Articolul precedentErkölcsi függetlenség
  Articolul următorIubire uimitoare

  Iov: părintele care își „sfințește” copiii

  „Era în țara Uț un om care se numea Iov. Și omul acesta era fără prihană și curat la suflet. El se temea de Dumnezeu și se abătea de la rău.” (Iov 1:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  Primele versete ale cărții care îi poartă numele îl prezintă foarte frumos pe Iov, omul cu care Dumnezeu se mândrea odinioară, oferindu-l drept model universului.

  Se începe cu ce e mai important: Iov „este” temător de Dumnezeu, curat la suflet, neprihănit. Tot ceea ce urmează să se prezinte despre Iov în narațiunea care se dezvoltă pornește de aici, din ceea ce el „este”!

  Pasajul continuă, adăugând descrierii ceea ce omul lui Dumnezeu „avea”: sute sau mii de oi, cămile, boi și măgărițe, precum și numeroși slujitori. Dar chiar înainte de a se vorbi despre avuții, sunt menționați copiii lui Iov: șapte fii și trei fiice, „bunul” său cel mai de preț!

  La gândul că, poate chiar accidental, copiii lui ar fi greșit față de Domnul, el îi „chema și sfințea”, aducând jertfe pentru fiecare dintre ei. El își asumă rolul de preot al familiei sale.

  Mulți dintre noi, cei care citim aceste rânduri, suntem părinți. Exemplul lui Iov ne provoacă. Cât de preocupați suntem de „sfințirea” copiilor noștri? Mai mult decât asigurarea adăpostului, a hranei, a școlarizării, a banilor de buzunar pentru copiii noștri, cât de regulat obișnuim dimineața să aducem „jertfa” rugăciunilor noastre, menționându-i pe nume înaintea Domnului, spre curățire și iertare, spre încurajare și putere? Adaug că, la fel ca în cazul lui Iov, acest demers nu trebuie să fie unul ocazional, episodic, ci un „obicei” bine închegat în realitatea vieților noastre. Și mai adaug un aspect: nu putem fi adevărați lideri spirituali în casele noastre fără „a fi”, mai întâi, la rândul nostru, oameni curați la suflet, temători de Dumnezeu și neprihăniți!

  Doamne, fă-mă înțelept și responsabil, asemenea lui Iov, un adevărat lider spiritual! Vreau să mijlocesc în rugăciune pentru toți cei din familia mea!

  Provocare:

  Organizează-ți pentru fiecare „dis-de-dimineață” timpul „altarului”, când te vei ruga în mod regulat și profund pentru „sfințirea” copiilor tăi!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Iov: părintele care își „sfințește” copiii - Devoțional zilnic. Doamne, fă-mă înțelept și responsabil, asemenea lui Iov, un adevărat lider spiritual! Vreau să mijlocesc în rugăciune pentru toți cei din familia mea! PROVOCARE: Organizează-ți pentru fiecare „dis-de-dimineață” timpul „altarului”, când te vei ruga în mod regulat și profund pentru „sfințirea” copiilor tăi!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...