Articolul precedentMindvégig állhatatosan
  Articolul următorUrmele învăţătorului

  David

  „David a zis lui Saul: «Nimeni să nu-și piardă nădejdea din pricina filisteanului acestuia! Robul tău va merge să se bată cu el.»” (1 Samuel 17:32)

  Ascultă ediția audio aici.

  Tânărul David este trimis pe câmpul de luptă ca să le ducă provizii fraților săi. Când ajunge acolo, fratele său Eliab îl întâmpină cu invidie și răceală: „Îți cunosc eu mândria și răutatea inimii tale. Te-ai coborât ca să vezi lupta” (1 Samuel 17:28). Mi-l imaginez pe tânărul David: „Care luptă? Tot ce văd e un popor care nu face nimic, o armată demoralizată, un Saul fără soluții. Aș fi dorit să văd o luptă. În schimb, tot ce văd e un Israel așezat în linii de bătaie și foarte organizat. Dar faptul că ești foarte organizat nu înseamnă că vei fi neapărat biruitor.”

  Planurile multianuale, strategiile meșteșugit alcătuite îți pot oferi doar impresia că te afli în luptă. Adevărata victorie vine din simplitate, când un singur om își asumă responsabilitatea preluării inițiativei. Mereu vor exista două tipuri de mentalități. Cei care creează și cei care comentează. Mentalitatea lui Eliab e împărtășită de oamenii care pierd vremea în discuții nesfârșite, comentând și criticând ce fac alții. Mentalitatea tânărului David le aparține oamenilor de acțiune, care ies în evidență în situații de forță majoră. Oamenilor credincioși care pun la lucru puterile pe care li le-a dat Dumnezeu.

  „[În aceste zile din urmă] este nevoie de oameni pregătiți oricând să acționeze, care sunt sinceri în dragostea lor pentru adevăr și dornici să lucreze chiar cu prețul sacrificiului, dacă pot să contribuie la înaintarea cauzei lui Dumnezeu și la salvarea sufletelor prețioase. […] Ei trebuie să fie dispuși să iasă afară din tabără, să sufere ocara și să poarte poveri ca niște buni soldați ai lui Hristos. Aceștia vor purta crucea lui Hristos fără să se plângă, fără să se vaite sau să fie nemulțumiți și vor avea răbdare în strâmtorări” (3MB, p. 370).

  Doamne, ajută-mă să observ ocaziile de slujire pe care cu generozitate mi le scoți în cale!

  Provocare:

  Caută astăzi pe cineva care are o problemă și ajută-l să o rezolve! Fii un om de acțiune!

  Andrei Borz
  Conferința Transilvania de Sud

  David - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să observ ocaziile de slujire pe care cu generozitate mi le scoți în cale! PROVOCARE: Caută astăzi pe cineva care are o problemă și ajută-l să o rezolve! Fii un om de acțiune!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Publicate astăzi

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?