Mama fiilor lui Zebedei: când abordez greșit promovarea copilului meu

  „Poruncește […] ca, în Împărăția Ta, acești doi fii ai mei să șadă unul la dreapta și altul la stânga Ta.” (Matei 20:21)

  Ascultă ediția audio aici.

  Orice părinte își iubește copilul și este dispus să facă eforturi pentru a-l ajuta în viață. Din acest punct de vedere, cred că dorința mamei fiilor lui Zebedei de a-și vedea fiii la loc de cinste alături de Isus este legitimă. Dar, din păcate, mama aceasta alege să intre într-o zonă periculoasă, străină spiritului Mântuitorului. Considerând că sprijinul oferit cauzei lui Isus până în acel moment o recomandă, motivată, cel mai probabil, de frustrările fiilor ei, care vor fi povestit despre disputele frecvente pe tema aceluia care avea să fie cel mai mare în Împărăție, ea vine cu tupeu la Isus și Îi cere o favoare, pune o „pilă” pentru fiii ei, considerându-i legitimați să „ia fața” concurenței.

  Am întâlnit – și din păcate nu de puține ori – părinți foarte preocupați să-și evidențieze copiii. Cu sau fără prea mult talent, copilul acela trebuie să cânte mereu, mai ales la festivități, trebuie să recite, trebuie să ofere buchetul cu flori… Atenție! Susțin întru totul implicarea copiilor în slujirea bisericii. Dar niciodată în spirit concurențial! Niciodată nu este legitim să te folosești de relații, influență, statutul de sponsor sau orice altceva pentru a-ți promova copilul în detrimentul altor copii, mai talentați sau mai lipsiți de talent decât copilul tău.

  „Nu știți ce cereți”, spune Isus, pentru toți (Matei 20:22). Împărăția lui Dumnezeu nu se poate construi în spirit egoist, în dorință de afirmare și înălțare de sine. Nici măcar atunci când, nejustificat, cei din jurul nostru nu ne apreciază suficient copiii. Ajută-l pe copil să fie mereu dispus să slujească, dar niciodată competitiv, niciodată dornic de afirmare! Nu-i oferi „scurtături”; îi vei face rău, nu bine. Alături de el, fă totul nu pentru consolidarea sinelui, ci pentru slava lui Hristos!

  Doamne, eliberează-ne, prin puterea Duhului Tău, din robia sinelui!

  Provocare:

  Dezvoltați, tu și copilul tău, un spirit de colaborare, nu de competiție!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Mama fiilor lui Zebedei: când abordez greșit promovarea copilului meu - Devoțional zilnic. Doamne, eliberează-ne, prin puterea Duhului Tău, din robia sinelui!

PROVOCARE:
Dezvoltați, tu și copilul tău, un spirit de colaborare, nu de competiție!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...