Articolul precedentVálaszadásra készen
  Articolul următorImoralitatea din Corint

  Influența tăcută a rugăciunii

  „În zilele acelea, Isus S-a dus în munte să Se roage și a petrecut toată noaptea în rugăciune către Dumnezeu.” (Luca 6:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cristi a trăit la sat. Adolescent fiind, îi plăcea să meargă prin baruri și discoteci. Avea niște prieteni cu care își petrecea orele libere și, nu de puține ori, nopțile. Pe Cristi nu îl interesa religia, deși crescuse într-o familie de credincioși adventiști.

  Atunci când pleca seara de acasă, mama lui se așeza pe genunchi și se ruga până când el se întorcea, uneori noaptea târziu, alteori spre dimineață. Când mama lui auzea poarta, știa că băiatul s-a întors în siguranță și mergea și ea să se odihnească. Mult timp, Cristi nu a știut că mama lui se roagă atât de mult pentru el…

  Deși nu avea permis de conducere, într-o seară a plecat de acasă cu motocicleta, dar simțea o neliniște în suflet și nu mai avea aceeași plăcere de a merge cu motocicleta.

  S-a întors mai devreme decât de obicei, pe la ora unu. A umblat încet, iar mama lui nu a auzit zgomotul porții atunci când el a intrat în curte. A găsit-o pe mama lui în bucătărie, rugându-se, iar ea l-a întrebat dacă vrea să îi pună mâncare, fără să-i adreseze niciun cuvânt de reproș.

  Acela a fost momentul de cumpănă, când Cristi s-a decis să se întoarcă la Dumnezeu cu toată inima și să lase în urmă plăcerile vinovate ale vieții.

  Acum, Cristi are o viață împlinită în slujba lui Dumnezeu, conducând la Hristos tineri care, ca și el în trecut, rătăcesc pe cărările lumii, căutând un reper.

  Copiii și tinerii din preajma noastră au nevoie nu atât de mult de teorie, ci de modele. Ei vor să ne vadă rugându-ne sincer și arzător. Vor să ne vadă pasiunea pentru Cuvânt și modul în care acesta ne transformă. Ei vor fi mâine ceea ce văd că suntem noi astăzi!

  Doamne, ajută-mă să fiu un exemplu pentru cei din jur, să câștig încrederea tinerilor și a copiilor oferindu-le bunătate și autenticitate creștină!

  Provocare:

  Alege un tânăr în care să investești iubire, încredere și rugăciune în următoarele douăsprezece luni! Fii un model de creștinism autentic pentru el și lasă-L pe Dumnezeu să lucreze!

  Adrian Toader
  Conferința Banat

  Influența tăcută a rugăciunii - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să fiu un exemplu pentru cei din jur, să câștig încrederea tinerilor și a copiilor oferindu-le bunătate și autenticitate creștină! PROVOCARE: Alege un tânăr în care să investești iubire, încredere și rugăciune în următoarele douăsprezece luni! Fii un model de creștinism autentic pentru el și lasă-L pe Dumnezeu să lucreze!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...