Articolul precedentEgyetlen biztonságunk
  Articolul următorReconcilierea

  Copilul Isus

  „Și Isus creștea în înțelepciune, în statură și era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.” (Luca 2:52)

  Ascultă ediția audio aici.

  În perioada când țineam la Istanbul o serie de studii biblice despre persoana Domnului Isus adresate unui grup de musulmani, am întâlnit o doamnă originară din Armenia. La finalul unei prezentări, m-a luat deoparte și mi-a spus tranșant:

  — Isus nu va ajunge niciodată să fie ca Mahomed. E adevărat că Isus a vorbit cu înțelepciune, dar și Mahomed a fost înțelept. Isus a avut discipoli, dar și Mahomed a avut. Isus a suferit, dar și Mahomed a suferit. Într-un singur aspect Isus nu poate fi luat ca exemplu: El nu a avut o familie, în timp ce profetul Mahomed a avut una chiar numeroasă, pe care a iubit-o până la finalul vieții.

  Chiar dacă nu a fost niciodată căsătorit, Domnul Isus s-a născut într-o familie numeroasă din Orientul Mijlociu. Nu cred că își închipuie cineva că viața lui Isus a fost așa cum o zugrăvește Murillo în tablourile sale: cu Maria în exaltare, cu un Iosif extrem de fericit și cu mieii stând cuminți alături. Nu a fost deloc așa. Chiar dacă există puține informații istorice despre copilăria Sa, știm că nu a fost deloc ușor pentru El să facă parte dintr-o familie gălăgioasă, în care frații Săi vitregi trăgeau fiecare în altă direcție decât El. Devenind membru al familiei omenești, Satana știa că Isus va deveni mult mai vulnerabil decât dacă ar fi locuit singur într-o peșteră, chemând de acolo oamenii la mântuire. Dacă reușea să-L facă pe Isus să se enerveze pe frații Lui, să vorbească urât cu mama sau cu tatăl Său, atunci omenirea ar fi fost pierdută pentru totdeauna. Exemplul lui Isus ne arată că în familia noastră nu vom câștiga biruința fără eforturi considerabile. Chiar dacă au existat conflicte, la final frații Lui vitregi au urmat calea Lui. Mama Lui a fost cu El până la capăt. I-a câștigat pe toți nu prin amenințări, nu bătând cu pumnul în masă. Avem multe de învățat de la copilul Isus, în special faptul că, prin răbdare și tăcere sfântă, vom cuceri familiile noastre. Câtă vreme nu ne poate face să fim copleșiți de supărare, Satana nu ne poate înfrânge.

  Doamne, dă-mi astăzi blândețea și bunătatea Domnului Isus, cu care să fac mai frumoasă viața celor de lângă mine!

  Provocare:

  Roagă-L pe Dumnezeu să îți dea putere să te porți amabil și curtenitor cu toți cei din familia ta!

  Andrei Borz
  Conferința Transilvania de Sud

  Copilul Isus - Devoțional zilnic. Doamne, dă-mi astăzi blândețea și bunătatea Domnului Isus, cu care să fac mai frumoasă viața celor de lângă mine!

PROVOCARE:
Roagă-L pe Dumnezeu să îți dea putere să te porți amabil și curtenitor cu toți cei din familia ta!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...