Articolul precedentBölcsek vagyunk, vagy oktalanok?
  Articolul următorMoştenirea lui lahve

  Ahaz: părintele care „își trece copilul prin foc”

  „[Ahaz] n-a făcut ce este plăcut înaintea Domnului Dumnezeului său, cum făcuse tatăl său David. Ci a umblat în calea împăraților lui Israel și chiar a trecut pe fiul său prin foc, după urâciunile neamurilor pe care le izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.” (2 Împărați 16:2,3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Istoria îl reține pe Ahaz drept regele care a făcut din Regatul Iuda vasalul Asiriei. Tot el a preluat și a instalat modelul de închinare asirian, oprind practic, la nivel oficial, închinarea la Iehova în regatul său.

  Totuși, cel dintâi aspect pe care Biblia îl înfierează în dreptul acestui rege nedemn are de-a face cu familia sa: și-a trecut fiul prin foc, adică l-a jertfit zeilor păgâni. Un episod oribil, revoltător, mai ales în dreptul liderului poporului lui Dumnezeu!

  Se evidențiază încă o dată o realitate cumplită: nu există limită a decăderii unui om care, deși cunoaște lumina adevărului, o disprețuiește și o respinge.

  E oare posibil ca, deși aparținem nominal poporului lui Dumnezeu, să intrăm în declin spiritual și să comitem fapte cumplit de vinovate față de propriii noștri copii? Nu că vreunul dintre părinții creștini de astăzi și-ar trece, la propriu, copilul prin foc, dar ce facem, de fapt, când ne abandonăm copiii în brațele device-urilor care îi leagă de atât de multe influențe morale corupte prin internet, prin jocurile, muzica și filmele pe care ei le consumă nefiltrat? Ce li se întâmplă atunci când îi abandonăm unui anturaj lipsit de valori, fie în mediul virtual, pe rețelele de socializare, fie în „gașca” din cartier? Ce le facem copiilor noștri când, scuzându-ne iresponsabil și superficial, nici măcar nu ne mai sinchisim să îi ducem la biserică la Școala de Sabat pentru copii, la grupele de Licurici sau de Exploratori, deși ei și-ar dori aceasta?

  Când nu ne achităm de responsabilitățile spirituale care ne revin față de ei, nu facem altceva decât să ne „trecem copiii prin foc” într-o manieră vinovată!

  Ferește-ne, Doamne, să fim pricini de păcătuire pentru copiii noștri!

  Provocare:

  Investește în transformarea spirituală a copilului tău!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...