Articolul precedentÖnvizsgáló kérdések
  Articolul următorCând nu iertăm

  Dumnezeu: iubire și iertare

  „Când era încă departe, tatăl său l-a văzut și i s-a făcut milă de el, a alergat de a căzut pe grumazul lui și l-a sărutat mult.” (Luca 15:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Nu e deloc greu să descrii atitudinea egoistă și josnică, lipsită de dragoste și respect, pe care o manifestă fiul față de tatăl său în pilda rostită de Isus. În schimb, te copleșește iar și iar bunătatea, răbdarea, speranța și mai presus de toate dragostea de care dă dovadă tatăl din povestire.

  Momentul în care, deși se întoarce ca o epavă, fiul risipitor este așteptat și primit cu dragoste și dor, cu bucurie și entuziasm tocmai de părintele pe care îl rănise atât de profund este înălțător și sublim.

  Este greu să îți calci în picioare propria dreptate, mai ales în momente care probează consistent că celălalt este cel care a greșit! Tatăl nu pretinde scuze sau vreo altă satisfacție morală din partea spăsitului său fiu. El îl așteaptă, de aceea îl vede și îl recunoaște de departe, încalcă toate convențiile despre demnitate ale timpului și locului alergându-i în întâmpinare, îmbrățișându-l și, deși fiul său încă duhnește a porci, sărutându-l iubitor.

  Așa ne tratează Dumnezeu pe noi, păcătoșii! „Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl” (1 Ioan 3:1)?

  Dar noi? Cum ne tratăm unii pe alții? Cum îi tratăm pe copiii noștri care au ales greșit și ne-au rănit atât de tare? Adesea ne vedem doar pe noi: noi am fost făcuți de rușine, sentimentele noastre au fost desconsiderate, investiția noastră în copii este neapreciată, noi așteptăm o reparație morală…

  Când copilul tău se răzvrătește și pleacă „în lume”, ce faci? Îl dezmoștenești? Când nu îți împărtășește valorile spirituale, cum reacționezi? Te lepezi de el?

  Singurul răspuns biblic, singurul răspuns „după chipul și asemănarea” caracterului divin este acela de a ierta, a iubi necondiționat. Poate cu lacrimi, sigur cu multă rugăciune…

  Ajută-mă, Doamne, să trec peste rănile și dezamăgirile mele și dă-mi tărie să iert și să iubesc deplin!

  Provocare:

  Ia legătura cu copilul tău înstrăinat de Domnul și asigură-l, încă o dată, că îl vei iubi și aștepta mereu, așa ca Tatăl ceresc!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Dumnezeu: iubire și iertare - Devoțional zilnic. Ajută-mă, Doamne, să trec peste rănile și dezamăgirile mele și dă-mi tărie să iert și să iubesc deplin!

PROVOCARE:
Ia legătura cu copilul tău înstrăinat de Domnul și asigură-l, încă o dată, că îl vei iubi și aștepta mereu, așa ca Tatăl ceresc!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...