Bucuria de a le sluji semenilor

  „Isus le-a zis: «Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis și să împlinesc lucrarea Lui.»” (Ioan 4:34)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dacă ar fi să avem puteri supranaturale, unii dintre noi poate că ar vrea să vindece toți bolnavii din spitale, să-i îndestuleze pe toți săracii sau să îi sature pe cei flămânzi. Dar pentru că suntem doar oameni cu puteri limitate, ne rugăm lui Dumnezeu să facă El toate acestea. Iar noi așteptăm în inactivitate intervenția divină. Însă Tatăl ceresc dorește să facă din noi colaboratorii Lui, trimițându-ne să fim alături de semenii noștri în nevoie. El nu ne cere să facem lucruri dincolo de puterile noastre, ci doar ceea ce putem face.

  La fel cum hrana zilnică este o rutină, tot așa ar trebui să fie și slujirea semenilor noștri – obișnuință zilnică, uneori festivă. „Isus nu Și-a început lucrarea săvârșind vreo faptă deosebită în fața Sinedriului din Ierusalim. Puterea Lui s-a manifestat la o întâlnire familială dintr-un mic sat galileean, pentru a contribui la bucuria unei sărbători de nuntă. În felul acesta, Și-a arătat iubirea față de oameni și dorința de a lucra pentru fericirea lor. În pustia ispitei, El băuse un pahar de durere. După aceea, a venit să le dea oamenilor un pahar de fericire” (VI, p. 115). Urmând exemplul Învățătorului lor, biserica primară a fost o biserică în acțiune – a căutat să ofere lumii alinare, îmbărbătare, calea spre mântuire. Biserica din ultimele timpuri are aceeași misiune.

  Ralph Waldo Emerson (eseist american din secolul al XIX-lea) declara la un moment dat: „Ceea ce faci strigă atât de tare, încât nu aud ceea ce spui.” Oamenii ne vor recunoaște nu după vorbe, nici după teologie, ci după mireasma creștină răspândită.

  Nu uita: Împărăția lui Dumnezeu este propovăduită de oameni simpli care îndeplinesc sarcini mărunte pentru un Dumnezeu mare!

  Doamne, ajută-ne să fim atenți la cei din jurul nostru care au nevoie să ajungă la vindecarea oferită de Isus!

  Provocare:

  Fă un plan sistematic de ajutorare a semenilor din vecinătate și din biserică! Implică toți membrii familiei!

  Mutnean Rezso Károly
  Conferința Banat

  Bucuria de a le sluji semenilor - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-ne să fim atenți la cei din jurul nostru care au nevoie să ajungă la vindecarea oferită de Isus!

PROVOCARE:
Fă un plan sistematic de ajutorare a semenilor din vecinătate și din biserică! Implică toți membrii familiei!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...