Articolul precedentVannak-e bálványaink?
  Articolul următorMă pot înfuria?

  Avraam: iubește-ți deplin copilul!

  „Dumnezeu i-a zis: «Ia pe fiul tău […]; du-te în țara Moria și adu-l ardere-de-tot acolo.” (Geneza 22:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Avraam L-a iubit cu toată inima pe Dumnezeu. Apoi a apărut Isaac, mult așteptatul fiu al făgăduinței divine. Și Avraam l-a iubit cu toată inima pe Isaac. Vine însă teribilul moment când Dumnezeu îi cere să îl aducă jertfă, și dragostea deplină față de Dumnezeu intră în coliziune directă cu dragostea deplină față de neprețuitul Isaac. Iar Biblia scrie: „Apoi, Avraam a întins mâna și a luat cuțitul, ca să junghie pe fiul său” (Geneza 22:10). Îl mai iubea Avraam pe Isaac? Cum să faci un asemenea gest?

  Nu avem aici suficient spațiu pentru argumentări și contraargumentări! Este însă loc deplin pentru autocercetare și, de ce nu, pocăință și schimbare!

  Realitatea este că ni se întâmplă adesea, puși fiind să alegem între Dumnezeu și principiile Sale, pe de o parte, și copiii noștri, pe de altă parte, să le dăm întâietate acestora din urmă. Îmi permit să afirm hotărât: niciodată nu îți iubești mai deplin copilul decât atunci când Îl iubești cel mai mult pe Dumnezeu! Aceasta nu este o lecție ușoară, dimpotrivă, dar este o lecție biblică pe care trebuie să o deprindem, tocmai pentru că Îl iubim pe Dumnezeu și ne iubim copiii. Când îmi pun copiii mai presus de Dumnezeu și voia Sa, chiar cu gândul de a-i cruța, eu îi jertfesc, și de fiecare dată când Dumnezeu este cel dintâi și cel mai mare în viața mea, mai presus de propriii mei copii chiar, eu îi conduc pe aceștia spre binecuvântare și viață! Iată un paradox pe care credința nu îl explică în detaliu, ci doar ne cere să-l trăim.

  Tatăl meu obișnuia să împărtășească un citat: „Cel mai bun mod de a-ți iubi copiii, ca tată, este să le iubești mama, pe soția ta.” Parafrazez: „Cel mai bun mod de a-ți iubi copiii, ca mamă sau ca tată, este să Îl iubești, mai mult decât orice altceva, pe Dumnezeu.”

  Doamne, ajută-ne să Te iubim deplin și, astfel, să îi iubim deplin și pe copiii noștri!

  Provocare:

  Cu ajutor divin, elimină un aspect în care Dumnezeu e secundar față de practici discutabile îngăduite copiilor tăi!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Avraam: iubește-ți deplin copilul! - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-ne să Te iubim deplin și, astfel, să îi iubim deplin și pe copiii noștri!

PROVOCARE:
Cu ajutor divin, elimină un aspect în care Dumnezeu e secundar față de practici discutabile îngăduite copiilor tăi!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...