Articolul precedentBölcsek vagyunk, vagy oktalanok?
  Articolul următorMoştenirea lui lahve

  Ahaz: părintele care „își trece copilul prin foc”

  „[Ahaz] n-a făcut ce este plăcut înaintea Domnului Dumnezeului său, cum făcuse tatăl său David. Ci a umblat în calea împăraților lui Israel și chiar a trecut pe fiul său prin foc, după urâciunile neamurilor pe care le izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.” (2 Împărați 16:2,3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Istoria îl reține pe Ahaz drept regele care a făcut din Regatul Iuda vasalul Asiriei. Tot el a preluat și a instalat modelul de închinare asirian, oprind practic, la nivel oficial, închinarea la Iehova în regatul său.

  Totuși, cel dintâi aspect pe care Biblia îl înfierează în dreptul acestui rege nedemn are de-a face cu familia sa: și-a trecut fiul prin foc, adică l-a jertfit zeilor păgâni. Un episod oribil, revoltător, mai ales în dreptul liderului poporului lui Dumnezeu!

  Se evidențiază încă o dată o realitate cumplită: nu există limită a decăderii unui om care, deși cunoaște lumina adevărului, o disprețuiește și o respinge.

  E oare posibil ca, deși aparținem nominal poporului lui Dumnezeu, să intrăm în declin spiritual și să comitem fapte cumplit de vinovate față de propriii noștri copii? Nu că vreunul dintre părinții creștini de astăzi și-ar trece, la propriu, copilul prin foc, dar ce facem, de fapt, când ne abandonăm copiii în brațele device-urilor care îi leagă de atât de multe influențe morale corupte prin internet, prin jocurile, muzica și filmele pe care ei le consumă nefiltrat? Ce li se întâmplă atunci când îi abandonăm unui anturaj lipsit de valori, fie în mediul virtual, pe rețelele de socializare, fie în „gașca” din cartier? Ce le facem copiilor noștri când, scuzându-ne iresponsabil și superficial, nici măcar nu ne mai sinchisim să îi ducem la biserică la Școala de Sabat pentru copii, la grupele de Licurici sau de Exploratori, deși ei și-ar dori aceasta?

  Când nu ne achităm de responsabilitățile spirituale care ne revin față de ei, nu facem altceva decât să ne „trecem copiii prin foc” într-o manieră vinovată!

  Ferește-ne, Doamne, să fim pricini de păcătuire pentru copiii noștri!

  Provocare:

  Investește în transformarea spirituală a copilului tău!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Ahaz: părintele care „își trece copilul prin foc” - Devoțional zilnic. Ferește-ne, Doamne, să fim pricini de păcătuire pentru copiii noștri! PROVOCARE: Investește în transformarea spirituală a copilului tău!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...