Articolul precedentMunkálkodó hit
  Articolul următorPrimii ani

  Nepotul lui Pavel

  „Fiul surorii lui Pavel a auzit de această cursă, s-a dus în cetățuie și a spus lui Pavel. Pavel a chemat pe unul din sutași și a zis: «Du pe tinerelul acesta la căpitan, căci are să-i spună ceva.»” (Faptele apostolilor 23:16,17)

  Ascultă ediția audio aici.

  În vremurile noastre, informația reprezintă monedă de schimb. Având informația, important e cum o spui și cui o spui. Povestea aceasta începe când un copil îndrăznește să informeze un căpitan roman. Prin intervenția promptă a acestui copil, înțelegerea meschină a unor oameni de a-l ucide pe Pavel a fost înăbușită din fașă. Acțiunea sa în favoarea unchiului său a fost salvatoare pentru marele apostol. Chiar în noaptea aceea, la ordinul căpitanului, patru sute șaptezeci de soldați romani i-au oferit protecție și l-au escortat într-o altă garnizoană, la Cezarea. Practic acest tânăr i-a salvat viața unchiului său. Când ai ceva de spus, tăcerea este o minciună. Dacă taci când ceva rău se întâmplă în fața ta, atunci greșeala devine o parte din tine. Celor care tac le lipsește aproape întotdeauna ceva din finețea și politețea inimii. Cel care înghite în sine capătă în mod necesar un caracter urât. Învățăm că să fii om implică să fii curajos în exprimare.

  Cuvintele noastre sunt mai puternice decât suntem învățați să credem. Ellen White scria: „Chiar dacă cei care sunt dispuși să cedeze, care nu au curajul de a condamna păcatul, ci păstrează tăcerea atunci când este nevoie ca influența lor să stea în apărarea dreptății indiferent de presiuni, reușesc să evite multe dureri de inimă și să scape de multe încurcături, ei vor pierde o răsplată foarte bogată, dacă nu chiar propriul suflet. Cei care sunt în armonie cu Dumnezeu și care, prin credința în El, primesc puterea de a rezista păcatului și de a sta în apărarea dreptății vor avea întotdeauna de întâmpinat lupte grele și de multe ori vor trebui să rămână aproape singuri. Dar, dacă fac din Dumnezeu sprijinul lor, vor avea parte de biruințe prețioase” (3MB, pp. 265–266).

  Doamne, dă-mi putere să vorbesc despre Tine și despre ce este drept chiar dacă ceilalți aleg să tacă sau să nu spună adevărul!

  Provocare:

  Fă-ți curaj să vorbești astăzi în apărarea unei cauze care ești convins că este corectă!

  Andrei Borz
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...