Articolul precedentVálaszadásra készen
  Articolul următorImoralitatea din Corint

  Influența tăcută a rugăciunii

  „În zilele acelea, Isus S-a dus în munte să Se roage și a petrecut toată noaptea în rugăciune către Dumnezeu.” (Luca 6:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cristi a trăit la sat. Adolescent fiind, îi plăcea să meargă prin baruri și discoteci. Avea niște prieteni cu care își petrecea orele libere și, nu de puține ori, nopțile. Pe Cristi nu îl interesa religia, deși crescuse într-o familie de credincioși adventiști.

  Atunci când pleca seara de acasă, mama lui se așeza pe genunchi și se ruga până când el se întorcea, uneori noaptea târziu, alteori spre dimineață. Când mama lui auzea poarta, știa că băiatul s-a întors în siguranță și mergea și ea să se odihnească. Mult timp, Cristi nu a știut că mama lui se roagă atât de mult pentru el…

  Deși nu avea permis de conducere, într-o seară a plecat de acasă cu motocicleta, dar simțea o neliniște în suflet și nu mai avea aceeași plăcere de a merge cu motocicleta.

  S-a întors mai devreme decât de obicei, pe la ora unu. A umblat încet, iar mama lui nu a auzit zgomotul porții atunci când el a intrat în curte. A găsit-o pe mama lui în bucătărie, rugându-se, iar ea l-a întrebat dacă vrea să îi pună mâncare, fără să-i adreseze niciun cuvânt de reproș.

  Acela a fost momentul de cumpănă, când Cristi s-a decis să se întoarcă la Dumnezeu cu toată inima și să lase în urmă plăcerile vinovate ale vieții.

  Acum, Cristi are o viață împlinită în slujba lui Dumnezeu, conducând la Hristos tineri care, ca și el în trecut, rătăcesc pe cărările lumii, căutând un reper.

  Copiii și tinerii din preajma noastră au nevoie nu atât de mult de teorie, ci de modele. Ei vor să ne vadă rugându-ne sincer și arzător. Vor să ne vadă pasiunea pentru Cuvânt și modul în care acesta ne transformă. Ei vor fi mâine ceea ce văd că suntem noi astăzi!

  Doamne, ajută-mă să fiu un exemplu pentru cei din jur, să câștig încrederea tinerilor și a copiilor oferindu-le bunătate și autenticitate creștină!

  Provocare:

  Alege un tânăr în care să investești iubire, încredere și rugăciune în următoarele douăsprezece luni! Fii un model de creștinism autentic pentru el și lasă-L pe Dumnezeu să lucreze!

  Adrian Toader
  Conferința Banat

  Influența tăcută a rugăciunii - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să fiu un exemplu pentru cei din jur, să câștig încrederea tinerilor și a copiilor oferindu-le bunătate și autenticitate creștină!

PROVOCARE:
Alege un tânăr în care să investești iubire, încredere și rugăciune în următoarele douăsprezece luni! Fii un model de creștinism autentic pentru el și lasă-L pe Dumnezeu să lucreze!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...