Articolul precedentLegyetek készen!
  Articolul următorCând înţelegem greşit lucrurile

  Iochebed: influența mamei

  „Prin credință Moise, când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon, ci a vrut mai bine să sufere împreună cu poporul lui Dumnezeu decât să se bucure de plăcerile de o clipă ale păcatului.” (Evrei 11:24,25)

  Ascultă ediția audio aici.

  Îți poți imagina teribila tulburare sufletească a lui Iochebed? Bebelușul ei fusese condamnat la moarte încă dinainte de a se naște! Trebuia să fie înghițit de apele Nilului! A privit la copil ca la lumina ochilor ei și… a decis că nu poate face una ca asta. Cu eforturi uriașe, prin implicarea tuturor membrilor familiei, copilul a fost ascuns vreme de trei luni. Mai mult nu s-a putut. Ultimul gest de grijă al mamei sale iubitoare a fost să pregătească o cutie care să plutească pe apele fluviului, încredințând de acum copilul doar ocrotirii divine.

  Știm cu toții maniera spectaculoasă în care Dumnezeu a lucrat, onorând dedicarea acestei mame: copilul a trăit, având-o ca doică pe însăși mama lui, și a ajuns chiar în palatul regal!

  Iar această mamă responsabilă și îndatoritoare s-a pus la dispoziția lui Dumnezeu, educându-l atât de bine pe fiul ei, încât, pe baza credinței așezate în inima lui, „când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon”.

  Ce orizonturi îndepărtate poate atinge influența unui mame credincioase în colaborare cu deschiderea copilului ei către Dumnezeu și valorile Sale! O femeie simplă, care are la dispoziție un timp limitat pentru creșterea fiului ei, are un impact atât de mare în viața acestuia, încât nici puterea, nici faima, nici luxul, nici plăcerea păcătoasă, toate disponibile la palat, nu îl pot îndepărta de lângă moștenirea spirituală oferită de ea!

  Ellen White scria: „Mama este agentul lui Dumnezeu pentru creștinarea familiei ei. Ea trebuie să exemplifice religia biblică” (CA, p. 196).

  Stimată mamă creștină, pasajul acesta este despre tine! Dumnezeu are nevoie, în planul Său de salvare, ca tu să fii azi asemenea lui Iochebed.

  Doamne, dă-mi har și călăuzire de la Tine să îmi cresc copiii pentru viața veșnică!

  Provocare:

  „Este cu neputință de estimat influența unei mame care se roagă” (CA, p. 225). Deci roagă-te fierbinte și constant pentru copiii tăi!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...