Articolul precedentVannak-e bálványaink?
  Articolul următorMă pot înfuria?

  Avraam: iubește-ți deplin copilul!

  „Dumnezeu i-a zis: «Ia pe fiul tău […]; du-te în țara Moria și adu-l ardere-de-tot acolo.” (Geneza 22:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Avraam L-a iubit cu toată inima pe Dumnezeu. Apoi a apărut Isaac, mult așteptatul fiu al făgăduinței divine. Și Avraam l-a iubit cu toată inima pe Isaac. Vine însă teribilul moment când Dumnezeu îi cere să îl aducă jertfă, și dragostea deplină față de Dumnezeu intră în coliziune directă cu dragostea deplină față de neprețuitul Isaac. Iar Biblia scrie: „Apoi, Avraam a întins mâna și a luat cuțitul, ca să junghie pe fiul său” (Geneza 22:10). Îl mai iubea Avraam pe Isaac? Cum să faci un asemenea gest?

  Nu avem aici suficient spațiu pentru argumentări și contraargumentări! Este însă loc deplin pentru autocercetare și, de ce nu, pocăință și schimbare!

  Realitatea este că ni se întâmplă adesea, puși fiind să alegem între Dumnezeu și principiile Sale, pe de o parte, și copiii noștri, pe de altă parte, să le dăm întâietate acestora din urmă. Îmi permit să afirm hotărât: niciodată nu îți iubești mai deplin copilul decât atunci când Îl iubești cel mai mult pe Dumnezeu! Aceasta nu este o lecție ușoară, dimpotrivă, dar este o lecție biblică pe care trebuie să o deprindem, tocmai pentru că Îl iubim pe Dumnezeu și ne iubim copiii. Când îmi pun copiii mai presus de Dumnezeu și voia Sa, chiar cu gândul de a-i cruța, eu îi jertfesc, și de fiecare dată când Dumnezeu este cel dintâi și cel mai mare în viața mea, mai presus de propriii mei copii chiar, eu îi conduc pe aceștia spre binecuvântare și viață! Iată un paradox pe care credința nu îl explică în detaliu, ci doar ne cere să-l trăim.

  Tatăl meu obișnuia să împărtășească un citat: „Cel mai bun mod de a-ți iubi copiii, ca tată, este să le iubești mama, pe soția ta.” Parafrazez: „Cel mai bun mod de a-ți iubi copiii, ca mamă sau ca tată, este să Îl iubești, mai mult decât orice altceva, pe Dumnezeu.”

  Doamne, ajută-ne să Te iubim deplin și, astfel, să îi iubim deplin și pe copiii noștri!

  Provocare:

  Cu ajutor divin, elimină un aspect în care Dumnezeu e secundar față de practici discutabile îngăduite copiilor tăi!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...