Articolul precedentVannak-e bálványaink?
  Articolul următorMă pot înfuria?

  Avraam: iubește-ți deplin copilul!

  „Dumnezeu i-a zis: «Ia pe fiul tău […]; du-te în țara Moria și adu-l ardere-de-tot acolo.” (Geneza 22:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Avraam L-a iubit cu toată inima pe Dumnezeu. Apoi a apărut Isaac, mult așteptatul fiu al făgăduinței divine. Și Avraam l-a iubit cu toată inima pe Isaac. Vine însă teribilul moment când Dumnezeu îi cere să îl aducă jertfă, și dragostea deplină față de Dumnezeu intră în coliziune directă cu dragostea deplină față de neprețuitul Isaac. Iar Biblia scrie: „Apoi, Avraam a întins mâna și a luat cuțitul, ca să junghie pe fiul său” (Geneza 22:10). Îl mai iubea Avraam pe Isaac? Cum să faci un asemenea gest?

  Nu avem aici suficient spațiu pentru argumentări și contraargumentări! Este însă loc deplin pentru autocercetare și, de ce nu, pocăință și schimbare!

  Realitatea este că ni se întâmplă adesea, puși fiind să alegem între Dumnezeu și principiile Sale, pe de o parte, și copiii noștri, pe de altă parte, să le dăm întâietate acestora din urmă. Îmi permit să afirm hotărât: niciodată nu îți iubești mai deplin copilul decât atunci când Îl iubești cel mai mult pe Dumnezeu! Aceasta nu este o lecție ușoară, dimpotrivă, dar este o lecție biblică pe care trebuie să o deprindem, tocmai pentru că Îl iubim pe Dumnezeu și ne iubim copiii. Când îmi pun copiii mai presus de Dumnezeu și voia Sa, chiar cu gândul de a-i cruța, eu îi jertfesc, și de fiecare dată când Dumnezeu este cel dintâi și cel mai mare în viața mea, mai presus de propriii mei copii chiar, eu îi conduc pe aceștia spre binecuvântare și viață! Iată un paradox pe care credința nu îl explică în detaliu, ci doar ne cere să-l trăim.

  Tatăl meu obișnuia să împărtășească un citat: „Cel mai bun mod de a-ți iubi copiii, ca tată, este să le iubești mama, pe soția ta.” Parafrazez: „Cel mai bun mod de a-ți iubi copiii, ca mamă sau ca tată, este să Îl iubești, mai mult decât orice altceva, pe Dumnezeu.”

  Doamne, ajută-ne să Te iubim deplin și, astfel, să îi iubim deplin și pe copiii noștri!

  Provocare:

  Cu ajutor divin, elimină un aspect în care Dumnezeu e secundar față de practici discutabile îngăduite copiilor tăi!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Avraam: iubește-ți deplin copilul! - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-ne să Te iubim deplin și, astfel, să îi iubim deplin și pe copiii noștri! PROVOCARE: Cu ajutor divin, elimină un aspect în care Dumnezeu e secundar față de practici discutabile îngăduite copiilor tăi!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...