Mama fiilor lui Zebedei: când abordez greșit promovarea copilului meu

  „Poruncește […] ca, în Împărăția Ta, acești doi fii ai mei să șadă unul la dreapta și altul la stânga Ta.” (Matei 20:21)

  Ascultă ediția audio aici.

  Orice părinte își iubește copilul și este dispus să facă eforturi pentru a-l ajuta în viață. Din acest punct de vedere, cred că dorința mamei fiilor lui Zebedei de a-și vedea fiii la loc de cinste alături de Isus este legitimă. Dar, din păcate, mama aceasta alege să intre într-o zonă periculoasă, străină spiritului Mântuitorului. Considerând că sprijinul oferit cauzei lui Isus până în acel moment o recomandă, motivată, cel mai probabil, de frustrările fiilor ei, care vor fi povestit despre disputele frecvente pe tema aceluia care avea să fie cel mai mare în Împărăție, ea vine cu tupeu la Isus și Îi cere o favoare, pune o „pilă” pentru fiii ei, considerându-i legitimați să „ia fața” concurenței.

  Am întâlnit – și din păcate nu de puține ori – părinți foarte preocupați să-și evidențieze copiii. Cu sau fără prea mult talent, copilul acela trebuie să cânte mereu, mai ales la festivități, trebuie să recite, trebuie să ofere buchetul cu flori… Atenție! Susțin întru totul implicarea copiilor în slujirea bisericii. Dar niciodată în spirit concurențial! Niciodată nu este legitim să te folosești de relații, influență, statutul de sponsor sau orice altceva pentru a-ți promova copilul în detrimentul altor copii, mai talentați sau mai lipsiți de talent decât copilul tău.

  „Nu știți ce cereți”, spune Isus, pentru toți (Matei 20:22). Împărăția lui Dumnezeu nu se poate construi în spirit egoist, în dorință de afirmare și înălțare de sine. Nici măcar atunci când, nejustificat, cei din jurul nostru nu ne apreciază suficient copiii. Ajută-l pe copil să fie mereu dispus să slujească, dar niciodată competitiv, niciodată dornic de afirmare! Nu-i oferi „scurtături”; îi vei face rău, nu bine. Alături de el, fă totul nu pentru consolidarea sinelui, ci pentru slava lui Hristos!

  Doamne, eliberează-ne, prin puterea Duhului Tău, din robia sinelui!

  Provocare:

  Dezvoltați, tu și copilul tău, un spirit de colaborare, nu de competiție!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...