Articolul precedentLegyetek készen!
  Articolul următorCând înţelegem greşit lucrurile

  Iochebed: influența mamei

  „Prin credință Moise, când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon, ci a vrut mai bine să sufere împreună cu poporul lui Dumnezeu decât să se bucure de plăcerile de o clipă ale păcatului.” (Evrei 11:24,25)

  Ascultă ediția audio aici.

  Îți poți imagina teribila tulburare sufletească a lui Iochebed? Bebelușul ei fusese condamnat la moarte încă dinainte de a se naște! Trebuia să fie înghițit de apele Nilului! A privit la copil ca la lumina ochilor ei și… a decis că nu poate face una ca asta. Cu eforturi uriașe, prin implicarea tuturor membrilor familiei, copilul a fost ascuns vreme de trei luni. Mai mult nu s-a putut. Ultimul gest de grijă al mamei sale iubitoare a fost să pregătească o cutie care să plutească pe apele fluviului, încredințând de acum copilul doar ocrotirii divine.

  Știm cu toții maniera spectaculoasă în care Dumnezeu a lucrat, onorând dedicarea acestei mame: copilul a trăit, având-o ca doică pe însăși mama lui, și a ajuns chiar în palatul regal!

  Iar această mamă responsabilă și îndatoritoare s-a pus la dispoziția lui Dumnezeu, educându-l atât de bine pe fiul ei, încât, pe baza credinței așezate în inima lui, „când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon”.

  Ce orizonturi îndepărtate poate atinge influența unui mame credincioase în colaborare cu deschiderea copilului ei către Dumnezeu și valorile Sale! O femeie simplă, care are la dispoziție un timp limitat pentru creșterea fiului ei, are un impact atât de mare în viața acestuia, încât nici puterea, nici faima, nici luxul, nici plăcerea păcătoasă, toate disponibile la palat, nu îl pot îndepărta de lângă moștenirea spirituală oferită de ea!

  Ellen White scria: „Mama este agentul lui Dumnezeu pentru creștinarea familiei ei. Ea trebuie să exemplifice religia biblică” (CA, p. 196).

  Stimată mamă creștină, pasajul acesta este despre tine! Dumnezeu are nevoie, în planul Său de salvare, ca tu să fii azi asemenea lui Iochebed.

  Doamne, dă-mi har și călăuzire de la Tine să îmi cresc copiii pentru viața veșnică!

  Provocare:

  „Este cu neputință de estimat influența unei mame care se roagă” (CA, p. 225). Deci roagă-te fierbinte și constant pentru copiii tăi!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Iochebed: influența mamei - Devoțional zilnic. Doamne, dă-mi har și călăuzire de la Tine să îmi cresc copiii pentru viața veșnică! PROVOCARE: „Este cu neputință de estimat influența unei mame care se roagă” (CA, p. 225). Deci roagă-te fierbinte și constant pentru copiii tăi!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...