Articolul precedentBölcsek vagyunk, vagy oktalanok?
  Articolul următorMoştenirea lui lahve

  Ahaz: părintele care „își trece copilul prin foc”

  „[Ahaz] n-a făcut ce este plăcut înaintea Domnului Dumnezeului său, cum făcuse tatăl său David. Ci a umblat în calea împăraților lui Israel și chiar a trecut pe fiul său prin foc, după urâciunile neamurilor pe care le izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.” (2 Împărați 16:2,3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Istoria îl reține pe Ahaz drept regele care a făcut din Regatul Iuda vasalul Asiriei. Tot el a preluat și a instalat modelul de închinare asirian, oprind practic, la nivel oficial, închinarea la Iehova în regatul său.

  Totuși, cel dintâi aspect pe care Biblia îl înfierează în dreptul acestui rege nedemn are de-a face cu familia sa: și-a trecut fiul prin foc, adică l-a jertfit zeilor păgâni. Un episod oribil, revoltător, mai ales în dreptul liderului poporului lui Dumnezeu!

  Se evidențiază încă o dată o realitate cumplită: nu există limită a decăderii unui om care, deși cunoaște lumina adevărului, o disprețuiește și o respinge.

  E oare posibil ca, deși aparținem nominal poporului lui Dumnezeu, să intrăm în declin spiritual și să comitem fapte cumplit de vinovate față de propriii noștri copii? Nu că vreunul dintre părinții creștini de astăzi și-ar trece, la propriu, copilul prin foc, dar ce facem, de fapt, când ne abandonăm copiii în brațele device-urilor care îi leagă de atât de multe influențe morale corupte prin internet, prin jocurile, muzica și filmele pe care ei le consumă nefiltrat? Ce li se întâmplă atunci când îi abandonăm unui anturaj lipsit de valori, fie în mediul virtual, pe rețelele de socializare, fie în „gașca” din cartier? Ce le facem copiilor noștri când, scuzându-ne iresponsabil și superficial, nici măcar nu ne mai sinchisim să îi ducem la biserică la Școala de Sabat pentru copii, la grupele de Licurici sau de Exploratori, deși ei și-ar dori aceasta?

  Când nu ne achităm de responsabilitățile spirituale care ne revin față de ei, nu facem altceva decât să ne „trecem copiii prin foc” într-o manieră vinovată!

  Ferește-ne, Doamne, să fim pricini de păcătuire pentru copiii noștri!

  Provocare:

  Investește în transformarea spirituală a copilului tău!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Ahaz: părintele care „își trece copilul prin foc” - Devoțional zilnic. Ferește-ne, Doamne, să fim pricini de păcătuire pentru copiii noștri!

PROVOCARE:
Investește în transformarea spirituală a copilului tău!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...