Articolul precedentÖnvizsgáló kérdések
  Articolul următorCând nu iertăm

  Dumnezeu: iubire și iertare

  „Când era încă departe, tatăl său l-a văzut și i s-a făcut milă de el, a alergat de a căzut pe grumazul lui și l-a sărutat mult.” (Luca 15:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Nu e deloc greu să descrii atitudinea egoistă și josnică, lipsită de dragoste și respect, pe care o manifestă fiul față de tatăl său în pilda rostită de Isus. În schimb, te copleșește iar și iar bunătatea, răbdarea, speranța și mai presus de toate dragostea de care dă dovadă tatăl din povestire.

  Momentul în care, deși se întoarce ca o epavă, fiul risipitor este așteptat și primit cu dragoste și dor, cu bucurie și entuziasm tocmai de părintele pe care îl rănise atât de profund este înălțător și sublim.

  Este greu să îți calci în picioare propria dreptate, mai ales în momente care probează consistent că celălalt este cel care a greșit! Tatăl nu pretinde scuze sau vreo altă satisfacție morală din partea spăsitului său fiu. El îl așteaptă, de aceea îl vede și îl recunoaște de departe, încalcă toate convențiile despre demnitate ale timpului și locului alergându-i în întâmpinare, îmbrățișându-l și, deși fiul său încă duhnește a porci, sărutându-l iubitor.

  Așa ne tratează Dumnezeu pe noi, păcătoșii! „Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl” (1 Ioan 3:1)?

  Dar noi? Cum ne tratăm unii pe alții? Cum îi tratăm pe copiii noștri care au ales greșit și ne-au rănit atât de tare? Adesea ne vedem doar pe noi: noi am fost făcuți de rușine, sentimentele noastre au fost desconsiderate, investiția noastră în copii este neapreciată, noi așteptăm o reparație morală…

  Când copilul tău se răzvrătește și pleacă „în lume”, ce faci? Îl dezmoștenești? Când nu îți împărtășește valorile spirituale, cum reacționezi? Te lepezi de el?

  Singurul răspuns biblic, singurul răspuns „după chipul și asemănarea” caracterului divin este acela de a ierta, a iubi necondiționat. Poate cu lacrimi, sigur cu multă rugăciune…

  Ajută-mă, Doamne, să trec peste rănile și dezamăgirile mele și dă-mi tărie să iert și să iubesc deplin!

  Provocare:

  Ia legătura cu copilul tău înstrăinat de Domnul și asigură-l, încă o dată, că îl vei iubi și aștepta mereu, așa ca Tatăl ceresc!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Dumnezeu: iubire și iertare - Devoțional zilnic. Ajută-mă, Doamne, să trec peste rănile și dezamăgirile mele și dă-mi tărie să iert și să iubesc deplin! PROVOCARE: Ia legătura cu copilul tău înstrăinat de Domnul și asigură-l, încă o dată, că îl vei iubi și aștepta mereu, așa ca Tatăl ceresc!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...