înălțime, vizibil, demn de urmat. Accepți provocarea divină? Fii un bun reflector al lui Isus prin viața ta!

  Doamne, ajută-mă să reflect lumina Ta celor din jurul meu, astfel ca prin mine să Te vadă pe Tine!

  Provocare:

  Discutați un plan de familie în cadrul căruia fiecare dintre voi să fie o lumină azi în activitatea zilnică! Seara, faceți o autoevaluare!

  Mutnean Rezso Károly
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...