Articolul precedentEgyetlen biztonságunk
  Articolul următorReconcilierea

  Copilul Isus

  „Și Isus creștea în înțelepciune, în statură și era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.” (Luca 2:52)

  Ascultă ediția audio aici.

  În perioada când țineam la Istanbul o serie de studii biblice despre persoana Domnului Isus adresate unui grup de musulmani, am întâlnit o doamnă originară din Armenia. La finalul unei prezentări, m-a luat deoparte și mi-a spus tranșant:

  — Isus nu va ajunge niciodată să fie ca Mahomed. E adevărat că Isus a vorbit cu înțelepciune, dar și Mahomed a fost înțelept. Isus a avut discipoli, dar și Mahomed a avut. Isus a suferit, dar și Mahomed a suferit. Într-un singur aspect Isus nu poate fi luat ca exemplu: El nu a avut o familie, în timp ce profetul Mahomed a avut una chiar numeroasă, pe care a iubit-o până la finalul vieții.

  Chiar dacă nu a fost niciodată căsătorit, Domnul Isus s-a născut într-o familie numeroasă din Orientul Mijlociu. Nu cred că își închipuie cineva că viața lui Isus a fost așa cum o zugrăvește Murillo în tablourile sale: cu Maria în exaltare, cu un Iosif extrem de fericit și cu mieii stând cuminți alături. Nu a fost deloc așa. Chiar dacă există puține informații istorice despre copilăria Sa, știm că nu a fost deloc ușor pentru El să facă parte dintr-o familie gălăgioasă, în care frații Săi vitregi trăgeau fiecare în altă direcție decât El. Devenind membru al familiei omenești, Satana știa că Isus va deveni mult mai vulnerabil decât dacă ar fi locuit singur într-o peșteră, chemând de acolo oamenii la mântuire. Dacă reușea să-L facă pe Isus să se enerveze pe frații Lui, să vorbească urât cu mama sau cu tatăl Său, atunci omenirea ar fi fost pierdută pentru totdeauna. Exemplul lui Isus ne arată că în familia noastră nu vom câștiga biruința fără eforturi considerabile. Chiar dacă au existat conflicte, la final frații Lui vitregi au urmat calea Lui. Mama Lui a fost cu El până la capăt. I-a câștigat pe toți nu prin amenințări, nu bătând cu pumnul în masă. Avem multe de învățat de la copilul Isus, în special faptul că, prin răbdare și tăcere sfântă, vom cuceri familiile noastre. Câtă vreme nu ne poate face să fim copleșiți de supărare, Satana nu ne poate înfrânge.

  Doamne, dă-mi astăzi blândețea și bunătatea Domnului Isus, cu care să fac mai frumoasă viața celor de lângă mine!

  Provocare:

  Roagă-L pe Dumnezeu să îți dea putere să te porți amabil și curtenitor cu toți cei din familia ta!

  Andrei Borz
  Conferința Transilvania de Sud

  Copilul Isus - Devoțional zilnic. Doamne, dă-mi astăzi blândețea și bunătatea Domnului Isus, cu care să fac mai frumoasă viața celor de lângă mine! PROVOCARE: Roagă-L pe Dumnezeu să îți dea putere să te porți amabil și curtenitor cu toți cei din familia ta!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...