Bucuria de a le sluji semenilor

  „Isus le-a zis: «Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis și să împlinesc lucrarea Lui.»” (Ioan 4:34)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dacă ar fi să avem puteri supranaturale, unii dintre noi poate că ar vrea să vindece toți bolnavii din spitale, să-i îndestuleze pe toți săracii sau să îi sature pe cei flămânzi. Dar pentru că suntem doar oameni cu puteri limitate, ne rugăm lui Dumnezeu să facă El toate acestea. Iar noi așteptăm în inactivitate intervenția divină. Însă Tatăl ceresc dorește să facă din noi colaboratorii Lui, trimițându-ne să fim alături de semenii noștri în nevoie. El nu ne cere să facem lucruri dincolo de puterile noastre, ci doar ceea ce putem face.

  La fel cum hrana zilnică este o rutină, tot așa ar trebui să fie și slujirea semenilor noștri – obișnuință zilnică, uneori festivă. „Isus nu Și-a început lucrarea săvârșind vreo faptă deosebită în fața Sinedriului din Ierusalim. Puterea Lui s-a manifestat la o întâlnire familială dintr-un mic sat galileean, pentru a contribui la bucuria unei sărbători de nuntă. În felul acesta, Și-a arătat iubirea față de oameni și dorința de a lucra pentru fericirea lor. În pustia ispitei, El băuse un pahar de durere. După aceea, a venit să le dea oamenilor un pahar de fericire” (VI, p. 115). Urmând exemplul Învățătorului lor, biserica primară a fost o biserică în acțiune – a căutat să ofere lumii alinare, îmbărbătare, calea spre mântuire. Biserica din ultimele timpuri are aceeași misiune.

  Ralph Waldo Emerson (eseist american din secolul al XIX-lea) declara la un moment dat: „Ceea ce faci strigă atât de tare, încât nu aud ceea ce spui.” Oamenii ne vor recunoaște nu după vorbe, nici după teologie, ci după mireasma creștină răspândită.

  Nu uita: Împărăția lui Dumnezeu este propovăduită de oameni simpli care îndeplinesc sarcini mărunte pentru un Dumnezeu mare!

  Doamne, ajută-ne să fim atenți la cei din jurul nostru care au nevoie să ajungă la vindecarea oferită de Isus!

  Provocare:

  Fă un plan sistematic de ajutorare a semenilor din vecinătate și din biserică! Implică toți membrii familiei!

  Mutnean Rezso Károly
  Conferința Banat

  Bucuria de a le sluji semenilor - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-ne să fim atenți la cei din jurul nostru care au nevoie să ajungă la vindecarea oferită de Isus! PROVOCARE: Fă un plan sistematic de ajutorare a semenilor din vecinătate și din biserică! Implică toți membrii familiei!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...