Articolul precedentMindvégig állhatatosan
  Articolul următorUrmele învăţătorului

  David

  „David a zis lui Saul: «Nimeni să nu-și piardă nădejdea din pricina filisteanului acestuia! Robul tău va merge să se bată cu el.»” (1 Samuel 17:32)

  Ascultă ediția audio aici.

  Tânărul David este trimis pe câmpul de luptă ca să le ducă provizii fraților săi. Când ajunge acolo, fratele său Eliab îl întâmpină cu invidie și răceală: „Îți cunosc eu mândria și răutatea inimii tale. Te-ai coborât ca să vezi lupta” (1 Samuel 17:28). Mi-l imaginez pe tânărul David: „Care luptă? Tot ce văd e un popor care nu face nimic, o armată demoralizată, un Saul fără soluții. Aș fi dorit să văd o luptă. În schimb, tot ce văd e un Israel așezat în linii de bătaie și foarte organizat. Dar faptul că ești foarte organizat nu înseamnă că vei fi neapărat biruitor.”

  Planurile multianuale, strategiile meșteșugit alcătuite îți pot oferi doar impresia că te afli în luptă. Adevărata victorie vine din simplitate, când un singur om își asumă responsabilitatea preluării inițiativei. Mereu vor exista două tipuri de mentalități. Cei care creează și cei care comentează. Mentalitatea lui Eliab e împărtășită de oamenii care pierd vremea în discuții nesfârșite, comentând și criticând ce fac alții. Mentalitatea tânărului David le aparține oamenilor de acțiune, care ies în evidență în situații de forță majoră. Oamenilor credincioși care pun la lucru puterile pe care li le-a dat Dumnezeu.

  „[În aceste zile din urmă] este nevoie de oameni pregătiți oricând să acționeze, care sunt sinceri în dragostea lor pentru adevăr și dornici să lucreze chiar cu prețul sacrificiului, dacă pot să contribuie la înaintarea cauzei lui Dumnezeu și la salvarea sufletelor prețioase. […] Ei trebuie să fie dispuși să iasă afară din tabără, să sufere ocara și să poarte poveri ca niște buni soldați ai lui Hristos. Aceștia vor purta crucea lui Hristos fără să se plângă, fără să se vaite sau să fie nemulțumiți și vor avea răbdare în strâmtorări” (3MB, p. 370).

  Doamne, ajută-mă să observ ocaziile de slujire pe care cu generozitate mi le scoți în cale!

  Provocare:

  Caută astăzi pe cineva care are o problemă și ajută-l să o rezolve! Fii un om de acțiune!

  Andrei Borz
  Conferința Transilvania de Sud

  David - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să observ ocaziile de slujire pe care cu generozitate mi le scoți în cale!

PROVOCARE:
Caută astăzi pe cineva care are o problemă și ajută-l să o rezolve! Fii un om de acțiune!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...