Articolul precedentNe kételkedjünk!
  Articolul următorGura slobodă scufundă corăbii

  Saul: când înstrăinarea ta de Domnul îți distruge familia

  „Filistenii au urmărit pe Saul și pe fiii lui și au ucis pe Ionatan, Abinadab și Malchișua, fiii lui Saul.” (1 Samuel 31:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ionatan a fost mereu unul dintre eroii mei biblici preferați. Îl percep ca pe un simbol al loialității, al altruismului și al prieteniei devotate. Un caracter nobil.

  Mă doare acest verset al Bibliei. De ce acest sfârșit pentru Ionatan și frații săi? Nu am răspuns la această întrebare, așa că rețin și această mică durere sufletească, alături de altele, spre a primi răspuns când Îl vom întâlni pe Domnul.

  Privesc însă la Saul și nu pot să nu constat că el este artizanul destinului familiei sale. Nu îl acuz, ci îl plâng, mai ales gândindu-mă că, potrivit succesiunii evenimentelor biblice, a fost în postura teribilă de a asista la moartea fiilor săi.

  Ce-o fi gândit Saul în acele momente? Cât l-o fi durut eșecul lui ca rege, ca tată? Cum o fi deplâns loialitatea vitejilor săi fii care nu l-au părăsit, ci au ales să stea lângă el până la moarte? I-o fi părut rău de alegerile sale greșite, care l-au distrus nu doar pe el, ci și pe copiii lui?

  Dragi părinți, noi suntem, într-o mare măsură, artizanii destinului familiilor noastre. Credincioșia noastră se va răsfrânge benefic asupra familiilor noastre, iar înstrăinarea sau chiar răzvrătirea noastră față de Dumnezeu îi va aduce în situații riscante, periculoase pe cei dragi. Consecințele alegerilor mele greșite nu mă vor afecta doar pe mine, ci și pe copiii mei, pe cei pe care îi iubesc. Simțiți responsabilitatea acestui gând?

  Când renunțați la rugăciunea personală și de familie, când decideți să nu mai frecventați ora Școlii de Sabat, când exprimați necredință în Dumnezeu de față cu copilul vostru, când încălcați cu bună știință principiile biblice și desconsiderați valorile creștine, adventiste, ce viitor le construiți copiilor voștri?

  Doamne, Îți cer iertare pentru alegerile mele greșite, care îi ating și pe copiii mei!

  Provocare:

  Cercetează-te atent și schimbă cel puțin un aspect din viața ta în care forța exemplului tău negativ îți afectează copiii!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Saul: când înstrăinarea ta de Domnul îți distruge familia - Devoțional zilnic. Doamne, Îți cer iertare pentru alegerile mele greșite, care îi ating și pe copiii mei!

PROVOCARE:
Cercetează-te atent și schimbă cel puțin un aspect din viața ta în care forța exemplului tău negativ îți afectează copiii!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...