Articolul precedentMunkálkodó hit
  Articolul următorPrimii ani

  Nepotul lui Pavel

  „Fiul surorii lui Pavel a auzit de această cursă, s-a dus în cetățuie și a spus lui Pavel. Pavel a chemat pe unul din sutași și a zis: «Du pe tinerelul acesta la căpitan, căci are să-i spună ceva.»” (Faptele apostolilor 23:16,17)

  Ascultă ediția audio aici.

  În vremurile noastre, informația reprezintă monedă de schimb. Având informația, important e cum o spui și cui o spui. Povestea aceasta începe când un copil îndrăznește să informeze un căpitan roman. Prin intervenția promptă a acestui copil, înțelegerea meschină a unor oameni de a-l ucide pe Pavel a fost înăbușită din fașă. Acțiunea sa în favoarea unchiului său a fost salvatoare pentru marele apostol. Chiar în noaptea aceea, la ordinul căpitanului, patru sute șaptezeci de soldați romani i-au oferit protecție și l-au escortat într-o altă garnizoană, la Cezarea. Practic acest tânăr i-a salvat viața unchiului său. Când ai ceva de spus, tăcerea este o minciună. Dacă taci când ceva rău se întâmplă în fața ta, atunci greșeala devine o parte din tine. Celor care tac le lipsește aproape întotdeauna ceva din finețea și politețea inimii. Cel care înghite în sine capătă în mod necesar un caracter urât. Învățăm că să fii om implică să fii curajos în exprimare.

  Cuvintele noastre sunt mai puternice decât suntem învățați să credem. Ellen White scria: „Chiar dacă cei care sunt dispuși să cedeze, care nu au curajul de a condamna păcatul, ci păstrează tăcerea atunci când este nevoie ca influența lor să stea în apărarea dreptății indiferent de presiuni, reușesc să evite multe dureri de inimă și să scape de multe încurcături, ei vor pierde o răsplată foarte bogată, dacă nu chiar propriul suflet. Cei care sunt în armonie cu Dumnezeu și care, prin credința în El, primesc puterea de a rezista păcatului și de a sta în apărarea dreptății vor avea întotdeauna de întâmpinat lupte grele și de multe ori vor trebui să rămână aproape singuri. Dar, dacă fac din Dumnezeu sprijinul lor, vor avea parte de biruințe prețioase” (3MB, pp. 265–266).

  Doamne, dă-mi putere să vorbesc despre Tine și despre ce este drept chiar dacă ceilalți aleg să tacă sau să nu spună adevărul!

  Provocare:

  Fă-ți curaj să vorbești astăzi în apărarea unei cauze care ești convins că este corectă!

  Andrei Borz
  Conferința Transilvania de Sud

  Nepotul lui Pavel - Devoțional zilnic. Doamne, dă-mi putere să vorbesc despre Tine și despre ce este drept chiar dacă ceilalți aleg să tacă sau să nu spună adevărul!

PROVOCARE:
Fă-ți curaj să vorbești astăzi în apărarea unei cauze care ești convins că este corectă!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...