Articolul precedentErkölcsi függetlenség
  Articolul următorIubire uimitoare

  Iov: părintele care își „sfințește” copiii

  „Era în țara Uț un om care se numea Iov. Și omul acesta era fără prihană și curat la suflet. El se temea de Dumnezeu și se abătea de la rău.” (Iov 1:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  Primele versete ale cărții care îi poartă numele îl prezintă foarte frumos pe Iov, omul cu care Dumnezeu se mândrea odinioară, oferindu-l drept model universului.

  Se începe cu ce e mai important: Iov „este” temător de Dumnezeu, curat la suflet, neprihănit. Tot ceea ce urmează să se prezinte despre Iov în narațiunea care se dezvoltă pornește de aici, din ceea ce el „este”!

  Pasajul continuă, adăugând descrierii ceea ce omul lui Dumnezeu „avea”: sute sau mii de oi, cămile, boi și măgărițe, precum și numeroși slujitori. Dar chiar înainte de a se vorbi despre avuții, sunt menționați copiii lui Iov: șapte fii și trei fiice, „bunul” său cel mai de preț!

  La gândul că, poate chiar accidental, copiii lui ar fi greșit față de Domnul, el îi „chema și sfințea”, aducând jertfe pentru fiecare dintre ei. El își asumă rolul de preot al familiei sale.

  Mulți dintre noi, cei care citim aceste rânduri, suntem părinți. Exemplul lui Iov ne provoacă. Cât de preocupați suntem de „sfințirea” copiilor noștri? Mai mult decât asigurarea adăpostului, a hranei, a școlarizării, a banilor de buzunar pentru copiii noștri, cât de regulat obișnuim dimineața să aducem „jertfa” rugăciunilor noastre, menționându-i pe nume înaintea Domnului, spre curățire și iertare, spre încurajare și putere? Adaug că, la fel ca în cazul lui Iov, acest demers nu trebuie să fie unul ocazional, episodic, ci un „obicei” bine închegat în realitatea vieților noastre. Și mai adaug un aspect: nu putem fi adevărați lideri spirituali în casele noastre fără „a fi”, mai întâi, la rândul nostru, oameni curați la suflet, temători de Dumnezeu și neprihăniți!

  Doamne, fă-mă înțelept și responsabil, asemenea lui Iov, un adevărat lider spiritual! Vreau să mijlocesc în rugăciune pentru toți cei din familia mea!

  Provocare:

  Organizează-ți pentru fiecare „dis-de-dimineață” timpul „altarului”, când te vei ruga în mod regulat și profund pentru „sfințirea” copiilor tăi!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Iov: părintele care își „sfințește” copiii - Devoțional zilnic. Doamne, fă-mă înțelept și responsabil, asemenea lui Iov, un adevărat lider spiritual! Vreau să mijlocesc în rugăciune pentru toți cei din familia mea!

PROVOCARE:
Organizează-ți pentru fiecare „dis-de-dimineață” timpul „altarului”, când te vei ruga în mod regulat și profund pentru „sfințirea” copiilor tăi!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...