Articolul precedentLegyetek készen!
  Articolul următorCând înţelegem greşit lucrurile

  Iochebed: influența mamei

  „Prin credință Moise, când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon, ci a vrut mai bine să sufere împreună cu poporul lui Dumnezeu decât să se bucure de plăcerile de o clipă ale păcatului.” (Evrei 11:24,25)

  Ascultă ediția audio aici.

  Îți poți imagina teribila tulburare sufletească a lui Iochebed? Bebelușul ei fusese condamnat la moarte încă dinainte de a se naște! Trebuia să fie înghițit de apele Nilului! A privit la copil ca la lumina ochilor ei și… a decis că nu poate face una ca asta. Cu eforturi uriașe, prin implicarea tuturor membrilor familiei, copilul a fost ascuns vreme de trei luni. Mai mult nu s-a putut. Ultimul gest de grijă al mamei sale iubitoare a fost să pregătească o cutie care să plutească pe apele fluviului, încredințând de acum copilul doar ocrotirii divine.

  Știm cu toții maniera spectaculoasă în care Dumnezeu a lucrat, onorând dedicarea acestei mame: copilul a trăit, având-o ca doică pe însăși mama lui, și a ajuns chiar în palatul regal!

  Iar această mamă responsabilă și îndatoritoare s-a pus la dispoziția lui Dumnezeu, educându-l atât de bine pe fiul ei, încât, pe baza credinței așezate în inima lui, „când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon”.

  Ce orizonturi îndepărtate poate atinge influența unui mame credincioase în colaborare cu deschiderea copilului ei către Dumnezeu și valorile Sale! O femeie simplă, care are la dispoziție un timp limitat pentru creșterea fiului ei, are un impact atât de mare în viața acestuia, încât nici puterea, nici faima, nici luxul, nici plăcerea păcătoasă, toate disponibile la palat, nu îl pot îndepărta de lângă moștenirea spirituală oferită de ea!

  Ellen White scria: „Mama este agentul lui Dumnezeu pentru creștinarea familiei ei. Ea trebuie să exemplifice religia biblică” (CA, p. 196).

  Stimată mamă creștină, pasajul acesta este despre tine! Dumnezeu are nevoie, în planul Său de salvare, ca tu să fii azi asemenea lui Iochebed.

  Doamne, dă-mi har și călăuzire de la Tine să îmi cresc copiii pentru viața veșnică!

  Provocare:

  „Este cu neputință de estimat influența unei mame care se roagă” (CA, p. 225). Deci roagă-te fierbinte și constant pentru copiii tăi!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Iochebed: influența mamei - Devoțional zilnic. Doamne, dă-mi har și călăuzire de la Tine să îmi cresc copiii pentru viața veșnică!

PROVOCARE:
„Este cu neputință de estimat influența unei mame care se roagă” (CA, p. 225). Deci roagă-te fierbinte și constant pentru copiii tăi!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...